4 magyar sztárpár, akik évtizedek óta elválaszthatatlanok

Tartós házasság létezik a magyar sztárvilágban is, de a boldogságért nekik is meg kell dolgozniuk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritka madár a boldog házasság, a sztárok világában meg különösen! Legendás szerelmek és híres sztárpárok mindig voltak és lesznek, de az örök kérdés a hírességekre is áll: vajon a szerelem kiállja az idő próbáját?

Az érzékeny lelkű művészek könnyen esnek szerelembe, de csak kevés színészpár öregszik meg együtt, boldogságban. A pörgős élet, a távoli fogatások, a szakmai féltékenység vagy a vagyonon való marakodás sokszor még a legnagyobb szerelmet is felőrli. Ezért aztán már az is szívderítő, ha a magányos szinglik és zátonyra futott párkapcsolatok világában végre arról hall az ember, hogy huszonévesen házasodott párok évtizedek óta békében élnek, sőt, ezüstlakodalmukra készülődnek.

Szerencsére hazai sztárpárjaink között is akadnak szép számmal stabil duók, akik a mai napig komolyan gondolják a holtodiglan-holtomiglant. Annyira összetartozóknak tűnnek, hogy egyikőjüket sem tudnánk elképzelni valaki más oldalán. Mi a hosszú házasság titka? Elmondják ők maguk!

Gálvölgyi János és Gács Judit

A Kossuth-díjas színművész 18 évesen az Amatőr Színjátszó Mozgalomban találkozott először élete párjával, a nála két évvel idősebb Gács Judittal. Nem volt azonnali a fellángolás, kapcsolatuk csak később érett szerelemmé. A műfordító-művésznő elmondása szerint János minden volt, csak nem a zsánere! Pedig imádott édesapja, Rodolfo, a legendás bűvész miatt mindig is vonzódott a sármos színészfiúkhoz, a karakteres előadókhoz. 1971-ben esküdtek meg - öt év együtt járás után -, vagyis közel négy évtizede boldog házasok.

- A szerelem hullámzó dolog, néha erősebb, néha gyengébb, idővel el is múlik, a szeretet azonban megmarad - árulta el hosszú házasságuk titkát a színművész felesége a Best magazinnak.

A Heti Hetes sztárja könnyen beilleszkedett a művészcsaládba, a mai napig a legnagyobb szeretettel beszél apósáról, felesége mellől pedig a legcsinosabb színésznők sem tudták elcsábítani.

- Lehet egy nő csodálatosan szép, semmit nem ér, ha nincs meg a magához való esze. A feleségemmel például ennyi idő után is remekül tudunk beszélgetni. Okos asszony, és semmi pénzért nem cserélném el egy szőke cicababáért - vallotta be a 62 éves színművész a Színes Bulvárlapnak.

A népszerű házaspár két lányt nevelt fel, Esztert és Dórát, akiknek köszönhetően a Gálvölgyi házaspár már két tündéri unokának is örülhet.

Soma és Lőrincz György

Somogyi Gyöngyi, becenevén Soma életének legszínesebb időszakában ismerte meg későbbi férjét, Lőrincz György zenész-zeneszerzőt.
A dúskeblű díva pörgős életet élt, színházban játszott, jazz tanszékre járt, és klubokban énekelt. A nagy szerelem is egyik fellépése alkalmával talált rá, Soma eredetileg csak egy mikrofont kért kölcsön a zenésztől, de a sors úgy hozta, hogy a röpke találkozásból húszéves, boldog kapcsolat lett.

A stabil érzelmek ellenére a dögös, szókimondó énekesnő csak hét és fél év múlva, 1990-ben ment hozzá kedveséhez, Lázár és Hanna születése után. Nem bánta meg döntését azóta sem, a házasságkötést ugyanis egy hatalmas energiákat felszabadító, csodálatos rituálénak élte meg.

Soma, aki köztudottan vonzódik a pszichológiához és a spirituális dolgokhoz, előadásain és interjúiban is sokszor beszél a párkeresésről és a párkapcsolatok öröméről-bánatáról. Az energikus és sokoldalú művésznő szerencsésnek tartja magát, mert férjében életre szóló társra és segítőre lelt, de azt sem tagadja, hogy házasságukban rengeteg munka van. Hiszi, hogy a kapcsolatot a felek kölcsönös munkája működteti, de a női energiák mozgósításának is kulcsszerepet tulajdonít.

- Úgy gondolom, hogy a nők tudatosságán minden szinten nagyon sok múlik, hiszen hatalmas erő van bennünk, és tudni kell bölcsen használni - summázta az elsöprő lendületű sztármami a Csak Csajok műsorában.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter

A népszerű színészházaspár szintén kerek évfordulót ünnepelhet idén, Rudolf Péter és párja, Nagy-Kálózy Eszter húsz éve házasodtak össze. Ők ketten nem csupán az életben, a színpadon is összeszokott párost alkotnak, a Centrál, az Új Színház és a Soproni Petőfi Színház darabjaiban is többször szerepeltek már együtt. Magánéletükben soha nem okozott gondot a másik elfoglaltsága vagy szakmai sikere, mindketten tudnak engedni és kompromisszumot kötni.

- Bizonyos helyzetekben természetes, hogy nagyobb teret adunk a másiknak. Nem hiszem, hogy bármikor is úgy éreztük volna, áldozatot hozunk. Nem emlékszem rá, hogy emiatt konfliktusba kerültünk volna - mondta a háromgyerekes színésznő a Papiruszportál riporterének.

A még mindig kislányosan törékeny színésznőre különösen igaz ez, hiszen az idő múlásával egyre inkább a család került számára előtérbe. Két lánya és fia annyira kitöltik az életét, hogy még imádott szakmája, a színészet sem lehet náluk fontosabb.

Az Üvegtigris-filmek 50 éves főszereplője és felesége három gyereket nevelnek, nagylányuk, Flóra 22, Olivér 19, Szonja pedig 16 éves. A szimpatikus házaspár szabadidejét is együtt tölti, gyakran moziznak, mivel mindketten nagy filmrajongók. Volt olyan nap, hogy négy filmet néztek meg egymás után, de a sportra, valamint másik nagy hobbijukra, a kertészkedésre is mindig szakítanak időt.

Rékasi Károly és Détár Enikő

A dögös énekes-színésznő és a jóképű sorozatsztár szerelme és házassága szinte a kezdetektől a közönség szeme előtt zajlik. Az említett sztárpárok közül talán a Rékasi-Détár házaspár élete van leginkább a kirakatban, pedig nem szeretik, ha cukormázas mintapárnak állítják be őket. Kapcsolatuk túl van már néhány hullámvölgyön, szakmai-érzelmi mélyponton, a boldogságért ők is ugyanúgy megküzdöttek, mint bárki más.

A munkamániás és mindig kirobbanóan energikus Enikőt például épp egyik nehéz időszaka, hangszálproblémája miatti kényszerpihenője ébresztette rá, hogy mekkora kincs a békés hátország, a gyermekeivel - az egyetemista Gigivel és a kisiskolás Zsebivel - közösen töltött idő. 26 éves házasságuk titkát is a közös erőfeszítésben és az erős érzelmi kötődésben látja.

- Nagyon sokan kérdezik tőlem, mi a házasságunk titka, de sajnos nem tudok rá válaszolni. Az biztos, hogy amit férfi és nő közötti viszonynak hívunk, abban lennie kell valamiféle biológiai kapocsnak. Hiszek benne, hogy egy kapcsolat a szerelem miatt kötődik meg, de ahhoz, hogy egy házasság fennmaradjon, mindkét félnek akarnia kell - árulta el Enikő a Délmagyarnak adott interjújában.

Fotók: Europress.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük