Nem akarták elhinni, amit az ultrahangon láttak: képeken 5 vicces baba

A leendő szülők néha olyasmit is látnak az ultrahangon, amire nem számítanak.

Vicces UH-képek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Évezredeken át népi megfigyelések alapján próbálták megállapítani a születendő baba nemét. Ha az édesanya hasa csúcsos, fiút vár, ha az édeset kívánja, kislány lesz a baba.

Az ilyen és ehhez hasonló hiedelmek ma is velünk élnek, de az elmúlt évtizedek ultrahangtechnikai fejlődésének köszönhetően már nagyon sok minden 100%-os pontossággal megállapítható a magzatról. A vizsgálat azonban olykor-olykor nem várt meglepetéseket is tartogathat.

 Vicces ultrahangfotók

Az orvoslás területén a világon először egy Ian Donald nevű skót professzor alkalmazta az ultrahangot az 1950-es években. A várandóság korai felismerésére azonban csak 1963-ban kezdték el használni az ultrahangtechnikát. Nagy előnye a röntgennel szemben, hogy nincs negatív hatással a magzat fejlődésére - leszámítva, hogy zavarja a babát. Nemtetszését gyakran úgy fejezi ki a magzat, hogy kezével vagy lábával takarja az arcát, de megeshet, hogy egy kifejezetten nemzetközi jelet használ.

Az is előfordulhat, hogy épp az ultrahangfelvétel segítségével üzennek a szülőknek: elégedettek a benti ellátással.

Az alábbi videót megosztó édesanya szerint pedig olyan, mintha 12 hetes ikerfiai már a méhen belül elkezdtek volna harcolni.

De az is megesik, hogy úgy tűnik az ultrahangon, mintha a baba nem lenne egyedül. Itt például kicsit olyan, mintha cica leselkedne a magzat feje mellett.

És vannak, akik már a méhen belül is csúfolódnak. Ez a baba épp a 3D-s UH-képen nyújtogatja a nyelvét.

Ezt is szeretjük