Erre nem voltunk felkészülve - 2017-ben már ezek a nevek is adhatóak a gyerekeknek
Egyre több furcsa név gyarapítja a keresztnevek listáját.

nagykep?cikkid=168481&kep=baba-sapkaban1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amerikában már szinte fel sem tűnik senkinek, ha egy babának fura, sőt, borzasztó nevet választanak, különösen, ha ezt a sztárok teszik. Gondolj csak Kanye West és Kim Karddashian North Westjére - Észak Nyugat -, Jamie Oliver kisfiára, Buddy Bearre - Mackó pajtás - vagy a színésznő Shannyn Sossamon gyermekére, aki az Audio Science - Hangtudomány - nevet kapta.

Bár számos hagyományos, illetve szépen csengő nevet találni a választható magyar keresztnevek között, mégis ez az amerikai jelenség kezd begyűrűzni hazánkba is. Évről évre egyre különösebb utónévkérelmekkel fordulnak az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez, azaz az illetékeshez, ahol mérlegelik, melyik új név kerülhet be a nyilvántartásba, és melyik nem.

Szerencsére sok extrém kérést elutasítanak, így a Radiátort, a Főnit és a Táblácskát például nem fogadták el, ám esetenként, talán vajszívűségüknek köszönhetően, talán a modern korral való haladás címén, különös kérésekre is rábólintanak.

Furcsa nevek, amelyek 2017-ben már adhatóak

A női keresztnevek listája a következő nevekkel bővült

2017-ben választható új lánynevek az angol nanny, azaz dadus szóra emlékeztető Náni, a Lotta, mely a korábbi Lottira hasonlít, a Médeia, mely a Médeát idézi, illetve a Lencsi is. Számos új név török, héber és indiai eredetű, így a Nilüfer, a Nurbanu, a Jáel, a Szítá, a Maminti és az Ánfissza is.

A férfi keresztnevek listája a következő nevekkel bővült

2017-ben már adható a járműmárka ihlette Bentli név, a Levin, melyről óhatatlanul a Maroon 5 énekesére asszociálunk, valamint a Dorel, a Rikó, a Sét és a Zev nevek. Adható már a császárt idéző Néró név is, illetve a Gáber, mely bár a Gáborra emlékeztet, az új név gyökerei máshová vezethetőek vissza: a Gáber a héber eredetű Jaber magyar verziója.

Ezt is szeretjük