14 termékenységnövelő tipp
Nem jön a baba? Tudd meg, mivel növelheted a teherbeesés esélyét!

Dia

 	Tervezett együttlét  	Ha már egy ideje sikertelenül próbálkoztok, sokat segíthet, ha az együttlétet pontosan az ovuláció idejére időzítitek. Vásárolj egy otthon is könnyen használható ovulációs mikroszkópot, aminek segítségével megállapíthatod, mikor van a legnagyobb esély arra, hogy a baba megfoganjon.

Tervezett együttlét

Ha már egy ideje sikertelenül próbálkoztok, sokat segíthet, ha az együttlétet pontosan az ovuláció idejére időzítitek. Vásárolj egy otthon is könnyen használható ovulációs mikroszkópot, aminek segítségével megállapíthatod, mikor van a legnagyobb esély arra, hogy a baba megfoganjon.

Dia

 	Jóga  	A jóga helyreállítja a lelki egyensúlyt, könnyed mozdulataival nem erőlteti túl a gyermekáldásra készülő szervezetet, és segít levezetni a stresszt. A speciális Aviva torna pedig az alhasi véredények megmozgatásával segíthet a gyermektelenség leküzdésében.

Jóga

A jóga helyreállítja a lelki egyensúlyt, könnyed mozdulataival nem erőlteti túl a gyermekáldásra készülő szervezetet, és segít levezetni a stresszt. A speciális Aviva torna pedig az alhasi véredények megmozgatásával segíthet a gyermektelenség leküzdésében.

Dia

ReflexológiaA reflexológia, vagyis a talpmasszázs az egész szervezetedre hat. Méregtelenítésre, a vér- és nyirokkeringés serkentésére, az immunrendszer erősítésére és a belső elválasztású mirigyek működésének szabályozására kiválóan alkalmas, de a szervi problémák kezelésén túl stresszoldó hatása is jelentős. A reflexológiát akkor érdemes kipróbálnod, ha feszült életviteled miatt esel nehezebben teherbe.

Reflexológia

A reflexológia, vagyis a talpmasszázs az egész szervezetedre hat. Méregtelenítésre, a vér- és nyirokkeringés serkentésére, az immunrendszer erősítésére és a belső elválasztású mirigyek működésének szabályozására kiválóan alkalmas, de a szervi problémák kezelésén túl stresszoldó hatása is jelentős. A reflexológiát akkor érdemes kipróbálnod, ha feszült életviteled miatt esel nehezebben teherbe.

Dia

 	Fokhagyma  	A legjobb természetes antibiotikum, a gyulladáscsökkentő hatású fokhagyma nemcsak egészséged megőrzésében segíthet. Rengeteg fitoösztrogént tartalmaz, ami hatásos lehet, ha azért vannak nehézségeid a teherbeeséssel, mert nem elég magas az ösztrogénszinted.

Fokhagyma

A legjobb természetes antibiotikum, a gyulladáscsökkentő hatású fokhagyma nemcsak egészséged megőrzésében segíthet. Rengeteg fitoösztrogént tartalmaz, ami hatásos lehet, ha azért vannak nehézségeid a teherbeeséssel, mert nem elég magas az ösztrogénszinted.

Dia

Olajos magvakA csonthéjasok és a magvak sok kalciumot, magnéziumot és cinket tartalmaznak, melyek fontos tápanyagok a babavárás előtt és a terhesség alatt egyaránt. Nem mellékes az sem, hogy az olajos magvak serkentik a nemi vágyat is, ami nem hátrány, ha babát szeretnél. A magvakat lehetőleg nyersen fogyaszd, legfeljebb egy kicsit pirítsd őket, hogy a lehető legtöbb tápanyag megmaradjon bennük.

Olajos magvak

A csonthéjasok és a magvak sok kalciumot, magnéziumot és cinket tartalmaznak, melyek fontos tápanyagok a babavárás előtt és a terhesség alatt egyaránt. Nem mellékes az sem, hogy az olajos magvak serkentik a nemi vágyat is, ami nem hátrány, ha babát szeretnél. A magvakat lehetőleg nyersen fogyaszd, legfeljebb egy kicsit pirítsd őket, hogy a lehető legtöbb tápanyag megmaradjon bennük.

Dia

 	Szója  	A szója fitoösztrogéneket tartalmaz. Nagy mennyiségben fogyasztva segítségedre lehet, amennyiben szervezeted nem termel elegendő öszrtrogént. Ennek a hormonnak a hiányában elmaradhat a peteérés, ami megakadályozza a teherbeesést.

Szója

A szója fitoösztrogéneket tartalmaz. Nagy mennyiségben fogyasztva segítségedre lehet, amennyiben szervezeted nem termel elegendő öszrtrogént. Ennek a hormonnak a hiányában elmaradhat a peteérés, ami megakadályozza a teherbeesést.

Dia

E-vitamin, csírákbólAz E-vitamint a termékenység vitaminjának tartják, mivel felfedezésekor a tudósok arra lettek figyelmesek, hogy ennek hiányában az állatok képtelenek szaporodni. Hasonló hatása lehet az emberi szervezetben is. Különösen gazdag E-vitaminban a búza, azonban kimutatták, hogy a még növekvőfélben lévő növényi csírák háromszor annyit tartalmaznak ebből a hasznos tápanyagból.

E-vitamin, csírákból

Az E-vitamint a termékenység vitaminjának tartják, mivel felfedezésekor a tudósok arra lettek figyelmesek, hogy ennek hiányában az állatok képtelenek szaporodni. Hasonló hatása lehet az emberi szervezetben is. Különösen gazdag E-vitaminban a búza, azonban kimutatták, hogy a még növekvőfélben lévő növényi csírák háromszor annyit tartalmaznak ebből a hasznos tápanyagból.

Dia

 	Családállítás  	Nem csak fizikai betegségek állhatják útját a megtermékenyülésnek. Könnyen lehet, hogy valamilyen mélyen gyökerező családi probléma áll a háttérben, melyet a családállítás módszere segíthet megoldani. A terápia során szembenézhetsz öröklött szorongásaiddal és görcseiddel, és a felismerés a megoldáshoz is közelebb vihet.

Családállítás

Nem csak fizikai betegségek állhatják útját a megtermékenyülésnek. Könnyen lehet, hogy valamilyen mélyen gyökerező családi probléma áll a háttérben, melyet a családállítás módszere segíthet megoldani. A terápia során szembenézhetsz öröklött szorongásaiddal és görcseiddel, és a felismerés a megoldáshoz is közelebb vihet.

Dia

 	Nőgyógyász  	Sokszor egyszerű, gyógyszeres kezeléssel gyógyítható nőgyógyászati probléma áll a meddőség hátterében. Ilyen esetben hormonális kezeléssel, gyógyszerek segítségével vagy egy kisebb műtét után lehetővé válik a megtermékenyülés.

Nőgyógyász

Sokszor egyszerű, gyógyszeres kezeléssel gyógyítható nőgyógyászati probléma áll a meddőség hátterében. Ilyen esetben hormonális kezeléssel, gyógyszerek segítségével vagy egy kisebb műtét után lehetővé válik a megtermékenyülés.

Dia

LombikbabaHa a petevezeték sérülése miatt az a petesejt számára átjárhatatlanná válik, a megtermékenyítés a testeden kívül lehetséges az úgynevezett in vitro fertilizatio eljárás - röviden IVF - segítségével. Ilyenkor a petesejt kiemelésére van szükség, amit egy reagens üvegbe helyeznek és összehozzák a hímivarsejtekkel. Ezt követően a megtermékenyített petét újra visszahelyezik a méhedbe.

Lombikbaba

Ha a petevezeték sérülése miatt az a petesejt számára átjárhatatlanná válik, a megtermékenyítés a testeden kívül lehetséges az úgynevezett in vitro fertilizatio eljárás - röviden IVF - segítségével. Ilyenkor a petesejt kiemelésére van szükség, amit egy reagens üvegbe helyeznek és összehozzák a hímivarsejtekkel. Ezt követően a megtermékenyített petét újra visszahelyezik a méhedbe.

Dia

 	Spermainjektálás  	A mesterséges megtermékenyítés történhet úgynevezett introcitoplazmatikus spermainjektálással, röviden ICSI-vel. Az eljárás során a nő petefészkéből kinyert petesejtbe ondósejteket juttatnak, majd a sejtet, ha az már a megtermékenyítettség jeleit mutatja, visszahelyezik a méhbe.

Spermainjektálás

A mesterséges megtermékenyítés történhet úgynevezett introcitoplazmatikus spermainjektálással, röviden ICSI-vel. Az eljárás során a nő petefészkéből kinyert petesejtbe ondósejteket juttatnak, majd a sejtet, ha az már a megtermékenyítettség jeleit mutatja, visszahelyezik a méhbe.

Dia

Intrauterin inszeminációAz intrauterin inszemináció lényege, hogy a spermiumokat a hosszas utat jócskán lerövidítve, a peteérés idején közvetlenül a méhbe juttatják. Ez a módszer akkor ajánlott, ha párod nem rendelkezik megfelelő minőségű spermával, ezért annak ellenére, hogy teljesen egészséges vagy, nem sikerül teherbe esned. De akkor is hatékony megoldás lehet, ha a peteérés stimulációja nem járt sikerrel.

Intrauterin inszemináció

Az intrauterin inszemináció lényege, hogy a spermiumokat a hosszas utat jócskán lerövidítve, a peteérés idején közvetlenül a méhbe juttatják. Ez a módszer akkor ajánlott, ha párod nem rendelkezik megfelelő minőségű spermával, ezért annak ellenére, hogy teljesen egészséges vagy, nem sikerül teherbe esned. De akkor is hatékony megoldás lehet, ha a peteérés stimulációja nem járt sikerrel.

Dia

 	Kineziológia  	A kinezológia a holisztikus szemléleten alapszik: a test energiáinak egyensúlyát a stressz feloldásával éri el. Segítségével múltbéli, illetve a jelenben fennálló blokkoló tényezők tárhatóak fel, így a kezelés során kiderülhet, hogy mi az, ami gátolja tudatalattidban a fogantatás létrejöttét.

Kineziológia

A kinezológia a holisztikus szemléleten alapszik: a test energiáinak egyensúlyát a stressz feloldásával éri el. Segítségével múltbéli, illetve a jelenben fennálló blokkoló tényezők tárhatóak fel, így a kezelés során kiderülhet, hogy mi az, ami gátolja tudatalattidban a fogantatás létrejöttét.

Dia

PszichológusA sikertelenség oka lehet puszta lelki kimerültség is, hiszen a hiábavaló próbálkozásokat fel is kell dolgoznod. Ebben segíthet a pszichológus: a terápia akár a mesterséges megtermékenyítő programot is eredményesebbé teheti. Ha ugyanis nem csak testileg, de lelkileg is készülsz az anyaságra, nagyobb eséllyel fogan meg a baba.

Pszichológus

A sikertelenség oka lehet puszta lelki kimerültség is, hiszen a hiábavaló próbálkozásokat fel is kell dolgoznod. Ebben segíthet a pszichológus: a terápia akár a mesterséges megtermékenyítő programot is eredményesebbé teheti. Ha ugyanis nem csak testileg, de lelkileg is készülsz az anyaságra, nagyobb eséllyel fogan meg a baba.
Ezt is szeretjük
Fotó: