Képek! 12 nőies frizura kevés hajból

Ha hullani kezdett a hajad a terhesség után

Egy különleges frizurával újjávarázsolhatod megritkult hajadat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hormonális változások a hajszerkezetre is kihatnak a terhesség ideje alatt. Így teljesen természetes jelenségnek számít, hogy módosul a sörényed minősége: a várandósság során megnövekedett ösztrogén- és progeszteronszint hatására gyakran előfordul, hogy a haj megerősödik, dúsabb lesz és gyorsabban nő.

Ez annak tudható be, hogy több hajszál kerül növekedési fázisba, mint a megszokott hormontermelődés esetén, mert a szervezetben zajló folyamatok serkentik a sejtosztódást a hajgyökereknél.

Ám a szülés után - amint takaréklángra kapcsol a hormonháztartásod -, az addig túlbuzgó hajhagymák elszarusodnak, ezáltal jóval több kihulló hajszálat fogsz észlelni, mint általában.

Azonban nincs okod ijedelemre, mert cseppet sem kóros ez a veszteség, csupán kellemetlen. Ráadásul átmenetileg kell elviselned, ugyanis nagyjából fél év alatt visszaáll a nyugalmi és növekedési fázisban lévő hajszálak normális aránya, és alapszintre mérséklődik a hajhullás.

Hajproblémák a terhesség hónapjaiban

Egyes kismamák viszont a babavárás állapotában is tapasztalhatnak fokozott hajvesztést, melynek hátterében általában a vitaminhiány és a lemerült ásványianyag-készlet áll, hiszen a kicsi növekedése, illetve a test átalakulása sok tápanyagot von ki a szervezetből.

Ilyenkor érdemes pár centit levágatni a megviselt, elvékonyodott tincsekből, illetve mielőbb pótolni kell a haj szerkezetét támogató vitaminokat és tápanyagokat. Az akciód előtt azonban konzultálj az orvosoddal, nehogy olyan túlzásokba ess, melyek a babára veszélyt jelenthetnek.

A hormonális hatások következtében a faggyúmirigyek működése is gyorsabb ütemre vált, ezért gyakrabban kell megmosnod a sörényedet. Az is előfordulhat, hogy más hajtípussal kell szembesülnöd, mint korábban, vagyis egyenesebb, vékonyabb szálú, ritkásabb, lelapuló, esetleg nehezebben kezelhető, sprőd fürtjeid lesznek.

Ebben az esetben a frizuraváltás hozhat felüdülést számodra, mert a megfelelő vágással megszelídíthető az öntörvényű bozont. Olyan fazont válassz, mely egyben praktikus is, és nem jelent gondot, ha többször kell megmosnod, illetve a szülés utáni elfoglalt, kialvatlan időszakban sem alakul át gondozatlan szénaboglyává.

12 nőies frizura kevés hajból

A csökkent hajtömeget ugyan nem tudják helyreállítani a fodrászok, de a képgalériánkból ötleteket meríthetsz, milyen frizurafazonokkal teheted vonzóbbá a megritkult, elvékonyodott loboncodat.

12 frizura kevés hajból anyukáknak

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük