Több mint 4 milliárd forintot kaphatnak a tehetséges gyerekek

A tiédnek is juthat belőle

Több program is segíti azokat, akik kiemelkednek az átlagból.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tehetséggondozó pályázatok megvalósításáról tartott tájékoztató napokat az ország hat nagyvárosában a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége - MATEHETSZ - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ - KLIK - tankerületi igazgatói és munkatársai számára.

Tehetséges gyerekek támogatása

2013-2014-ben több mint 4 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a köznevelésben és a civil szektorban működő tehetségsegítő programok az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Tehetséghidak Program és a Nemzeti Tehetség Alap pályázatain.

Az elmúlt két hónapban a MATEHETSZ az ország hat nagyvárosában megtartott tájékoztató eseménysorozat keretében hívta föl a KLIK munkatársainak figyelmét a tehetségeket és a tehetséggondozó programokat támogató pályázatok jelentőségére, kérve támogatásukat, hogy a források zökkenőmentesen eljussanak a köznevelési intézményekbe.

Tájékoztatták az érintettet

A MATEHETSZ fontosnak tartja az új köznevelési struktúra tisztségviselőinek tájékoztatását annak érdekében, hogy a tehetséggondozó programok sikeresen megvalósuljanak a köznevelésben.

7 tipp, hogy a gyereknek soha ne legyenek majd anyagi problémái

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezért a Nemzeti Tehetség Program európai uniós és hazai forrásainak felhasználását, a tehetséggondozó programok megvalósításának technikai lehetőségeit ismertető fórumokra hívták meg a KLIK tankerületi igazgatóit és munkatársaikat. A Debrecenben, Miskolcon, Budapesten, Győrött, Pécsett és Szegeden rendezett fórumokon többek között Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke, dr. Polonkai Mária, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Nemzeti Tehetségfejlesztő Központja szakmai tanácsának vezetője és Kormos Dénes, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum tagja adott tájékoztatást a tehetséggondozással kapcsolatos várható feladatokról.

A tájékoztatókon kiemelték, hogy a Nemzeti Tehetség Program megvalósítása során 2013-2014-ben a Nemzeti Tehetség Alap forrásaiból, valamint az Európai Unió támogatásával - TÁMOP 3.4.5 Tehetséghidak Program - összesen több mint 4 milliárd forint támogatási forráshoz juthatnak a köznevelésben és a civil szektorban működő tehetségsegítő programok. A programok célja, hogy az összeg nagy részét a gyerekekhez juttassa el, melyhez kérték a KLIK munkatársainak támogatását.

Ilyen programok vannak

Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke bemutatta a szervezet gondozásában megvalósuló Tehetséghidak Program elemeit, melyek fontos tehetségfejlesztő lehetőségeket kínálnak a tehetséges fiatalok számára, együttműködve a velük foglalkozó pedagógusokkal, pszichológusokkal és a szülőkkel.

Dr. Polonkai Mária a Nemzeti Tehetség Alap által biztosított hazai pályázatokat ismertette és bemutatta az Arany János Tehetséggondozó Programokat.

Kormos Dénes, a Magyar Tehetségügyi Koordinációs Fórum tagja tájékoztatást adott a résztvevők számára a Nemzeti Tehetség Program megvalósítását szolgáló Kárpát-medencei tehetséghálózat szakmai tartalmáról, a Tehetségpontok és a Tehetségsegítő Tanácsok különleges szerepéről a tehetséggondozásban.

Mennyi különórára van szükség?

Ezek a foglalkozások hasznosak, ám nem árt némi mértéket tartani. Tudj meg többet a témáról videónkból!

Fontos, hogy minden érintetthez eljusson

A tájékoztató fórumokon felhívták a figyelmet, hogy a Nemzeti Tehetség Alap és a Tehetséghidak Program pályázati támogatásainak tankerületi befogadása rendkívül fontos feladat. A programok keretében rendelkezésre álló több mint 4 milliárd forintos támogatás jelentős mértékben segíti a közoktatásban megvalósuló tehetségsegítő feladatok végrehajtását, ezért is fontos, hogy a felhasználásával kapcsolatos tájékoztatás minden érintetthez eljusson.

A tájékozató fórumokon túlmenően a MATEHETSZ munkatársai a jövőben is az érdeklődők rendelkezésére állnak a tehetségsegítő programok hatékony lebonyolítása érdekében.

Ezt is szeretjük