Mivel játszik leggyakrabban a gyerek? Ezek a szokásai rengeteget elárulnak személyiségéről
Meg fogsz lepődni!

Dia

	A játszótéren le sem lehet szedni a mászókáról	Ha a gyerek igazi örökmozgó, és szinte folyamatosan valamelyik mászókán van a játszótéren, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy irodai munka nem lesz a legjobb választás a számára. Szereti a kihívásokat, élvezi, hogy sok másik gyerek van körülötte, és hogy folyamatosan összehasonlíthatja ügyességét, erejét a többiekkel. Érdemes versenysportot keresni a számára, mert ott lesz igazán elemében.

A játszótéren le sem lehet szedni a mászókáról

Ha a gyerek igazi örökmozgó, és szinte folyamatosan valamelyik mászókán van a játszótéren, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy irodai munka nem lesz a legjobb választás a számára. Szereti a kihívásokat, élvezi, hogy sok másik gyerek van körülötte, és hogy folyamatosan összehasonlíthatja ügyességét, erejét a többiekkel. Érdemes versenysportot keresni a számára, mert ott lesz igazán elemében.

Dia

	Szerepjátékot játszik mindennel, ami a keze ügyébe kerül	Ha a babákkal, mesehősök figuráival, állatfigurákkal, de még a kis kavicsokkal is szerepjátékot játszik, akkor szociálisan nagyon érzékeny gyerekkel van dolgod, hiszen ezeken a játékokon keresztül dolgozza fel az őt ért eseményeket. Erre azért van ekkora szüksége, mert minden helyzetet nagyon mélyen megél. Ha sok barát is veszi majd körül élete során, mindig csak két-három igaz jó baráttal osztja majd meg gondolatait és a vele történteket a maguk teljességében.

Szerepjátékot játszik mindennel, ami a keze ügyébe kerül

Ha a babákkal, mesehősök figuráival, állatfigurákkal, de még a kis kavicsokkal is szerepjátékot játszik, akkor szociálisan nagyon érzékeny gyerekkel van dolgod, hiszen ezeken a játékokon keresztül dolgozza fel az őt ért eseményeket. Erre azért van ekkora szüksége, mert minden helyzetet nagyon mélyen megél. Ha sok barát is veszi majd körül élete során, mindig csak két-három igaz jó baráttal osztja majd meg gondolatait és a vele történteket a maguk teljességében.

Dia

	Bújócskát és felfedezőutakat szervez még a lakásban is	A kis felfedező alkatú gyerekek szeretik az izgalmakat, a felfedezőutak izgalmát, emellett élénk a fantáziájuk, és folyamatosan kiegészítik a valóságot az elképzelt valóságukkal. Az is előfordulhat, hogy az ilyen kicsiknek van képzeletbeli barátja is, ettől azonban nem kell megijedned, ez a kreatív fantáziájának a jele. Ha a többi gyereket is könnyedén ráveszi, hogy vele tartsanak, akkor egy igazi vezéregyéniség, aki nagy hatással van és lesz is a barátaira.

Bújócskát és felfedezőutakat szervez még a lakásban is

A kis felfedező alkatú gyerekek szeretik az izgalmakat, a felfedezőutak izgalmát, emellett élénk a fantáziájuk, és folyamatosan kiegészítik a valóságot az elképzelt valóságukkal. Az is előfordulhat, hogy az ilyen kicsiknek van képzeletbeli barátja is, ettől azonban nem kell megijedned, ez a kreatív fantáziájának a jele. Ha a többi gyereket is könnyedén ráveszi, hogy vele tartsanak, akkor egy igazi vezéregyéniség, aki nagy hatással van és lesz is a barátaira.

Dia

	Épít, színez, rajzol, amikor csak teheti	Ha egy kisgyerek legszívesebben épít - akár legóból, akár faépítőből, akár talált tárgyakból -, vagy színez és rajzol, egy igazi kis művész beállítottságú, alkotó emberrel állsz szemben. Általában visszahúzódó alkatú, aki szereti a figyelmét az építésre, rajzolásra összpontosítani. Az ő fantáziája is nagyon élénk, és érzékeny lelke él-hal az elismerő szavakért. Az iskolában lehetnek gondjai azzal, hogy nem az általa választott alkotásra, hanem a tanórára kell figyelnie, de ha egy tárgy elkezdi érdekelni, onnantól kezdve ő lesz a legfelkészültebb az osztályban.

Épít, színez, rajzol, amikor csak teheti

Ha egy kisgyerek legszívesebben épít - akár legóból, akár faépítőből, akár talált tárgyakból -, vagy színez és rajzol, egy igazi kis művész beállítottságú, alkotó emberrel állsz szemben. Általában visszahúzódó alkatú, aki szereti a figyelmét az építésre, rajzolásra összpontosítani. Az ő fantáziája is nagyon élénk, és érzékeny lelke él-hal az elismerő szavakért. Az iskolában lehetnek gondjai azzal, hogy nem az általa választott alkotásra, hanem a tanórára kell figyelnie, de ha egy tárgy elkezdi érdekelni, onnantól kezdve ő lesz a legfelkészültebb az osztályban.

Ezt is szeretjük
Szerző: Bugya Brigi
Cimkék:
Fotó: