Sírva posztolta képét szülés után pár nappal az édesanya: nők ezreihez szólt

Lefotózta a hasát, és posztolta egy fontos üzenet kíséretében.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ruth nehéz szülés árán adott életet kislányának, Presley-nek, rövid időn belül pedig, talán részben a traumatikus szülésélmény miatt, szülés utáni depresszió alakult ki nála. Hosszú volt az út, amit megtett a lelki megerősödés felé, de elérte, és úgy határozott, segít azoknak az anyáknak, akik hozzá hasonló helyzetbe sodródnak szülés után.

Ruth-nak a depressziós tünetek mellett nehéz volt megbirkóznia a testén kialakult változásokkal is. Annak ellenére, hogy odafigyelt magára és a fizikumára, nehéz vajúdás után megcsászározták, és hatalmas vágással, terhességi csíkokkal a hasán tért haza a kórházból.

A fiatal anyuka mindezt nemcsak azért érezte szörnyűnek, mert úgy igyekezett a terhesség alatt fitt maradni, vagy mert meg akarta őrizni alakját, amennyire csak lehet, hanem azért is, mert gyakori és gigantikus hibába esett. A kilenc hónap alatt számos modell Instagram- és Facebook-oldalát kezdte követni, akik éppen a nőknek abba a csekély százalékába tartoznak, akik szerencsés genetikájuk révén hamar elérték szülés után azt a formájukat, amelyet célként kitűztek maguk elé. Ruth is erre vágyott.

A természetes, a normális, az általános pedig abszolút nem ez: a legtöbb várandós nő hasa csíkos, megereszkedett, sokáig gömbölyded marad a baba világrajötte után is, és bizony a császáros vágások sem tűnnek el nyomtalanul, sőt, nem is gyógyulnak egyik napról a másikra. Ezzel azonban semmi baj: a test egy új életet alkot meg és hoz világra, ami hatalmas igénybevételt jelent, semmi furcsa nincs azon, hogy ez utólag meglátszik.

Ruth minden anyát arra figyelmeztet, hogy ne essen az ő hibájába. Fontos gondolatok kíséretében posztolt egy fotót frissen császározott hasáról az Instagram-oldalán. Alul idézünk a többi anyához intézett leveléből, melyen érdemes elgondolkodni.

 

I'm posting this tonight with tears in my eyes. I can't help it. The pregnancy and birth of my little girl was the most amazing thing I've ever been a part of. Some people don't want kids, and I respect that. Really, I do. But for me, You see, I always have. When it finally happened though, it was so hard to fully comprehend. Pregnancy and babies, I mean that's common. It's everywhere. But when it's YOUR body and YOUR baby, it's so different. You literally feel like it's a miracle. Because, when it happens to you, it is. What brings me to Instagram tonight, is the post-baby. I followed SO many pregnant models during my pregnancy. And when they photographed themselves pool-side 5 minutes postpartum, I thought, "wow! I hope that happens to me!" I was 25 when I gave birth. I was healthy. I was young. I stayed active during my pregnancy. I took the best prenatals, went to the gym, used every kind of stretch mark prevention you could think of. I took hours of birthing classes, read every book under the sun, and studied natural childbirth my whole pregnancy. I STILL ended up with a traumatic labor, cesarean section, scars, stretch marks, and unfortunately the inability to breastfeed long term. I took this picture a few days after I gave birth, when my PPD really first reared its head into my life. I took this and actually was horrified. I couldn't believe it was me. I'm sharing it because I know in my heart that there are people out there that struggle with inadequacy. That might think they are not beautiful, that they might be ruined, less worthy, or not good enough. Yours might not actually be physical scars, but maybe, a failed relationship, a difficulty in your career, a mental struggle, money issues, or just feeling lost in life. Be kind to yourself. And know that you are not alone. Comparison is the thief of joy. Don't let social media taint your view of what is beautiful, what is REAL. And above all, know that if you are struggling, I am here. I have an open inbox or (if you actually know me) an open door. #stopcensoringmotherhood #nofilter

Ruth Lee (@baybayruth) által megosztott bejegyzés,


"Könnyes szemmel posztolom ezt a képet. A terhesség és a kislányom születése a legszebb dolog volt, amit valaha átéltem. (...) Amikor ez megtörténik veled, az maga a csoda. (...) Ami engem ma idehozott, az a dolog szülés utáni része. Rengeteg modellt követtem, és amikor láttam a fotóikat, amiket öt perccel szülés után készítettek magukról a medence szélén, azt reméltem, velem is így lesz. 25 évesen szültem, egészségesen, fiatalon. Aktív maradtam a terhesség alatt, a legjobb vitaminokat szedtem, edzeni jártam, terhességi csíkok elleni krémekkel kentem magam, és sok könyvet elolvastam a természetes úton való szülésről. Mégis trauma volt a szülésem, császároztak, és egy ideig szoptatnom sem sikerült, volt egy vágásom, és még csíkjaim is lettek. Ezt a képet pár nappal a szülésem után készítettem. El voltam keseredve, el sem hittem, hogy ez én vagyok. Azért posztolom a képet, mert tudom, milyen érzés ezeket megélni. (...) Szeresd magad. Tudd, hogy nem vagy egyedül. A hasonlítgatás ellopja az örömöd. Ne hagyd, hogy a közösségi oldal mondja meg, mi a szép, mi igazi."

 

Ezt is szeretjük