Szellem a gyerekszobában
3 jel, hogy a gyerek kapcsolatban áll vele
Sok kicsi áll kapcsolatban a másik dimenzió képviselőivel.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ezoterikus szemlélet szerint a kisgyerekek életük első pár évében sokkal nyitottabbak a szellemi világra. Ennek egyik fő oka, hogy még nem zárult az úgynevezett harmadik szemük, amellyel a finomfizikai ingereket könnyebben fogadják be, mint a felnőttek.

Elképzelhető, hogy már te is észrevetted a lurkódon, hogy kicsit furcsábban viselkedik. Netán meredten néz egy pontot a falon, vagy hangosan társalog is vele? Akár hiszed, akár nem, ez nem csak a fantázia műve lehet. Az is lehetséges, hogy csemetéd képes a felsőbb dimenziókkal kapcsolatba lépni.

A szellemi világ lakói

A láthatatlan világ sokféle entitásnak ad otthont. A leggyakrabban talán a fényből és energiából álló asztrális lények, az angyalok jelennek meg. Sokan hisznek benne, hogy állandóan körülöttünk vannak, és vigyáznak ránk, miközben persze szeretnének kommunikálni velünk.

Az ezoterikus tanok szerint születésünkkor kaptunk magunk mellé egy védőangyalt, aki segít minket az életfeladatunk beteljesítésében. Mivel ezeknek a kedves létezőknek nincs fizikai testük, a legtöbb ember számára érzékelhetetlenek, ám a gyermekek kapcsolatba tudnak lépni velük - vagyis az is előfordulhat, hogy angyallátó a csemetéd.

Meredten bámul

Volt már olyan, hogy a gyerkőcöd játék közben megdermedt, és a falon egy pontot nézett kitartóan - akár perceken át, megfeledkezve mindenről?

Ne ijedj meg, ha ilyet tapasztalsz, nagy valószínűséggel lát egy olyan entitást a szobában, akit te nem érzékelsz. A gyermeked később valószínűleg mesélni fog róla, ha kapcsolatba lépett valamilyen lénnyel, hiszen azt hiszi, te is ugyanúgy érzékeled azt. Ne ess kétségbe, és főleg ne rohanj vele pszichológushoz.

Inkább örülj annak, hogy megbízik benned, és elmeséli az élményeit. Hallgasd érdeklődéssel, és hidd el, csak pár hónapig tart ez az állapot.

Legkésőbb öt-hat éves korára bezárul a csemetéd harmadik szeme, és eltűnnek mellőle a különféle entitások is.

Képzeletbeli barátok

Furcsa, idegen csengésű, ismeretlen nevű barátokat emleget a lurkód, aki ráadásul nem is ember, hanem, mondjuk, egy víziló? Az is lehet, hogy akár órákig eljátszogathat a haverjával, hangosan beszélve hozzá. Ez egy természetes dolog - ha a kicsi valóban látja a finomfizikai testeket, akkor azok nem feltétlenül angyali formában jelennek meg neki.

Elképzelhető, hogy kisgyermek vagy valamilyen állat képébe bújnak. A legtöbbször a képzeletbeli barátok egyetlen dolgot jelentenek: a kicsi magányos, mert például nincs testvére, akivel játszhatna, vagy közte és tesója között túl nagy a korkülönbség.

A megoldás az lehet, ha áthívod az óvodástársait egy-egy délutánra, akkor majd az efféle vendégek is háttérbe szorulnak.

Angyali érintés

A kicsik ebben a korban nagyon fogékonyak a képek iránt, ezek rendszerint meglódítják a fantáziájukat. Ezért, ha egyik nap azzal áll elő, hogy megmutatja neked az új barátját, az árulkodó lehet. Sok helyen beszerezhetők angyalkártyák, esetleg gyermeked valamelyik újságban vélte felfedezni a gyerekszoba rendszeres látogatóját.

Előfordulhat, hogy határozottan rámutat valamelyik angyal képére, extrém esetekben akár a nevén is nevezheti őt. Mivel még nem tud olvasni, biztosan nem tudhatja az arcokhoz kapcsolni a neveket - csak ha valóban találkozott velük. Azért még ebből se vonj le végérvényes következtetéseket, talán csak az óvodában mutogatta neki az új, szépen kidolgozott kártyapakliját.

Mit tegyél?

Ahhoz, hogy biztosan tudd, mi a helyzet a gyermekeddel, finoman faggasd ki. Érdeklődj, hogy reggel eljött-e hozzá az új barátja, vagy hogy mit játszottak aznap.

Arra azonban vigyázz, ne erőltesd a beszélgetést, ha nem akar erről társalogni, ám nagyon fontos, hogy ne is tiltsd meg neki az angyalokkal - vagy más asztrális lényekkel - való kapcsolattartást.

Attól csak bűntudata lenne, hiszen ő továbbra is látni fogja őket. A legjobb, amit tehetsz, hogy ráhagyod, és megvárod, amíg magától az agyagi világ felé fordul a figyelme. Sétálj vele nagyokat, vidd ki minél többet a szabad levegőre - ott valószínűleg olyan sok újdonságot lát, ami eltereli a figyelmét a szellemi szféráról. A földelést elősegítheti a szabadtéri mozgás, illetve a piros ruhák viselése.

Ezt is szeretjük