Micsoda havak voltak akkor! Így szánkóztak és hócsatáztak a gyerekek 100 évvel ezelőtt

A gyerekek imádják a szánkózást és a szabadtéri téli játékokat, ami sugárzik ezekből a régi felvételekből is.

fortepan 72974

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon a nagy hó, ami meg is marad sokáig, egyre ritkább. De amikor jön, mindenképpen érdemes kihasználni, főleg, ha csemetékről van szó. A gyerekek ugyanis imádják a téli szabadtéri sportokat, és életre szóló élményeket kaphatnak általuk.

Válogatásunk régi fotóin láthatjuk, hogyan öltözködtek, játszottak akkor a gyerekek, és a felvételekből sugárzik a boldogság és az önfeledt játék öröme. 

Így szánkóztak és hócsatáztak a gyerekek régen

Úgy látszik, az elmúlt száz évben a szánkó nem volt ritkaságszámba menő játék Magyarországon. 100 éves fotókon is magától értetődő és természetes közlekedési, csúszási és játékeszköz volt gyerekek és felnőttek számára is. Ma már egyre ritkábban látni szánkókat, többek közt a változó időjárási viszonyok miatt, de a kevés havat mindenképp ki kell használni, amint elérkezik.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlókép: Fortepan / Lissák Tivadar.)

Ezt is szeretjük