Nemhogy megeszi, kérni fogja: így add a sütőtököt a gyereknek
Minél kreatívabb vagy, annál szívesebben fogyasztja majd a sütőtököt.

Dia

	Sütőtökös-granolás reggeli turmix	Csempészd a sütőtököt egy ilyen színpompás, szemet gyönyörködtető őszi turmixba. Granolával, mézzel és friss joghurttal csodás reggeli lehet, de uzsonnára, tízóraira vagy egyszerű nassolnivalóként is szívesen fogyasztja majd a gyerek. A granola, azaz pirított müzliféleség ropogóssága és a tök krémessége nagyszerűen működnek együtt.	Ide kattintva a receptre ugorhatsz »

Sütőtökös-granolás reggeli turmix

Csempészd a sütőtököt egy ilyen színpompás, szemet gyönyörködtető őszi turmixba. Granolával, mézzel és friss joghurttal csodás reggeli lehet, de uzsonnára, tízóraira vagy egyszerű nassolnivalóként is szívesen fogyasztja majd a gyerek. A granola, azaz pirított müzliféleség ropogóssága és a tök krémessége nagyszerűen működnek együtt.

Ide kattintva a receptre ugorhatsz »

Dia

	Sütőtökös muffin	Mit imádnak gyerekek? Hát persze, hogy a süteményeket, mind közül pedig kedves formája, könnyű fogyaszthatósága miatt a muffin az egyik kedvencük. A megszokott recepteket tedd félre egy próba erejéig, és készíts sütőtökös muffint! A gyerekek talán észre sem veszik, hogy a tök belekerült a tésztába, a sok vitamin és tápanyag mégis a pocakjukba vándorol majd.	Ide kattintva a receptre ugorhatsz »

Sütőtökös muffin

Mit imádnak gyerekek? Hát persze, hogy a süteményeket, mind közül pedig kedves formája, könnyű fogyaszthatósága miatt a muffin az egyik kedvencük. A megszokott recepteket tedd félre egy próba erejéig, és készíts sütőtökös muffint! A gyerekek talán észre sem veszik, hogy a tök belekerült a tésztába, a sok vitamin és tápanyag mégis a pocakjukba vándorol majd.

Ide kattintva a receptre ugorhatsz »

Dia

	Aszalt gyümölcsös-ropogós golyócskák	Nagyon egyszerű, mégis a fantáziadús ételek után vágyakozó gyerekszem számára csalogató finomság lehet a sütőtökből készült golyó. Miután megsült a tök, kapard ki, és egy villával pépesítsd. Cseppents bele némi mézet, mely egyszerre édesíti és segít összetartani a pépet, majd gyúrj belőle apró golyókat úgy, hogy a közepükre mogyorót, mandulát, aszalt gyümölcsöt teszel. Kapósabb és szebb lehet, ha egy kicsi cukorba forgatod - nagyon keveset vesz fel, és cserébe az elfogyasztott sütőtökért igazán megéri ennyit bűnözni.

Aszalt gyümölcsös-ropogós golyócskák

Nagyon egyszerű, mégis a fantáziadús ételek után vágyakozó gyerekszem számára csalogató finomság lehet a sütőtökből készült golyó. Miután megsült a tök, kapard ki, és egy villával pépesítsd. Cseppents bele némi mézet, mely egyszerre édesíti és segít összetartani a pépet, majd gyúrj belőle apró golyókat úgy, hogy a közepükre mogyorót, mandulát, aszalt gyümölcsöt teszel. Kapósabb és szebb lehet, ha egy kicsi cukorba forgatod - nagyon keveset vesz fel, és cserébe az elfogyasztott sütőtökért igazán megéri ennyit bűnözni.

Dia

	Sütőtökkrémleves	Ha zöldség- vagy gyümölcslevest szeretnél a gyerekbe imádkozni, de nem fogyasztja szívesen, a krémlevesreceptek remek ütőkártyák lehetnek a kezedben, hiszen gusztusosak, homogének és jól elkészítve igazán finomak is, egyszóval gyerekbarát ételek. Krémlevest sütőtökből is készíthetsz. Szórjatok bele pirított kenyérkockát és tápláló tökmagot, hogy még izgalmasabb legyen az ebéd.	Ide kattintva a receptre ugorhatsz »

Sütőtökkrémleves

Ha zöldség- vagy gyümölcslevest szeretnél a gyerekbe imádkozni, de nem fogyasztja szívesen, a krémlevesreceptek remek ütőkártyák lehetnek a kezedben, hiszen gusztusosak, homogének és jól elkészítve igazán finomak is, egyszóval gyerekbarát ételek. Krémlevest sütőtökből is készíthetsz. Szórjatok bele pirított kenyérkockát és tápláló tökmagot, hogy még izgalmasabb legyen az ebéd.

Ide kattintva a receptre ugorhatsz »

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: