Elképesztő, hogy repültek a babák az 50-es években - Ma már nem tűnik biztonságosnak

Ilyen kosarakban utaztak a babák az 50-es évek repülőin.

baba-utazas-repulon-50-es-evek

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkel utazni sosem volt könnyű - pláne repülőre szállni. Mivel a fedélzeten viszonylag kicsi a mozgáslehetőség, így a babával való sétálgatásra, ringatásra kevés esély van, a nagyobbak pedig nem tudnak szaladgálni - levezetve ezáltal fölös energiáikat.

Hogy a családok életét megkönnyítsék - és ne veszítsenek utasokat -, a nagyobbacskáknak sok légitársaság kínál mesenézési lehetőséget, a kisebbeknek pedig olyan lehajtható kosarakat, melyek alvásra alkalmasak a hosszú repülőút során.

Így repültek a babák az ’50-es években

Ezek a kosarak napjainkban a válaszfalhoz kapcsolódnak. Az 1950-es években azonban még helytakarékossági szempontokat figyelembe véve a babákat az utasok feje felett helyezték el. A speciális skycots kosarakat egyszerűen a csomagtartóra rögzítették, így nem zavarta az utasokat és a légutas-kísérőket a repülőn való közlekedésben.

A skycots nevezetű alkalmatosságok a British Airways elődjének, a British Overseas Airways Corporationnek a járatain jelentek meg. Természetesen a fel- és leszálláskor a szülőknek ugyanúgy az ölükben kellett tartaniuk a babákat, ahogy ma is, az utazás során pedig a kicsik nyugodtan pihenhettek volna a kosarakban. Mivel ezek a magasban elhelyezett fekvőalkalmatosságok nem bizonyultak túl biztonságosnak, így néhány éven belül beszüntették a használatukat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nosztalgiázz! Ilyen volt a balatoni nyaralás a rendszerváltás előtt

A Fortepan gyűjteményéből egészen izgalmas kis faházakat, telkeket, családi életképeket nézhetsz meg. Idézd fel velünk a múltat!

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük