Szeptember 1-jén indul az iskola: képeken az elmúlt évtizedek évnyitói

Szeptember 1. mindig egyet jelentett: az új tanév kezdetét. Ahogy ma is, úgy régen is izgalommal sorakoztak a diákok az ünnepségekre.

Régi tanévnyitók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Újabb év, újabb szeptember elseje - ezzel pedig egy új tanév is elindul. Sokan most kezdik, mások folytatják már megkezdett tanulmányaikat. Ami azonban minden diákra egyaránt igaz, hogy izgalommal a szívükben jelennek meg a tanévnyitón és az első tanórákon.

Ki-ki előre, ki-ki visszafelé tekint szívesebben. Nosztalgiával, sajnálkozással az elmúlt nyári szünetre, vagy épp várakozással, elszántsággal, hogy a tavalyinál még jobb eredményekért ülhessen ismét az iskolapadba. Ami szinte egyöntetűen igaz ma, és igaz volt egykor is, az az, hogy a barátokat, osztálytársakat minden gyerek számára öröm viszont látni.

Képeken az '50-es '60-as évek évnyitói

Nézegess képeket az új tanév örömére régi évnyitókról: bár az '50-es, '60-as években még egész más volt a világ, visszatekintve sok mindenre ráismerünk saját gyerekkorunk ceremóniáiból és a mai gyerekeknek szervezett évnyitó ünnepségekből.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük