Ilyen az, ha az apu és a gyerek egyedül marad otthon: 10 vicces kép a magyar apától, akit imád a net

Punkzdad, azaz Bikás Zoltán frappáns fotóit te is imádni fogod.

cover-ok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Punkzdadnek, azaz Bikás Zoltánnak egyre több követője van az Instagramon.  Zoli 41 évesen lett apa, ekkor született meg kisfia, aki ma már hatéves. Ahogy mondja, nem kapkodta el az apává válást, de azóta minden percét élvezi.

Punkzdad vicces képeivel elsősorban szórakoztat, de egyfajta görbe tükröt is állít az apaság elé. Fotóival ötleteket, ihletet szeretne adni más édesapáknak, hogy milyen kreatív megoldásokkal tölthetnek el minőségi időt a gyerekekkel. 

Mikor jött az ötlet, hogy egy személyes blogot hozz létre az Instagramon, amelyben bepillantást engedsz - vicces formában - a mindennapjaitokba?

- Mindig is szerettem fotózni, de különösebb cél és téma nélkül. A fiam születésével ez megváltozott, mert ő lett a téma. Mint sokan, én is a Facebookon kezdtem el megosztani a róla készült képeket. Nagyon igyekeztem, hogy ne vigyem túlzásba, illetve figyeltem arra, hogy csak olyan képet tegyek ki, aminek van mondanivalója, ami másnak is érdekes lehet. Sok pozitív visszajelzést kaptam, és sokan mondták, hogy másokkal is meg kellene osztanom a képeket, hogy végül az Instagram-oldalamat átneveztem Punkzdadre, és elkezdtem ezen a platformon is posztolni, de csak olyan képeket, amin a fiam nem felismerhető, vagy akár rajta sincs! Hiszen elsősorban nem róla akartam blogot csinálni. Egyébként nagyon jó érzés visszahallani, hogy valaki ezt vagy azt megcsinálta a fotóimból, mert nálam látta.

Mi a célja a fotóknak?

- A valós és képzelt elemekből álló fotókkal a célom a szórakoztatás, valamint az ötletadás, például az, hogyan lehet minőségi időt eltölteni a gyermekeinkkel - persze mindezt vicces formában. Szeretek abban a fantáziavilágban részt venni, amiben a gyerekek vannak, "csodákat", mesevilágot teremteni nekik, de tudom, hogy nem szabad álomvilágban, buborékban nevelni őket. Meg kell ismertetni őket a valósággal, az élet árnyoldalaival is, persze mindig a koruknak megfelelően.

Honnan merítesz ihletet a posztokhoz?

- Az ötletek mindenhonnan jönnek, filmekből, saját élményekből, sztorikból. Könnyen és gyorsan asszociálok bármiről bármire. Ha valami beugrik, és úgy gondolom, hogy az vicces, elgondolkodtató, vagy ötletet adhat másoknak, akkor kitalálom, hogyan lehetne vizualizálni, lehetőleg egy képben, és hogyan tudom megvalósítani a rendelkezésre álló eszközökkel. Aztán ha összeáll a kép fejemben, akkor belevágok, és megcsinálom.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fotókkal az apa-gyermek kapcsolatot is hangsúlyozod. Te hogyan vélekedsz az apaságról?

- Apának, szülőnek lenni fantasztikusan jó, de ugyanakkor nehéz is. Átadhatjuk minden tudásunk egy új, kis, formálódó embernek. Megmutathatjuk, hogy mi miről mit gondolunk, de ugyanakkor fontos, hogy engedjük, hogy saját maga is kialakíthassa a véleményét, és ne erőltessük rá a sajátunkat. Ugyanakkor a gyereknek nagyon fontos, hogy tényleg ott legyünk neki. Ha kérdez, ha mesél, ha valamit nem tud megoldani, ha játszani akar, akkor ott legyünk fejben is, tényleg rá figyeljünk, és ne csak bal kézzel tologassuk a kisautót, miközben a meccset nézzük. Ezt persze nem úgy értem, hogy a nap 24 órájában a gyerekkel kell foglalkozni, hiszen az is fontos, hogy megtanulja egyedül elfoglalni magát.

Milyen apának tartod magad?

- A képekből az jöhet le, hogy biztos milyen "szuper" apa vagyok, de mint tudjuk, a közösségi oldalakon megosztott pillanatok csak egy kis része az életnek, és általában a szebbik része. Nem tartom magam "szuper" apának, nincs is ilyen kategória szerintem, de ha lenne, se akarnék az lenni. Én a kisfiamnak akarok olyan apja lenni, akiben bízik, akiben hisz, akire mindig lehet számítani, és akivel sokat lehet hülyéskedni és nevetni. Szerintem egy apa, egy szülő akkor jó, ha a gyerek boldog. Ha korának megfelelően eligazodik a világban, és ha idővel minél önállóbban meg tudja oldani a dolgokat. Ahogy mindenki más, én is szeretném, ha a fiam egy rendes, becsületes, őszinte, elfogadó ember lenne, amikor felnő, aki ki tud állni magáért, és segít másokon.

Képes összeállításunkban Punkzdad ötletes és vicces fotóiból szemezgettünk.

Borító- és ajánlóképek: Instagram/Punkzdad

Ezt is szeretjük