Végre itt a LEGO-kaland 2: nagyon fogják élvezni a gyerekek, de a szülők is
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

hoolvadas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az a hír járja, hogy már közeledik a tavasz, mert a medvék nem látták meg az árnyékukat. Ám, ha számodra mégis lassú ez a tempó, és szívesen felgyorsítanád a dolgot, mutatunk pár szuper télűző programot.

Ezen a hétvégén a Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar koncertjével, Mesebeli országok fesztivállal, a Kassák Múzeum családi napjával, A tehetség napjával és A LEGO-kaland második részével várnak benneteket.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Farsangoló

Budapest Jazz Club - február 10., 11.:00

Télűző, hideg ellen mesevilágba bújó, hóolvasztó farsangi koncertre várnak minden gyereket és gyereklelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek benneteket az utatokon, aminek a végére talán új zenekari tagokat is találnak a gyerekek körében.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A LEGO-kaland 2

Február 7-től országszerte a mozikban

A Tesho-rendszer Duplo bolygójáról érkező idegenek mindent lerombolnak - méghozzá jóval gyorsabban, minthogy Emmeték újjá tudnák építeni. Összeáll a kockahasú és kockafejű hősök különleges csapata: a Zöld Lámpás, Superman, Batman, Vasszakáll, Unikitty és a többiek hosszú, veszélyes útra indulnak, hogy végre szembenézzenek a támadókkal. Hat éven aluliak számára nem ajánlott!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mesebeli országok

Budapest, Art Quarter Budapest és Lengyel Intézet - február 8-28.

A fesztivál alapját magyar, illetve lengyel népmesék és mondák képezik. Ezek a történetek - melyek az emberiség számára legfontosabb értékekkel foglalkoznak: élettel, halállal, jóval, rosszal - azzal a céllal születtek, hogy megmagyarázzák a természet jelenségeit, értelmezzék a világot. A projektre lengyel és magyar gyermekkönyv-illusztrátorokat, valamint olyan iparművészeket hívtak meg, akiknek munkáit a népmesék, a folklór és a természet inspirálja.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dada fanzin - Családi nap

Budapest, Kassák Múzeum - február 9., 10:00 - 13:00

Hány szóból áll Kassák Lajos leghosszabb verse? És hány új verset lehetne írni belőle? Ezen a napon mindannyian a nyomdokába léphettek, és kipróbálhatjátok magatokat dadaista költőként. A ló meghal, a madarak kirepülnek című versből készült szókártyákkal játszva felfedezhetitek a nyelv végtelen lehetőségeit, újabb és újabb képeket csalogatva elő a kupacból kiválasztott szókártyákkal. Az elkészült műveket pedig írógéppel legépelve vagy fénymásolón sokszorosítva tehetitek halhatatlanná.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A tehetség napja 2019

Budapest, Zeneakadémia - február 10., 11:00 - 18:30

A zenei tehetség a legkorábban megjelenő tehetségfajta. Egyesekben már hatéves koruk előtt megmutatkozik a rendkívüli képesség, míg mások hosszas gyakorlás és tanulás után válnak kiemelkedővé. A tehetség napja lehetőséget ad arra, hogy a közönség egy egész napos program keretén belül megismerje a pályakezdő muzsikusokat, a Zeneakadémián tanuló tehetséges zenészeket, akik feltehetőleg a következő évtizedekben a magyar hangversenyélet megkerülhetetlen szereplőivé válnak, egyben betekintést nyerjen a Zeneakadémián folyó oktatás rejtelmeibe is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük