Mézeskalácsváros épült Pesten: minden darabja sütemény
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

mezeskalacs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hideg idő ellenére amondók vagyunk, hogy minden téli napot érdemes kihasználni, és minél több mókával megtöltetni. Na és mi lehetne jobb alkalom erre egy budapesti kiruccanásnál, ahol a nagyobb eseményektől kezdve a kisebb, egészen családias hangulatú rendezvényekig mindent megtaláltok!

Ezen a hétvégén az Álomutazóval, az Eszter-lánc mesezenekar koncertjével, Mézeskalácsváros-kiállítással, Csodaváró betlehemessel és a Mary Poppins visszatér című filmmel várnak benneteket.

Álomutazó

Budapest, BOK Csarnok, december 22., 15.00, 19.00 és december 23., 11.00, 15.00

Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi, a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar: Hóhullásban

Budapest, Városháza Park - december 23., 11.00

A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán a Mikulás nyomaival is találkozhattok. Mire átértek az erdőn, telerakhatjátok a puttonyotokat sok zenével, dallal és nevetéssel. A koncerten megelevenedik a történet a zene, a bábok és persze a ti segítségetekkel - együtt indulhattok a tél titkainak nyomába. Kortárs költők megzenésített versei kísérnek benneteket utatokon.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mézeskalácsváros-kiállítás a Bálnában

Budapest, Bálna - december 22. és február 23. között

A Mézeskalácsváros több száz egyedi darabból épül fel, a házakat, múzeumokat, iskolákat és a városi intézményeket otthon készítették el a város építésében részt vevők. Igazi kis kivilágított mézeskalács-meseváros fahéjas, szegfűszeges, mézes és narancsos illattal.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Budapest, Müpa - december 22., 18.00 - 20.00

A megbokrosodott szánhúzó lovak, a fergeteges hógolyócsaták, párválasztó korcsolyatáncok a humort sem nélkülözve készítik elő a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékát, a betlehemezést, mely az előadás végére összegyűjti a mesés utazás valamennyi résztvevőjét, hogy együtt élhessék át Isten fia megtestesülésének, a Megváltó világra jöttének őszinte örömét.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mary Poppins visszatér

December 20-tól országszerte a mozikban

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan az életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak újra felfedezni az élet örömeit és csodáját. Hat éven aluliak számára nem ajánlott!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük