Téged is várnak az adventi Kölyöknapokon! A rendezvény ingyenes, csak regisztrálnod kell
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

apa fia advent
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ködös, esős idővel búcsúzik a november, de egyet se félj, hiszen ezúttal is számos programmal készültünk, melyek egy csapásra elűzik a borongós hangulatot!

Ezen a hétvégén az Apacuka lemezbemutató koncertjével, a Nemzeti Színház Adventi Kölyöknapjával, Szalóki Ági- és Rutkai Bori Banda-koncerttel, valamint A karácsony mentőakcióval várnak benneteket.

Apacuka zenekar: Családfánk - Lemezbemutató koncert

Budapest, Akvárium Klub - december 2., 16.30

Az Apacuka Zenekar harmadik mesekönyves CD-je, a Családfánk hangulatos, színes, zenei kalandozás. Gyermekközpontú világnézet, kedves, szórakoztató dalszövegek, mesék és a jól bevált, igényes, csillogó, fülbemászó Apacuka-hangszerelés jellemzi a CD-n szereplő dalokat. A lemezhez tartozó mesekönyvet Igor Lazin magával ragadó, bájos rajzai teszik vonzóvá. A zenekar az Akváriumban mutatja be nektek az új zenei anyagot.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Szalóki Ági karácsonyváró gyerekkoncertje

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - december 2., 11.00

Ági a karácsonyváró koncerten az elhangzó dalokat a Körforgás, a Cipity Lőrinc és a Gingalló című lemezek, illetve a Téli-nyári laboda dalaiból válogatja. Ezúttal is elhangzanak majd a kedvelt, énekelt versek, többek közt Erdős Virág, József Attila, Szabó Anna Kyoko, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor megzenésített művei, de elhangzik majd sok ismert karácsonyi gyerekdal is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Adventi Kölyöknap

Budapest, Nemzeti Színház - december 2., 10.00 - 13.00

Szeretettel várják a kisgyermekes családokat az adventi Kölyöknapokon december 2-án, 9-én és 16-án vasárnap 10-től 13 óráig. Most vasárnap a Kaláka együttes elhozza a Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? című adventi műsorát, mely a Kaláka ötvenedik, jubileumi évadának része, déltől pedig a Magyar Népmese Színház interaktív, bábos betlehemes előadását nézhetitek meg. A műsorok szünetében, a kézműves foglalkozások során csodaszép ünnepi díszeket készíthettek. A Kölyöknapok minden programja ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rutkai Bori Banda: Helló Télapó!

Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 2., 11.00

A Rutkai Bori Banda Télapóváró koncertjén Hópapával és családjával szánkón repülhettek havas tájak felé, hópelyhekkel keringőzhettek csillagtitkos éjszakákon, csizma csacsacsát járhattok, és megleshetitek, hogyan barátkozik Gizipók és Gézapók a csokimikulással, amíg a távoli hegyek felől egyszer csak megérkezik majd a Télapó is! Bori horgolt bábjai is táncra perdülnek a zenekar hóváró dalaira.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A karácsony mentőakció

November 29-től országszerte a mozikban

Amikor az összes elf megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsonyi ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony. Hat éven aluliak számára nem ajánlott!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük