Nagyvárosi vadles, családi fesztivál és játékok: programok a hétvégére
Az utolsó nyári hétvégét egy igazi kalanddal kell zárni.

csalad
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a hétvégén Velence központjában tartják meg a GyereKi! Fesztivált, de ingyenes nyárbúcsúztató napra várnak benneteket többek között Budaörsre és Óbudára is.

Ha "vadlesre" mennétek, akkor irány a Terézváros, míg a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Szélkötő Kalamona című előadást nézhetitek meg.

GyereKi! Fesztivál

Velence központja - augusztus 26-27., 10:00-21:00

A dm nyárzáró családi fesztivált szervez Velence központjában, a megújult sétánnyal szembeni területen. A nagyszínpadon koncertekkel várnak benneteket, de kipróbálhatjátok magatokat filmrendezőként, bepillantást nyerhettek a mozis kulisszatitkokba és izgalmas sportvetélkedőkön is részt vehettek. A gasztrohelyszín látványkonyhájában egészséges, könnyen elkészíthető ételek készülnek majd, a kreatív sarokban kézműves programok és logikai játékok várnak benneteket, míg a beauty helyszínen anya és lánya együtt szépülhet. A legkisebbekkel érkezőket mini játszóval, pelenkázóval, etetősátorral várják.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Szélkötő Kalamona

Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 27., 10:30

Amikor a főkirály, valamennyi királynak a királya nem adta a lányát Kalamonának, az fogta magát, és a Szelet megkötötte. És az egész ország-világban nem találtatott egyetlen teremtmény, aki a Szelet megszabadítsa. Csak a szegényember meg a szegényasszony legkisebbik fia, a Rontó - akinek életében nem sikerült még soha semmi - vállalkozott, hogy vadkanokon, ördögökön meg varázsos asszonyokon keresztül elmegy a hetedik világ végéig, hogy ott a Kalamona palotáját, s benne magát Kalamonát megtalálja, s hogy a megkötött Szelet eloldja.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Femina 34 het Eszter-lanc Mesezenekar

Idesüss - Budaörs Napja

Budaörs, Szabadság út - augusztus 26., 10:00

Az utolsó augusztusi szombaton ismét lezárják a Szabadság utat Budaörsön, és egész nap színes programokkal, előadásokkal, bemutatókkal, koncertekkel várják a családokat. 10 órakor kezdődnek a színpadi programok, és egészen késő estig tartanak. Délelőtt a Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar, valamint a Zabszalma Együttes adnak interaktív koncertet a kicsiknek, délutánt 15 órától a Katáng Zenekar várja a közönséget. A rendezvény ingyenes!

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Vadlesen a Terézvárosban - játékos városi séta gyerekeknek

Budapest, Andrássy út, Operaház előtt - augusztus 26., 10:30

A vadregényes sétán a terézvárosi állatok és más furcsa lények nyomába eredhetünk - igaz, nem puskával, csak kis távcsövekkel -, és begyűjthetjük őket a kígyótól az oroszlánon át a szárnyas griffig! A fémből, fából, kőből, üvegből megformált fenevadak és kezes háziállatok ugyanis rengeteg épületen elrejtőztek, csak meg kell találni őket!

A cikk az ajánló után folytatódik

S ha már rájuk leltünk, szó esik készítőikről, tervezőikről: azokról az iparosmesterekről, akik a 19. század végén, a 20. század elején feldíszítették Budapestet. A kétórás séta során kiderül, hogy miért is kellett kicsinosítani az épületeket, hogy milyen technikákkal, anyagokkal, hogyan dolgoztak a régi mesterek. Emellett azt is megtudhatjátok, hogy a különböző alakok a díszítés mellett vajon milyen többletjelentés hordozói.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Hékás Békás

Budapest, Csobánka tér - augusztus 26., 10:00

Az Óbudai Nyár záró, családi fesztiválját Békásmegyeren, a Csobánka téren tartják augusztus utolsó szombatján. Egész nap levendula-játszóház, kosaras körhinta és bábautomata várja a legkisebbeket. Fellép gyerekeknek szóló műsorával a Hot Jazz Band, a Mikropódium Bábszínház pedig elhozza Guruló cirkuszát. A rendezvény ingyenes!

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük