Nagy veszély fenyegeti a galaxist: csak egy igazi űrkalandor mentheti meg
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

urhajosok 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csak kapkodjuk a fejünket, a jó idővel együtt ugyanis egyszeriben felpörgött az élet, és egymást érik a jobbnál jobb rendezvénynek. Csillagközi űrkalandok, repülő elefánt, mesés madarak és megannyi élmény vár. Szólj anyuéknak, és irány Budapest!

Ezen a hétvégén Csillagközi kalanddal, a Friss Hús gyerekfilmjeivel, Mesés madarak, madaras zenék koncerttel, Pinokkióval és Dumbó történetével várnak benneteket.

A varázslatos világűr - Csillagközi kaland

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum - március 30. és május 26. között, 10:00 – 17:00

Vajon mit rejt a világűr? Titokzatos talány vagy ismeretlen veszély vár a galaxis mélyén? Aki elég bátor ahhoz, hogy űrkalandornak álljon, felfedezheti az univerzum legvarázslatosabb jelenségeit! A Vajdahunyadvárban nyíló kiállítás és játék képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hív benneteket! A játék során bebarangolhatjátok a Naprendszert, sőt, elmerészkedhettek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára a bátorságotokat, a tudásotokat és az érzékeiteket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Friss Hús Kids

Budapest, Toldi mozi - március 30. és március 31., 11:00

2019 márciusában hetedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A szervezők idén is gondoltak a legkisebbekre, ők sem maradnak ki a rövidfilmes élményekből: a Friss Hús Kids tíz gyerekfilmmel várja az óvodás-kisiskolás korosztályt. Többek között megnézhettek egy-egy részt A kockásfülű nyúl, a Boxi, a Hajótöröttek, a Kuflik, Szupermalac és Űrpatkány vagy épp Kippkopp kalandjaiból. 3 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mesés madarak, madaras zenék

Budapest, Duna Palota - március 31., 10:30

A zenetudomány szerint lehetséges, hogy az emberek a madaraktól tanultak meg zenélni, énekelni, de a szárnyas lények egyúttal különböző üzenetek hordozói is. Például a szarka az éberség, a fecsegés és a tolvajlás, míg a fecske a tavasz hírnökeként ismert, és sok helyen az újjászületés szimbólumaként tisztelik. Kovács Zoltán kortárs magyar zeneszerző ifjúság számára írt művében a főszereplő a kócsag, mely a tisztaság, a büszkeség és a nemesség szimbóluma.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pinokkió

Budapest, Hatszín Teátrum - március 30., 10:00

"Egy társra lenne szükséged, Dzsepetto, aki gondoskodik rólad akkor, amikor már annyira öreg leszel, hogy valaki segítségére szorulsz, akivel beszélgethetsz, akinek elmondhatod örömödet és bánatodat. Valaki, akit szeretsz, és aki viszontszeret!" - így biztatja a Tündér Dzsepetto mestert, aki megfogadja a jó tanácsot, és farag magának egy fabábot. Pinokkiónak nevezi el. Nem is sejti, hogy csupa jó szándékból mennyi borsot tör majd az orra alá.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Dumbó

Március 28-tól országszerte a mozikban

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, amit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám, mikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz, magára irányítva a meggyőző üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki varázslatos vastagbőrűeket gyűjt új, eddig sosem látott szórakoztatóműsorához. 6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük