A Pál utcában megismerheted a fiúk igazi történetét - Most érdemes kimozdulni a családdal

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

séta a pál utcában gyerekprogram
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a héten is izgalmas programokkal folytatódik a január, nemcsak hétvégén de a hétköznapokban is lehet készülni a közös családi szórakozásra.

Nemsokára kezdődik a Mackófarsang, ahol bábokat és álarcokat készíthetnek a kicsik. Ezenkívül még fantasztikus gyerekkoncertekre is számíthatsz, illetve a Pál utcai fiúk történetét is megismerheted a Pál utcában egy interaktív séta során. Újabb és újabb gyerekbálokon lehet részt venni, és egy absztrakt kiállítás is nyílik a héten. Mutatjuk a hét legfontosabb programjait.

Mackófarsang

Fővárosi Állat- és Növénykert - január 30. - február 2., 9.00 - 16.00

2020. január 30. és február 2. között tartják a Mackófarsangot. A négynapos rendezvény ismeretterjesztő és szórakoztató programokat is rejt magában, amit egyetlen állatbarát sem hagyhat ki.

Femina 5 hét Mackofarsang
Fotó: port.hu

A gyerekek készíthetnek álarcokat, bábokat, részt vehetnek karneváli arcfestésen, valamint érdekes állattörténeteket hallgathatnak. A jelmezben vagy mackóval érkező 14 éven aluli gyermekeknek a belépés 200 Ft/fő!

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

Itt a farsang áll a Bál...

Újpesti Megyeri Klub - február 1, 17.00

Gyermekkoncert Hevesi Imrével, minden gyerkőc szeretett Imi bácsijával, aki gitáron farsangi hangulatot varázsol, és ismert gyermekdalokkal szórakoztatja ifjú közönségét. A koncert nyomokban Halász Judit-, Kaláka-, 100 Folk Celsius-, Kolompos-, Bojtorján-, Koncz Zsuzsa-, Alma-dalokat tartalmaz(hat)!

A bál batyus jellegű, kacagással fűszerezve, apró édes és sós süteménnyel, üdítővel lehet kedveskedni, készülni. 

Az eseményről további részleteket itt lehet elolvasni.

Éljen a Grund! - Mese és valóság a Pál utcában

Kálvin tér - február 1., 13.00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand, vagy miért tiltották be a Gittegyletet?

A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek. A sétán a téma szakértőjével járhatjátok be a regény eredeti helyszíneit.

A séta előzetes regisztrációt és jegyvásárlást igényel - további részleteket itt lehet megtekinteni.

Farsangoló családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - február 1., 15.00

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. A családi délutánon megnézhetitek a Kelekótya haramiák című előadást, melyből még az is kiderülhet, hogy a rettenetes rablók nem is olyan rettenetesek. A bábjátékot követően Kolompos mulatság és Kézműves játszóház lesz.

Az eseményről további részleteket itt lehet megtekinteni.

Neonkréta - Örvények, ritmusok

Galeria Neon - február 1., 10.00 - 11.30

A múzeumpedagógiai foglalkozáson a lendület, a mozgás és az áramlás kapnak főszerepet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Felfedezhetitek az absztrakció lehetőségeit, ritmust csempészhettek a színekbe, Bernát András képeinek jellemzői alapján dinamikus, hullámzó, örvénylő formákat komponálhattok képpé izgalmas, mozgásos feladatokkal egybefűzve.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - további részletek itt találhatóak.

Ilyen az élet két gyerekkel valójában: képeken a kendőzetlen valóság

Az orosz kétgyermekes anyuka, Maria Gorbunova elképesztően vicces rajzokon keresztül szemlélteti, milyen az élet két kisgyermekkel: igen, néha elképesztően fárasztó, néha kemény, ugyanakkor gyakran vicces is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük