6 természetes köhögéscsillapító, ami generációk óta használ
A hűvös hónapokban érdemes ismerni néhány természetes köhögéscsillapító módszert.

kislany-kohog
beauty and style
Top olvasott cikkek

Abban az időszakban vagyunk, amikor nagyon könnyű összeszedni valamilyen megfázásos betegséget. Mivel a kicsik közösségbe járnak, és nem is mindig figyelnek oda, hogy ne tüsszentsenek egymásra, ne lélegezzék be a hideg levegőt nyitott szájjal, és mindig alaposan tegyék fel a sáljukat, ők még veszélyeztetettebbek.

A megfázáshoz gyakorta köhögés is társul, ami a gyerekeket még inkább megviselheti. Nyugtalanná teheti őket, gátolja az iskolai koncentrálásban, az önfeledt játékban és a zavartalan alvásban is. Első körben érdemes otthoni módszerekkel megpróbálni a köhögésük csillapítását.

Méz

A méz a torokfájást csillapítja, de nem csak ebben segíthet: lassan szopogatva a köhögést is csillapíthatja, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatásának köszönhetően. Édes íze miatt a gyerekek sem utasítják vissza. Kiskanálból vagy dióval is fogyasztható, a lényeg, hogy az oldatlan méz hosszasan érintkezzen a torokkal.

Karamellás tea

A túlzott cukorfogyasztás nem jó, de, ha a gyerek nagyon köhög, tehetünk egy kis engedményt. A karamellás tea jó segítség lehet a köhögéscsillapításban: cukrot karamellizálunk, majd felöntjük vízzel, és tovább forraljuk. Ezt a karamellás vizet használjuk a szokásos teafilterrel a megszokott módon. A köhögés hamar csillapodhat, és a gyereknek is ízleni fog a különlegesség.

Csokoládé

A csokit minden gyerek szereti, így számukra kész öröm lehet a köhögés ellen csokival fellépni. Minél jobb minőségű, és minél magasabb a kakaótartalma, annál hatásosabb lehet. A gyógyhatás a csoki teobromidtartalmának tudható be.

Gyömbértea

Néhány kisebb darab gyömbérből, de akár filteresen is készíthető a gyömbértea, mely kissé csípős, ezért leginkább a tíz éven felülieknél kaphat zöld utat. A gyömbérteába tegyünk mézet és citromot is a maximális hatás érdekében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fekete retek

A fekete retek régről ismert ellensége a köhögésnek. Önmagában, akár egy szendvics kísérőjeként vagy keverékként is fogyasztható. A reszelt retket mézzel kell elegyíteni, majd egy éjszakán át állni hagyni. A keverékből napi 2-3 kanállal kell fogyasztani a köhögés ellen.

+1 tipp: sok folyadék

A több folyadék, víz, gyümölcstea, nedvesíti a kiszáradt torkot, segíthet oldani a lerakódott váladékot, így az hamarabb távozhat, és hamarabb múlhat a köhögés. Természetesen nem szabad a végtelenségig itatni a gyereket, inkább figyeljünk, hogy a számára szükséges napi mennyiséget igya meg, és azt toldjuk meg kicsit a betegségre és nyákoldásra való tekintettel.

Gyerekbetegségek bőrtünetei

Szülőként fontos felismerni, ha a gyereken kiütések jelentkeznek: segítünk különbséget tenni az egyes bőrtünetek között.

Ezt is szeretjük