A finn Mikulással, Joulupukkival is lehet találkozni a hétvégén - Ünnepi programok gyerekeknek

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Joulupukki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napokban igazi ünnepi és adventi programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Mimóza Géza és Mimóza Róza kalandjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek, a Camponába eljön a vadnyugat, a Várkert Bazárban adventi koncerttel és miniszínházzal várják a kicsiket.

A Savoya Parkban csokit kaphatnak azok a Mikulástól, akik jól viselkednek, ezenkívül még találkozni lehet Joulupukkival, az igazi lappföldi Mikulással a Millenáris parkban. Lássuk a programokat!

Mimózáék

Karinthy Színház - november 30., 15.00

Mimóza Géza és Mimóza Róza mindig is kalandorok akartak lenni, ám gyerekkori álmaiktól elsodorta őket az élet, és fantasztikus felfedezők helyett házsártos házaspárrá váltak. Mindennapi nyugdíjaséletüket egy titokzatos utazóbőrönd fenekestül felforgatja. A rejtélyes bőröndben gyermekkori emlékeikre bukkannak, amik visszaröpítik őket a múltjukba. Vajon sikerül legyőzni mimózaságukat, és visszanyerik kalandvágyukat? Hunyd le a szemed, és bökj rá a térképre! Na, hova utazunk?

Az eseményről további részletek itt olvashatóak.

Vadnyugat - Budapest Legós Pizsamaparti

Campona - november 30., 19.00

A jómódú pesti polgár, István a magyar fővárosban Deák és Andrássy mellett figyeli, hogyan fejlődik világvárossá otthona. Testvére, József a kalandot választotta, és míg itthon a tudomány és a technika tör teret, ő cowboynak állt a vadnyugaton, a pusztákat róva, indiánokkal barátkozva. 

vadnyugat gyerekprogram
Fotó: RichVintage / Getty Images Hungary

A két testvért és a két világot pedig a levelezés köti össze - ami nélküled nem valósulhat meg. Kösd össze te a vadnyugatot és a békeidőbeli Budapest világát!

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

Bíró Eszter: Az Időmanó adventje

Várkert Bazár - december 1., 17.00

A magyar gyerekzenei színtéren most először kapcsolódik össze igényes élőzenei koncert, miniszínház és különleges, 21. századi vizualitás, ami eddig még ilyen fúzióban itthon nem látott, eredeti módon kerül színpadra. Multimédiás, interaktív családi koncert és játék az idővel, élőben készített animációival és legújabb interaktív technológiával.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

"Növünk együtt" Integrált családi nap - Téli tótágas, avagy nézzünk más szemmel mindenre

Petőfi Irodalmi Múzeum - december 1., 10.00-14.00

ajándékkészítés gyerekprogram
Fotó: yulkapopkova / Getty Images Hungary

Az év utolsó családi napja a békés pihenés, a fergeteges kaland, az izgalmas alkotás és az ajándékkészítés jegyében telik, hogy mindenki ráhangolódhasson a közelgő ünnepekre. Lesz palotakaland, ahol egy klasszicista műemlék mutatja meg játékos oldalát, animációkészítő műhely, ahol életre keltheted a palota kissé bohókás és különc lakóit, recycling ajándékkészítés, ahol a kávékapszulából és a zacskóból is szép tárgyakat készíthettek, hogy egy kicsit a szemétre is másképp pillanthassunk.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

Mikulás Móka

Savoya Park - december 1., 10.00-17.00

Advent első vasárnapján ünnepi programmal készülnek nektek a Savoya Park központi terén. Ünnepi koncertet ad az Alma Együttes, ahol a jól ismert slágerek mellett télapós és karácsonyi dalokat is előadnak. A koncert után megérkezik a színpadra a Mikulás és hű segítője, a Manó is. Minden gyermek, aki egy jó cselekedetéről számol be a Mikulásnak, csokit kap tőle ajándékba.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Joulupukki a MikulásGyárban

Millenáris Park, Lurdy Ház - november 29. - december 6.

Joulupukki eljön Budapestre a Jubileumi MikulásGyár nyitóceremóniára. A rendezvény további eseményeire a Millenáris Parkon belül kerül sor, de érdemes figyelni a programlistát, mivel a Lurdy Ház is helyet ad érdekes történéseknek - többek között oda is ellátogat a híres finn, lappföldi Mikulás, Joulupukki. 

Az esemény további részleteit itt lehet megtekinteni.

Nézd meg a Mikulás meseszerű otthonát: sarki fényben a legszebb

Joulupukkit az év minden napján meg lehet látogatni Santa Claus Village-ben, azaz Mikulásfaluban. Képeken mutatjuk, hol is él az igazi, lappföldi Mikulás!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük