Milyen gyakran kell kimosni a gyerek plüssállatait? Ennél ritkábban nem ajánlott

A gyerek egészsége bánhatja, ha nem mosod őket elég gyakran.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A plüssállatok sajnos nagyon erősen szedik a port, és könnyen piszkolódnak is, ráadásul a bennük élő, szabad szemmel nem látható élőlények, mint például az atkák, allergiát okozhatnak.

Éppen ezért a plüssöket időről időre meg kell tisztítani, hogy megőrizhesd gyermeked egészségét. Minél gyakrabban sor kerül erre, annál jobb, de legalább havonta egy hűtős, két-háromhavonta egy vizes tisztításra kerüljön sor, vagy szükség szerint előbb, amennyiben olyan szennyeződés éri a játékot.

Hűtős módszer

Az atkák nem bírják a hideget, így a mínusz 20-25 fokos mélyhűtőbe helyezve a játékot a mikroszkopikus lényekkel könnyen le lehet számolni. Tedd a plüssállatot zacskóba, és helyezd a fagyasztóba három-négy órára!

Mosás

A plüssállatok mosása előtt mindig nézd meg, mosható-e a játék, és milyen módon, hány fokon. A legjobb őket alacsony hőfokon, kímélő vagy rövid programra betenni, és nem centrifugázni, csak jól kinyomkodni, formára igazítani, majd úgy megszárítani. A nehezebb plüssöket ne lógasd, hanem helyezd vastag törölközőre, és úgy szárítsd meg. A mosószer is legyen kímélő, a plüssállatot pedig tedd be egy mosózsákba vagy párnahuzatba mosáshoz, mindezeket azért, hogy ne sérüljön, ne károsodjon.

Plusz tipp

Mivel a kicsik nehezen viselik, ha kis kedvenceik nincsenek velük, jó ötlet lehet a gyereket bevonni a mosásba, elmondani neki, hogy a kismaci most megfürdik, és utána tiszta lesz, ahogy a gazdája is minden este. Másik lehetőség, hogy a tisztítást az alvós órákra időzítsd, ám ez rizikósabb, mert ha álmából felriad, biztos, hogy hiányolja majd a kicsi a játékot.

Otthon is veszélyben a gyerek

Nem is gondolnád, mennyi veszély leselkedik a kicsire a négy fal közt. Kattints!

Otthon is veszélyben a gyerek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gusztustalan játékok

Sajnos nem csak édes plüssöket, babákat és autókat árulnak a boltokban. Képeken hat szörnyű játék.

Hová gondoltak a gyártók? 6 gyomorforgató játék, amit tényleg árultak is

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük