Nyugodtan végigalussza az éjszakát a kicsi - Ezt kell mindenképp tudnia egy pelenkának
A gyermekgyógyászt is megkérdezték róla. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Pampers bemutatta legújabb, továbbfejlesztett Active Baby-Dry pelenkáját, három különleges nedvességfelszívó csatornával.

A reggelre megduzzadt, nedves pelenka nem móka

A szülők rengeteg figyelmet, szeretet és gondoskodást szentelnek annak, hogy kisbabájuk számára a lehető legpihentetőbb alvást biztosítsák. A lefekvés előtti jó éjt puszi, a tiszta ágynemű és a puha pizsama kényelmet és biztonságot adnak, de amikor a baba reggelre egy nagy csomóban összeállt, nedves pelenkában ébred, az nem csak a szülőket érinti kellemetlenül.

A kényelmetlenre duzzadt, nedves pelenka kihatással lehet a baba alvására. A csecsemők szinte az idejük felét csak alvással töltik, így akár 12 órán keresztül viselhetik ugyanazt a pelenkát. A babák éjszakái igen mozgalmasak lehetnek, ezért hasznos, ha egy pelenka képes akár két-három cumisüvegnyi tejet magába szívni.

Éjszaka még fontosabb, hogy a pelenka megfelelő szárazságot és védelmet biztosítson a babának, megelőzve a nedves pelenka okozta alvászavarokat, hiszen a pihentető alvás hozzájárul egészséges fejlődésükhöz.

- Alvásszükségletünk életünk során az újszülött kortól idős korig csökken - mondja Dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász.

- Ugyanakkor személyfüggő is, hogy kinek mennyi az alvásigénye, de amennyiben valami zavaró körülmény adódik, bizony senki sem alszik jól. Egy baba nem stresszel, még nincsenek megélhetési gondjai, és ha szeretik és kényeztetik, elegendő étel-italt kap, tisztán tartják és főképpen jól gondozzák, és sokat fogalakoznak vele, békésen alszik, amikor annak itt van az ideje. De a pihenésbe bármi belezavarhat, ami nem jó a babának. Így egy nedves, tele pelenka is kellemetlenségeket okozhat.

Éppen olyan száraz reggel, mint este

Az új Active Baby-Dry pelenka a három forradalmi nedvszívó csatornának köszönhetően a pelenka egész felületén egyenletesen oszlatja el a nedvességet, és minden eddiginél jobban elzárva tartja azt a baba bőrétől, így biztosítja az akár 12 órán tartó szárazságot.

Telítődés közben a pelenka egyenletesen árasztja szét a folyadékot, ezért megtartja formáját és illeszkedését, a megfelelően rögzített csatornáknak köszönhetően nem duzzad fel és nem ázik át, így nagyobb kényelmet nyújt a baba számára, hogy a reggelek épp olyan szárazak lehessenek, mint az esték.

Tények az alvásról

Miért fontos a baba számára a száraz éjszaka?

  • Az éjszakák mozgalmasak lehetnek egy kisbaba számára, így a pelenkáknak még nagyobb védelmet kell nyújtaniuk.
  • A kisbabák idejüknek több mint a felét alvással töltik.
  • A kisbabák napközben átlagosan négy órán keresztül hordanak egy pelenkát, míg este ez akár 12 óra is lehet1.
  • A nap folyamán a kisbabák átlagosan 150 ml vizelettel telítik meg a pelenkákat. Éjszaka pedig akár három-négy alkalommal is pisilhetnek, így az átlagos vizelet mennyisége egy éjszaka során akár 240 ml is lehet.
  • A kisbabák bőre még alvás közben is érzékeny az érintésre, a fájdalomra és a hőmérsékletváltozásra, ezért a kutatók úgy vélik, hogy a nedvesség is befolyásolhatja a nyugodt alvásukat.

1 A Pampers kutatásai alapján, a baba fizikai aktivitásairól alvás közben, Odio. M, 2011

További információk a Pampers oldalán.

Ezt is szeretjük