Így spórolj ezreket ősszel: a 6 legjobb bababörze az országban
Fillérekből felöltöztetheted a lurkódat. Megmondjuk, hol érdemes körbenézned.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy nő a gyerek, mintha húznák, és még nem állt össze az őszi-téli ruhatára? Ne ess kétségbe a várható kiadásoktól, egy kis leleménnyel és utánajárással sokat spórolhatsz.

A szezonális ruhatárcsere nem feltétlenül generál egy újabb recessziót - legalábbis a családi költségvetés szintjén -, ha kilátogatsz a bababörzékre. A melegebb pulóvereket, kabátokat fillérekért beszerezheted, ráadásul a legtöbb esetben vadonatúj cuccokra lelhetsz.

A börzék különböző bemutatókat, aukciókat, vásárlási lehetőségeket takarnak, ám a legtöbb esetben a szervezők színes programokkal, mesesátorral, zenével és játszóházzal is várják a családokat, hogy ez a nap ne csak a legfontosabb cikkek beszerzéséről szóljon, hanem kikapcsolódásról és az együttlétről is. Hat közelgő eseményre hívjuk fel a figyelmedet.

Babymarkt Babaexpo

Az egyik legnagyobb az expók között a Babymarkt Bababaexpo, melyet idén október 13-án rendeznek meg az Expón. A pontos helyszín: 1101 Budapest, Albertirsai út 10., Hungexpo Budapesti Vásárközpont B csarnok I. kapu. Divatbemutatóval, szórakoztató kvízekkel és rengeteg nyereménnyel színesítik a vásárlás perceit a kiállítók. Erre a börzére belépőjegyet kell váltani, de néhány újságban fellelhető lesz majd akcióskupon, amellyel már 900 forintért bemehetnek a felnőttek.

Baba- és gyermekruhabörze - Eötvös10

2012. október 6-án rendezik meg a soron következő baba- és gyermekruhabörzét az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, ami a VI. kerületben található. A rendezvény érdekessége, hogy a vásárlás mellett színes programokkal is várják az egész családot. Az Óriás Pitypang játszóházban a Bab Társulat és a Napszekér Kézműves Műhely különféle izgalmas foglalkozásokkal igyekszik lekötni a legkisebbeket. Amíg nézelődsz, gyermeked fejlesztheti a kézügyességét.

Bababörzék - vidéki nagyvárosok

Természetesen Budapesten kívül is van élet: következő hetekben Szeged, Kaposvár, Székesfehérvár és Kecskemét csarnokai adnak otthont a Babaexpo hasonló rendezvényeinek. Érdemes előre megnézni a tervezett állomásokat, és aszerint alakítani a hétvégi családi programot. Hatalmas választékkal és jó árakkal várnak, emellett több helyszínen is akciós 4D ultrahanggal vagy babamozival kedveskednek a leendő szülőknek.

Pécs, Vásárcsarnok

A pécsi Vásárcsarnok havonta egy alkalommal várja a családokat, hogy azok akciós áron felfrissíthessék a kicsik ruhatárát. A következő események szeptember 9-én és október 14-én kerülnek megrendezésre - ha nem esik messze a lakóhelyedtől, feltétlenül keresd fel a helyszínt. A legfontosabb ruhaneműk mellett nagyszerű kiegészítőkre és játékokra is szert tehetsz.

Budakeszi bababörze

Budakeszin vagy a környékén laksz? Szeptember 8-án, szombaton az Erkel Ferenc Művelődési Központ ad otthont a Bababörze - Bolhapiac elnevezésű gyermekruhavásárnak. Jutányos árakkal és rengeteg játékkal várnak a szervezők, emellett mesekönyvek között is bogarászhatsz. Reggel kilenctől egészen délután egyig megtalálod a vásározókat az épület kertjében.

Háztűzőrző börze

Tatán 2012. szeptember 8-án várják a szülőket, hogy beszerezhessék az őszi-téli kollekció elengedhetetlen darabjait. A helyszín hagyományosan a Magyary Zoltán Művelődési Központ lesz. Használt ruhákat egészen az újszülőt méretektől találhatsz, emellett egyéb kiegészítők, kincsekre is szert tehetsz. Régi és új játékok, könyvek, babakelengye cserél gazdát - ne maradj le róla! A rendezvény érdekessége, hogy a tatai Védőnői Szakszolgálat továbbra is várja a felajánlásokat. Így ha van olyan ruhaneműd, amit nem akarsz eladni, akkor azt leadhatod, és a szervezők eljuttatják a rászorulóknak.

Ezt is szeretjük