3 hasznos link, ha online néznétek mesét: akár már ma délutánra
Az online mesenéző oldalakon számtalan klasszikus és modernebb rajzfilm közül választhattok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rajzfilmnézésnél már csak az a jobb a gyerek szemszögéből, ha az közösen a családdal történik, bekuckózva a kanapéra, és együtt nevetve a mókás jeleneteken.

Ha már túl vagytok a szabad levegőn való sétán vagy a játszótéri játékon mára, pihenjetek egy kicsit, és nézzetek meg együtt egy aranyos mesefilmet. Ehhez ajánlunk három olyan internetes oldalt, ahol online nézhetőek a klasszikusok és a gyerekek új kedvencei is.

Mesekukac.hu

A mesenéző oldal változatos kínálattal várja az oldalra látogatókat. Rövidebb rajzfilmek és egész estés mesefilmek is vannak fent, mindemellett gyerekdalgyűjteménnyel is szolgálnak az oda látogatóknak.

Külön érdemes megemlíteni az oldal nyújtotta írott meséket, amelyeket akár képernyőről, vagy kinyomtathatva is felolvashatsz gyermekednek. Ezt nagyon fontos, hogy a rajzfilmek szeretete mellett megőrizzétek.

Apró hátrányossága az oldalnak, hogy gyerekeknek szánt internetes játékokat is kínál, ám ezt elég, ha egyszerűen figyelmen kívül hagyjátok, hiszen a széles mesefilm-repertoár miatt mégis érdemes ide kattintani.

Az oldal webcíme tehát: www.mesekukac.hu

Mese-film.hu

A mese-film.hu, hasonlóan a mesekukac.hu oldalához, sok-sok kedves rajzfilmet és egész estés mesét kínál az oldalra látogatóknak. Találkozhattok itt olyan klasszikusokkal, mint a Hamupipőke, de saját gyerekkori kedvenceidet is megnézhetitek, mint a Nils Holgersson vagy a Macskafogó. Mindezek mellett a mai újdonságok közül is válogathattok, például itt megnézhető a Gru című mozisiker is.

A rajzfilmek listája könnyen áttekinthető képes és A-Z lista formájában is a weboldalon, amelynek címe tehát www.mese-film.hu.

Mi a kedvenc rajzfilmje?

Gyermeked kedvenc rajzfilmje sokat mesél személyiségéről, lelkivilágáról. Kattints az elemzésért!

Népmese.hu

Nagy örömünkre szolgált, amikor az online mesenéző oldalak után böngészve ráakadtunk egy olyanra, amelyen kifejezetten magyar népmeséket lehet megnézni.

Bizonyára emlékszel még gyerekkorodból, ahogyan a 2014-ben elhunyt Szabó Gyula egyedi hangján mesélte el Mátyás király történeteit, illetve a szegényemberekét, akiknek a kalandjaiból bizony sokat tanulhatott az ember. Ezekkel találkozhatsz itt újra. Ismertesd meg velük gyermekedet is!

Érdekesség, hogy itt régi magyar mesék, mondák és legendák is olvashatóak, ami nemcsak gyermeked, de a te számodra is különlegessé teheti az oldalt. Válogass közülük, kellemes szórakozást!

Az internetcím tehát: www.nepmese.hu.

Ezt is szeretjük