Egyszerű nátha volt a rák tünete - A magyar énekesnő kendőzetlenül beszélt betegségéről
Nagy Adri énekesnő, a Jóban Rosszban című sorozat sztárja riadtan fogadta méhnyakrákgyanús diagnózisát. Műtéte, gyógyulása után most boldog kismama.

na
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor néhány éve megtudta, hogy rákos lehet, Nagy Adri énekesnő, a Jóban Rosszban gyönyörű sztárja azonnal a nővérét hívta fel, akivel a köztük lévő nagy korkülönbség ellenére is szoros, már-már barátnői a kapcsolat. Megrémült.

Addig nem értette, miért lehet, hogy három hete lázas, és nem tud felgyógyulni egy megfázásból. Mint később kiderült, komolyabb fertőzése is volt, mert legyengült immunrendszere nem tudta megfelelően ellátni feladatát.

A nőgyógyásza telefonhívása volt a válasz, aki egy korábbi rákszűrés eredménye kapcsán kereste őt fel. Adri a Szülőszoba című műsorban Kandász Andreával beszélgetett arról, mit élt át betegsége kapcsán.

- Az ember, mikor meglátja, hogy a nőgyógyásza hívja telefonon, az nem mindennapos dolog. Nagyon megijedtem. Mondta, hogy jó lenne, ha mihamarabb bemennék a rendelőbe... Rosszat éreztem. Bementem hozzá. Mondta, hogy pozitív lett a rákszűrésem, de ne ijedjek meg, mert a lelet alapján ez még műthető, gyógyítható - mesélte Adri.

A betegség lelki terhét nem volt könnyű elviselnie. Noha tudta, hogy pozitívnak kell maradnia, hogy ezzel is segítse a gyorsabb gyógyulást, Adri sokszor hibáztatta magát, amiért negatív gondolatok lettek rajta úrrá.

- Az ember bepánikol. Amikor rendszeressé váltak a vizsgálatok, akkor fogtam fel, hogy Jézusom, mi van, ha rosszabbá válik az állapotom? Próbáltam pozitív lenni, de nem tudtam, és emiatt haragudtam is magamra. Vádoltam magam, negatív voltam. Ez egy ördögi kör volt. A pozitív gondolkodás hozzájárul a gyógyuláshoz, próbáltam erőszakolni magam, hogy jobban leszek, azután elkezdtem sírni, hogy nekem ez nem megy, gyenge vagyok. Sokan támogattak engem lelkileg - emlékezett vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

A műtét után

Sürgős beavatkozásra volt szükség. Sikeres méhnyak-konizációs műtétet - a méhnyak érintett részét eltávolító műtétet - végeztek el rajta, a beavatkozás sikeressége azonban nagy mértékben azon múlt, hogy idejében elkapták a betegséget. Adri épp ezért hangsúlyozta a prevenció fontosságát:

- Az ilyen műtétet már sajnos rutinbeavatkozásnak nevezik, mert nagyon sok van belőle. Beszélgettem egy-két kortársammal, és sokan mondták, hogy nekik is volt. Sokkolt. A prevenció a legfontosabb, és én évente nem hanyagolom el a nőgyógyászati szűrést. Sokkal jobb félévente vagy évente időt szakítani rá, mint utána a rendelőben egy ilyen hírt hallani - mondta.

Bár a betegségen már túl van, Adri számára mindazt, amit megélt, nehéz elengedni. Az azonban, hogy az emlékeiben él ez a nehéz időszak, ahogy fogalmazott, valami miatt mégis pozitív számára:

- Soha nem tudja elengedni az ember, és ezért valamilyen szinten hálás is vagyok. Kicsit megcsengette azt a vészharangot, ami azt mondja, hogy sokkal jobban oda kell figyelni magunkra.

Babát vár

- A műtét után volt egy olyan kijelentése az orvosnak, hogy egy ideig nem szabad próbálkozni a babával. Akkor egy kicsit megijedtem, hogy ez az időintervallum egyéves lesz, vagy lehet, hogy két évre kitolódik? Nehezebben esem majd teherbe? Rengeteg kérdés pörgött az agyamban. Ha nagyobb mértékű lett volna az elváltozás, lehet, hogy nem eshettem volna teherbe - mesélte Adri, aki most öt hónapos terhes kismamaként várja kisfia születését.

A baba már szorgalmasan rugdalózik a gömbölyödő pocakban. A gyönyörű kismamának, ahogy mesélte, kerek az élete, hisz harmincéves korára mindent elért, amit szeretett volna. Mindig vágyott az anyaságra. Név egyelőre nincs a tarsolyukban, de gyakran becézgeti a babát Mogyorócskának, és mindent megbeszél vele. Apás szülésre készülnek párjával, akivel nagy meglepetésként élték meg a baba érkezését. Adri a sok megpróbáltatás után boldog, csodaszép kismama:

- Fantasztikus érzés, a legcsodálatosabb dolog a világon - mesélte csillogó szemekkel a Szülőszoba című műsor interjújában.

Forrás: Szülőszoba.

Ezt is szeretjük