8 étel, amit minden gyereknek ennie kellene: ezek nélkül hiányt szenvednek - Miben?
Nem drága jól etetni a gyereket, csupán akarni kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A test hajtóereje az energia, ami a táplálékból származik, ám kiváltképp gyerekkorban nemcsak mint energiaforrás fontos a hiánytalan étrend, hanem azért is, mert az ételekben lévő vitaminok, fehérjék és ásványi anyagok építgetik a szervezetet.

Gyerekkorban tehát nagyon oda kell figyelni, hogy az étrend ne legyen egysíkú, vagy ne maradjanak ki belőle alapvető fontosságú ételek.

Sokan mondják, az egészséges étrend nem megfizethető, és bár valóban többe kerülhet sok laktató, de tápanyagszegény étel helyett a táplálóakat megvenni, tény, hogy nem az étel az, amin spórolni kell. Egy kis okoskodással sikerülhet kispórolni más dolgokból a pénzt a több zöldségre, húsra, jobb lisztre. Ha a tévé nem megy, amikor nem nézi senki, ha a lámpa nem világít olyan helyiségekben, ahol éppen nem szükséges, ha kevesebb ideig folyik a csap, illetve a szülő képes lemondani valamiről a cél érdekében, a gyerek étrendje teljesebb lehet.

Nagyon fontos tehát szem előtt tartani, hogy a gyerek táplálkozása sokrétű legyen, és nap mint nap szerepeltetni az étrendben - a változatos formában - a tápanyagokat. Az alábbi képgalériában felsorakoztattuk azokat az ételeket, amiket minden fejlődő szervezetnek meg kellene kapnia.

8 fontos étel

Egészségtelen ételek

Míg egyes ételek jó, ha az asztalra kerülnek, másokat tanácsosabb kerülni, mert egészségkárosító hatásúak, illetve súlyfelesleghez vezetnek. Képeken ezek közül a legkedveltebbek.

Ezt is szeretjük