Fiad vagy lányod fog születni? 3 apró jel, ami a néphit szerint árulkodó lehet

Milyen alakú a pocakod? És milyen ételeket kívánsz? Árulkodó lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok szülő vallja: mindegy a baba neme, a lényeg, hogy egészséges legyen. Ugyanakkor mindenkiben él a kíváncsiság, hogy vajon fiú vagy lány lakik odabent.

Bár ultrahangvizsgálattal a 20. héten már csaknem teljes bizonyossággal megállapítható a kicsi neme, jó észben tartani a következő, a néphit szerint árulkodó jeleket is. Ha másért nem, mert egyik-másik egészen megmosolyogtató.

A pocak alakja

Talán a legelterjedtebb módszer a baba nemének megállapítására a pocak alakjának vizsgálata. Eszerint ha a pocak csúcsos, a kismamán hátulról nézve nem is látszik, hogy várandós - ugyanolyan karcsú, mint előtte -, kisfiú érkezése várható. Ezzel szemben ha a pocak kerek, és a kismama csípőtájéka is kiszélesedik, kislányt hord a szíve alatt.

Az orvosok szerint azonban ez az alakban megmutatkozó különbség nem a kicsi nemével, sokkal inkább a kismama anatómiai adottságaival, a baba méhen belüli fekvésével áll összefüggésben.

Mit kívánsz?

A hormonális változás eredményeképpen a kismamák ízlése megváltozhat, illetve a terhesség során erősebben kívánhatnak bizonyos ételeket. A néphagyomány szerint ez alapján is lehet következtetni a baba nemére.

Nem is bonyolították túl a dolgot: ha a várandós nő elsősorban férfiak által kedvelt táplálékokat kíván, fia születik. Ilyenek például a csípős ételek, a szalonna, vagy akár egy pohár bor. Szintén fiú érkezése várható a néphit szerint, ha nemcsak az ételeket, de a párját is gyakrabban megkívánja a terhesség során a kismama. Kislányról a következő táplálékok kívánása árulkodhat: édességek, gyümölcsök, illetve tej.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Rosszullétek

Sajnos a reggeli hányinger - legalábbis kezdetben - a terhesség természetes velejárója, amelynek hátterében a hormonrendszer változásai állnak. A népi hiedelmek szerint ha a várandós gyakran hány, illetve hosszú időn át megkeseríti életét a reggeli rosszullét, akkor nagy valószínűséggel kislánya lesz.

Amennyiben a rosszullétek csaknem teljesen elkerülik, fiút hoz majd a világra. A hagyomány egyébként - nagyon kedvesen - nemcsak a hányingert, de a kismama arcán megjelenő májfoltokat is összefüggésbe hozza a kislány babákkal.

Ezt is szeretjük