Milyen hatással van gyermekedre az előző élete?

Egyesek szerint a kicsik érzékelnek valamit előző életükből. Lehet, hogy porontyod is?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az előző megtestesülésekben szerzett élményeket általában nem tudjuk felidézni, a gyerekek szeme előtt, akik még közelebb állnak a szellemi világhoz, gyakran fellebben a fátyol, és egy-egy emlékképük átszűrődhet jelenlegi életükbe. Az ezoterikus nézetek szerint ezek az emlékek összefüggésben állhatnak a kicsi testi vagy lelki problémáival is.

A gyerekek még emlékeznek

A reinkarnáció elmélete szerint a halállal csak a fizikai test szűnik meg létezni. A lélek tovább él a szellemi világban, majd egy újabb megtestesülésben visszatér, hogy korábbi tévedéseket kijavítsa, és okuljon belőlük.

De miért nem idézhetőek fel a már elmúlt életek? A reinkarnáció tana ezt azzal magyarázza, hogy előző életeink során szerzett élmények túlontúl fájdalmasak lennének, így nem is tudnánk megbirkózni velük. Ezért nem konkrét emlékeket, hanem inkább bizonyos hajlamokat és késztetéseket hozunk magunkkal a múltból, melyek lelki fejlődésünket hivatottak elősegíteni.
 
Ennek eredménye, ha ösztönösen kerülsz egy olyan viselkedésmódot, mely korábban már bajba sodort. Megesik azonban, hogy a fátyol, ha csak rövid időre is, fellebben, és néhány - még feldolgozható - emlékkép átszivárog a múltból. Különösen gyakran figyelhető ez meg a gyerekek esetében, akik még nem tették magukévá azt az egyre általánosabb szemléletet, miszerint egyszer élünk.
 

Ha feltörnek az emlékek

Előfordulhat, hogy porontyod azzal fordul hozzád, hogy őt valójában másképp hívják, máshol lakik, te pedig nem is az édesanyja, hanem a lánya vagy a húga vagy, netán valószerűtlen eseményekről számol be. Mindez önmagában még nem jelenti azt, hogy előző életbeli emlékei tolultak volna fel hirtelen. 

Könnyen lehet, hogy csak egy ártatlan füllentésről van szó, hiszen a kicsik korukból adódóan hajlamosak összemosni a valóságot a képzelettel.

Ám az is lehet, hogy néhány pillanatra valóban megnyílt az a bizonyos kapu, és gyermeked valamely előző életbeli élménye került felszínre. Erre utal, ha porontyod előadásmódja felnőttesen tárgyszerűvé válik, az adott emlékképet pedig a későbbiek során is fel tudja idézni, ráadásul annak főbb mozzanatai mindvégig megegyeznek. Köztudott ugyanis, hogy a szokványos kisgyerekkori fantáziatörténetek minden egyes meséléssel több lényeges pontban megváltoznak. Megerősíti a gyanút, ha csemetéd olyan múltbeli eseményekről vagy tényekről számol be, melyekről semmilyen formában nem hallhatott.

Aggodalomra semmi ok - előző életbeli emlékeiből ugyanis csak annyi szivárog gyermeked tudatába, amennyi még feldolgozható számára. A legnagyobb baj, ami történhet vele, a pillanatnyi ijedtség. Ez esetben nyugtasd meg, hogy mindez már elmúlt, és ő tökéletes biztonságban van.
 

Magát a helyzetet pedig igyekezz a lehető legtermészetesebben kezelni. Figyelmesen hallgasd végig a kicsit, majd térj napirendre az elmondottak fölött. Bármennyire furdal is a kíváncsiság, ne próbálj csemetédből több információt kiszedni, mint amennyit magától közöl veled. A faggatózással ugyanis megerősítenéd benne a kötődést korábbi életéhez, akaratlanul is megnehezítve számára a boldogulást a jelenben.

Milyen hatással van a gyerekre előző élete?

A reinkarnációval foglalkozó szakemberek számos olyan esetre derítettek fényt, amikor egy előző életbeli trauma a jelenlegi életben valamilyen testi vagy lelki betegség formájában adott hírt magáról.

Fóbiák

A szülők érthető módon leginkább azoktól a modern veszélyektől próbálják elriasztani gyermekeiket, melyek a városban élve bajt jelenthetnek. A pszichiáterek azonban megfigyelték, hogy az idegen, rossz szándékú felnőttek helyett a legtöbb kicsi a kígyótól fél, holott legfeljebb a televízió képernyőjén vagy az állatkertben találkozhatott ezzel a hüllővel. A reinkarnáció elmélete szerint ez a jelenség a valamikor meglehetősen gyakorinak számító, kígyómarás okozta halálnak lehet a következménye. Ugyanígy tarthat csemetéd más állatoktól is, melyekkel korábbi inkarnációja során volt valamilyen kellemetlen vagy tragédiába torkolló élménye.
 

Gyakran előfordul az apróságoknál a hányástól való félelem is. Az ismert angol reinkarnációs terapeuta, Judy Hall szerint ez esetben a kicsi valamikor egy embercsoporttal lehetett összezárva, mégpedig félelmetes körülmények között, ahol neki vagy a többieknek elfojthatatlan hányingere volt - például egy viharos tengeren táncoló hajón.

Étkezési zavarok

Egyes étkezési zavarok ugyancsak gyermeked előző életében gyökerezhetnek. A mértéktelen evés gyakori oka az előző megtestesülésben elszenvedett éhínség vagy éhhalál, a nagyobb korban előforduló bulimia esetében pedig felmerül a gyanú, hogy a római orgiák társadalmilag elfogadott gyakorlata, az önhánytatás jelenik meg a gyerek mostani életében. Az anorexia pedig Judy Hall megfigyelései szerint azzal a múltbeli hiedelemmel köthető össze, hogy a test valamiféle tisztátalan, netán bűnös dolog - ezért ennek megfelelő bánásmódot, adott esetben éheztetést érdemel.
 

15 természetes megoldás gyerekbetegségekre

Nézegess képeket!

Elolvasom

Testi betegségek

A régi traumatikus élmények rossz közérzethez, fájdalomhoz, netán konkrét betegséghez is vezethetnek. Ennek egyik tipikus megnyilvánulása a szervi ok nélküli gyomorfájdalom, ami egyebek között előző életbeli mérgezéssel állhat összefüggésben. De ugyanígy a visszatérő torokfájásnak, az asztmának vagy az allergiának is lehetnek hasonló karmikus okai.
 

Így kezeld!

Az előző életben gyökerező testi-lelki problémák egyik ismert gyógymódja, a reinkarnációs terápia gyerekek esetében szóba sem jöhet. A múltbeli események élményszerű megtapasztalása ugyanis még egy felnőtt számára sem egyszerű feladat - a néhány éves porontynak pedig többet árt, mint használ.

Ha tehát arra gyanakszol, hogy az adott probléma a kicsi előző életében gyökerezik, éppúgy a hagyományos orvoslás képviselőihez kell fordulnod, mint akkor, ha csak egyszerű influenzáról lenne szó.

Ők, bár az adott probléma karmikus okát nyilvánvalóan nem tudják megszüntetni, megfelelő kezelésben részesítik a kicsit - akinek sokkal inkább erre van szüksége, mint a problémát kiváltó traumatikus élmény felidézésére. A legtöbb pedig, amit a fentieken túl tehetsz érte, hogy biztosítod feltétel nélküli szeretetedről.

Ezt is szeretjük