„Lehet, hogy a menyét magával hozta a menyét” - Ki mondta ezt a Micimackóban?

Néhány régről ismerős idézet következik A. A. Milne klasszikusából.

Micimackó-idézetek kvíze
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Százholdas Pagony sokunk gyerekkorának olyasfajta varázslatos helyszíne, ahová felnőttként is visszavágyunk egy-egy borúsabb, túlontúl valóságos napon.

Alan Alexander Milne 1926-ban kiadott Micimackója világsiker lett, több mint ötven nyelvre fordították le. A történetet Milne kisfia, Robin játékállatai ihlették - többek között egy Winnie nevű teddymackó.

Kérdések Micimackó-idézetekből

Az angol nyelven Winnie the Pooh-ként megjelent könyv nyersfordítását Karinthy Frigyes nővére, Karinthy Emília (Mici) végezte, a "csekélyértelmű medvebocs" kalandjait pedig az író öntötte irodalmi alakba. Az első magyar kiadás 1935-ben jelent meg. Gyerekként talán mindenki olvasta, vagy olvasták neki a történetet. Az alábbi kvízünkkel tesztelheted, hogy mire emlékszel még a Százholdas Pagony lakóinak történeteiből. Ha úgy érzed, nem sikerült túl jól a kvíz, talán itt az ideje újra kézbe venni a könyvet!

„Lehet, hogy a menyét magával hozta a menyét” - Ki mondta ezt a Micimackóban?
Indulhat a kvíz 8 kérdéses játék

1. „Lehet, hogy a menyét magával hozta a menyét.” Ki mondta ezt a Micimackóban?

2. „Tehát elsősorban azt kell megtudni: mit szeret az Elefánt úgy, ahogy te a mézet szereted? Biztosan a kukoricát szereti úgy.” Ki mondta ezt a Micimackóban?

3. „Micimackó, te tökéletesen hülye vagy.” Kim mondta ezt a Micimackóban?

4. „Nem érdekel a naptár képe, sokkal inkább a kaptár népe.” Ki énekelte ezt a Micimackóban?

5. „Nem mondhatnám, hogy nagyon “hogyan” vagyok. Egy idő óta éppen csak hogy vagyok, de nem vagyok hogyan.” Ki mondta ezt a Micimackóban?

6. „És miután ilyenformán hosszasabban időzöl vendégszerető házamban, remélem, nincs kifogásod ellene, hogy hátsó lábaidat törülközőtartónak használjam.” Ki mondta ezt a Micimackóban?

7. „Amennyire emlékszem, még soha nem vettem részt tejfelezésben.” Ki mondta ezt a Micimackóban?

8. „Úgy gondolnám, Póruljárt Péter volna a legmegfelelőbb név.” Ki mondta ezt Malackának a Micimackóban?

/ találat Eredmény
/8 találat - összesen:

Tesztelj tovább: Mennyire ismered a magyar meséket?

Legendás meséink nem egy kaptafára készültek, némelyik jellegzetes bábjairól volt híres, mint például a Süsü, a sárkány vagy a Mazsola és Tádé, de ezer közül felismerhető volt a Pom Pom meséinek sajátos animációs stílusa is.

Tudod, ki volt Süsü, a sárkány magyar hangja? 8 kérdés kedvenc mesehőseinkről

Kvíz!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük