Minden idők legszebb mesefilmjei
Összegyűjtöttük a legszebb meséket: bár a Disney trónja megingathatatlan, számos más produkciót is megismerhetsz!

Dia

Hófehérke és a hét törpe - 1937Minden idők első egész estés rajzfilmje Walt Disney stúdiójából került ki. A mese nagy öregje álmodta meg az egyik legszebb mesehőst, akit a törpék próbálnak megmenteni a gonosz mostoha bosszújától.Kapcsolódó cikk:A 10 legjobb animációs film 2010-ben »

Hófehérke és a hét törpe - 1937

Minden idők első egész estés rajzfilmje Walt Disney stúdiójából került ki. A mese nagy öregje álmodta meg az egyik legszebb mesehőst, akit a törpék próbálnak megmenteni a gonosz mostoha bosszújától.

Kapcsolódó cikk:
A 10 legjobb animációs film 2010-ben »

Dia

Pinokkió - 1940Gepetto, a fafaragó mindig is vágyott egy kisfiúra. Egy nap faragott babájába életet lehet egy tündér, Pinokkió azonban többre vágyik: igazi kisfiú szeretne lenni. A mese mindenkihez szól, aki valaha hitt a tündérekben.

Pinokkió - 1940

Gepetto, a fafaragó mindig is vágyott egy kisfiúra. Egy nap faragott babájába életet lehet egy tündér, Pinokkió azonban többre vágyik: igazi kisfiú szeretne lenni. A mese mindenkihez szól, aki valaha hitt a tündérekben.

Dia

A bátor lovacska - 1981Iko, a vadlovacska minden vágya, hogy a király lova lehessen: az emberek világában azonban nem csak új barátok, de veszélyek is leselkednek rá. Aki látta valaha a legszebb argentin mesefilmet, soha nem felejti el!Kapcsolódó cikk:4 bűbájos mesekönyv »

A bátor lovacska - 1981

Iko, a vadlovacska minden vágya, hogy a király lova lehessen: az emberek világában azonban nem csak új barátok, de veszélyek is leselkednek rá. Aki látta valaha a legszebb argentin mesefilmet, soha nem felejti el!

Kapcsolódó cikk:
4 bűbájos mesekönyv »

Dia

Az idő urai - 1982A francia sci-fi mese sokak számára kultikus darab, ami a Walt Disney stílusában rajzolt karaktereket egészen újszerű közegbe helyezi. A Perdide bolygó világa távol áll a klasszikus tündérmeséktől, mégis legalább ugyanannyira gyönyörű és mesés.

Az idő urai - 1982

A francia sci-fi mese sokak számára kultikus darab, ami a Walt Disney stílusában rajzolt karaktereket egészen újszerű közegbe helyezi. A Perdide bolygó világa távol áll a klasszikus tündérmeséktől, mégis legalább ugyanannyira gyönyörű és mesés.

Dia

Elsüllyedt világok - 1985A francia mesesorozat hatalmas siker volt hazánkban is, de még a mai gyerekeket is képes a képernyők előtt tartani. Arkádia népe Arkanát, a hírhozót elküldi a Föld felszínére, mert napjuk, a Shagma ereje kezd kifogyni. Vajon újra a felszínre merészkednek föld alatti birodalmukból?Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb, örökzöld mesefilm - Szerintünk »

Elsüllyedt világok - 1985

A francia mesesorozat hatalmas siker volt hazánkban is, de még a mai gyerekeket is képes a képernyők előtt tartani. Arkádia népe Arkanát, a hírhozót elküldi a Föld felszínére, mert napjuk, a Shagma ereje kezd kifogyni. Vajon újra a felszínre merészkednek föld alatti birodalmukból?

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb, örökzöld mesefilm - Szerintünk »

Dia

Szépség és a szörnyeteg - 1991Belle véletlenül kerül az elvarázsolt kastélyba, ahol nem csak a teáskanna és a gyertyatartó okoz meglepetést, de hamarosan a kastély fura urára is rábukkan. Ahogy azonban a mesékben lenni szokott, a szőrös szörny külseje egy sokkal vonzóbb herceget rejt. Az örökzöld mese vitathatatlanul Walt Disney feldolgozásában a legszebb.

Szépség és a szörnyeteg - 1991

Belle véletlenül kerül az elvarázsolt kastélyba, ahol nem csak a teáskanna és a gyertyatartó okoz meglepetést, de hamarosan a kastély fura urára is rábukkan. Ahogy azonban a mesékben lenni szokott, a szőrös szörny külseje egy sokkal vonzóbb herceget rejt. Az örökzöld mese vitathatatlanul Walt Disney feldolgozásában a legszebb.

Dia

Az oroszlánkirály - 1994Disney klasszikusa még az animációs mesék közt is megállja a helyét. A csodálatos zenéknek és a gyönyörű rajzolt képi világnak köszönhetően még ma is minden gyerkőc számára élvezetes, ahogy Simba, az elkényeztetett oroszlánkölyök királlyá érik.Kapcsolódó cikk:A 7 legédesebb gyerekmondóka »

Az oroszlánkirály - 1994

Disney klasszikusa még az animációs mesék közt is megállja a helyét. A csodálatos zenéknek és a gyönyörű rajzolt képi világnak köszönhetően még ma is minden gyerkőc számára élvezetes, ahogy Simba, az elkényeztetett oroszlánkölyök királlyá érik.

Kapcsolódó cikk:
A 7 legédesebb gyerekmondóka »

Dia

Pocahontas - 1995A klasszikus éneklős Disney vonalhoz tartozik a Pocahontas is, azonban a hercegnők helyett ezúttal az erdőt benépesítő csodálatos világ kerül előtérbe. A mese nagy hatással volt James Cameronra is, hiszen az Avatarban számos eleme visszaköszön.Kapcsolódó cikk:Az 5 legszebb gyerekmese - Szerintünk »

Pocahontas - 1995

A klasszikus éneklős Disney vonalhoz tartozik a Pocahontas is, azonban a hercegnők helyett ezúttal az erdőt benépesítő csodálatos világ kerül előtérbe. A mese nagy hatással volt James Cameronra is, hiszen az Avatarban számos eleme visszaköszön.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legszebb gyerekmese - Szerintünk »

Dia

Toy Story - Játékháború - 1995A Toy Story - Játékháború 1995-ben mérföldkőnek számított a mesebirodalomban, hiszen az első egész estés animációs film volt. Hiába azonban az újítás, a Toy Story maga is kimondja, hogy a régimódi hősök felett soha nem jár el az idő, hiszen Woody, a lovagias cowboy végülis Buzz, a katonás macsó szívét is meglágyítja, annak ellenére, hogy nem éppen jóbarátokként fognak bele a kalandokba.

Toy Story - Játékháború - 1995

A Toy Story - Játékháború 1995-ben mérföldkőnek számított a mesebirodalomban, hiszen az első egész estés animációs film volt. Hiába azonban az újítás, a Toy Story maga is kimondja, hogy a régimódi hősök felett soha nem jár el az idő, hiszen Woody, a lovagias cowboy végülis Buzz, a katonás macsó szívét is meglágyítja, annak ellenére, hogy nem éppen jóbarátokként fognak bele a kalandokba.

Dia

Shrek - 2001A DreamWorks stúdió a Shrekkel a Disney nyomába ért. Bár a szőke herceg ebben a világban korántsem szeretnivaló, Shrek nem tiporja agyon zöld tappancsaival végleg a meséket. A maga különös módján ugyanis éppen az egyszerű, mindennapi hősöket képviseli, azt adva ezzel a gyerkőcök tudtára, hogy nem csak a mesekastélyba születetteket illeti meg a varázslat.

Shrek - 2001

A DreamWorks stúdió a Shrekkel a Disney nyomába ért. Bár a szőke herceg ebben a világban korántsem szeretnivaló, Shrek nem tiporja agyon zöld tappancsaival végleg a meséket. A maga különös módján ugyanis éppen az egyszerű, mindennapi hősöket képviseli, azt adva ezzel a gyerkőcök tudtára, hogy nem csak a mesekastélyba születetteket illeti meg a varázslat.

Dia

Chihiro szellemországban - 2001A Chihiro Hayao Miyazaki első nemzetközi sikere volt. A legnagyobb japán mesemondó történeteiben a keleti kultúra ősi szimbólumai kelnek életre, azonban a szellemek világa nem csak a felnőttekhez szól - a Chihiro egyben gyerekmese is.Kapcsolódó érdekesség:Femina mesék »

Chihiro szellemországban - 2001

A Chihiro Hayao Miyazaki első nemzetközi sikere volt. A legnagyobb japán mesemondó történeteiben a keleti kultúra ősi szimbólumai kelnek életre, azonban a szellemek világa nem csak a felnőttekhez szól - a Chihiro egyben gyerekmese is.

Kapcsolódó érdekesség:
Femina mesék »

Dia

Jégkorszak - 2002A nagydumás jégkorszaki állatok egy embergyerekkel indulnak útra, hogy visszajuttassák őt a törzséhez. A mese egyik fénypontja vitathatatlanul motkány, a makkjáért küzdő állatka, de a többi karakter is hozzájárult a folytatásos animációs film sikeréhez.

Jégkorszak - 2002

A nagydumás jégkorszaki állatok egy embergyerekkel indulnak útra, hogy visszajuttassák őt a törzséhez. A mese egyik fénypontja vitathatatlanul motkány, a makkjáért küzdő állatka, de a többi karakter is hozzájárult a folytatásos animációs film sikeréhez.

Dia

Némó nyomában - 2003A Némó nyomában egy különös barátság története. A bolondos doktorhal Szenilla, akarata ellenére csatlakozik a bohóchalhoz - Pizsihez -, hogy segítsen neki visszajutni a kisfiához, időközben azonban az tenger más humoros és bájos lényei is támogatják őket.Kapcsolódó képgaléria:15 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz »

Némó nyomában - 2003

A Némó nyomában egy különös barátság története. A bolondos doktorhal Szenilla, akarata ellenére csatlakozik a bohóchalhoz - Pizsihez -, hogy segítsen neki visszajutni a kisfiához, időközben azonban az tenger más humoros és bájos lényei is támogatják őket.

Kapcsolódó képgaléria:
15 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz »

Dia

L'ecsó - 2007A patkány, aki séf akar lenni, természetesen nem számíthat barátságos fogadtatásra az étteremekben, de a családja sem fogadta kitörő örömmel terveit. Remy azonban nem hátrált meg, így egészen a toplistás Disney karakterek közé küzdötte fel magát.

L'ecsó - 2007

A patkány, aki séf akar lenni, természetesen nem számíthat barátságos fogadtatásra az étteremekben, de a családja sem fogadta kitörő örömmel terveit. Remy azonban nem hátrált meg, így egészen a toplistás Disney karakterek közé küzdötte fel magát.

Dia

Wall-E - 2008A kis robot története az első egész estés mese, ami egyetlen szó nélkül ejti rabul az embert. Bár a megható történet főként felnőttmese, a szeméttel telített Föld életéért küzdő Wall-E a gyerekek szívébe is pillanatok alatt belopta magát.Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb vígjáték - Szerintünk »

Wall-E - 2008

A kis robot története az első egész estés mese, ami egyetlen szó nélkül ejti rabul az embert. Bár a megható történet főként felnőttmese, a szeméttel telített Föld életéért küzdő Wall-E a gyerekek szívébe is pillanatok alatt belopta magát.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb vígjáték - Szerintünk »

Dia

Fel! - 2009A Fel! pillanatok alatt helyet érdemelt a legjobb mesefilmek listáján. Az animációs film bájos humora mellett megható is, története pedig, az emberi szeretetről és az álmok erejéről, örökérvényű.

Fel! - 2009

A Fel! pillanatok alatt helyet érdemelt a legjobb mesefilmek listáján. Az animációs film bájos humora mellett megható is, története pedig, az emberi szeretetről és az álmok erejéről, örökérvényű.
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: