Egy évig ingyenesen nézhetők a magyar rajzfilmek - Mutatjuk, melyik platformon érhetők el

Csaknem száz ikonikus animáció válik elérhetővé bárki számára.

T          89571 (1)
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mától egészen év végéig ingyenesen tekinthetők meg a klasszikus magyar rajzfilmek a Nemzeti Filmintézet streamingplatformján, a Filmión. Az intézet számos rendezvénnyel és meglepetéssel készül a nézők számára a magyar animáció atyjaként tisztelt Macskássy Gyula születésnapja alkalmából. 

Egy évig ingyenesen nézhetőek a magyar rajzfilmek

A magyar animáció 110. évfordulóján a Nemzeti Filmintézet a digitális restaurálási programjára koncentrál, hogy a nézők a magyar animációtörténet kiemelkedő alkotásaival minden korábbinál jobb minőségben találkozhassanak. Teljes körű felújításon esnek át az olyan népszerű, egész estés mozifilmek, mint a Vili, a veréb, a  Suli-buli, a Sárkány és papucs, a Misi mókus kalandjai , valamint a Peti és a Gusztáv sorozat epizódjai is. 

T          89565
Fotó: MTI

A jubileum alkalmából az intézet Filmio nevű platformján közel száz klasszikus animációt tesz elérhetővé ingyenesen. Az alkotások február 2-tól egy éven keresztül bárki számára megtekinthetők. Elérhetővé válik többek között A légy, Kovásznai György Habfürdő című merész stílusú kísérleti musicalje, Dargay Attila alkotásai, Jankovics Marcell műfajteremtő filmjei, köztük a János vitéz és a Fehérlófia, valamint olyan kedvencek, mint a Macskafogó és a Hófehér

6 egyszerűen elkészíthető farsangi jelmez ovisoknak: a pillangótól a cowboyig

Ha az óvodai farsangi jelmez készítését idén is az utolsó pillanatra hagytad.

Elolvasom

(A képek forrása: MTI Fotóbank)

Ezt is szeretjük