Légzésfigyelők körképe
Árakkal, lelőhelyekkel
A bölcsőhalál sajnos még napjainkban is előfordul, de megelőzheted a tragédiát egy légzésfigyelő szerkezettel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs olyan szülő a világon, aki ne rettegne a bölcsőhaláltól. Mivel a légzésleállás pontos okát még mindig nem sikerült megtalálni, ugyanakkor nem ülhetsz a nap 24 órájában a kiságy mellett, jó szolgálatot tehet egy légzésfigyelő készülék.

Manapság már igazán széles kínálatból választhatod ki a számodra ideális darabot, de hogy könnyebb dolgod legyen, mi most összegyűjtöttük számodra a szerintünk legjobbakat.

Baby Control

A Baby Control légzésfigyelő főként az izgő-mozgó babáknak készült, akik képtelenek az kiságy egy bizonyos pontján megmaradni. A készülék egészen nagyméretű érzékelőlapokkal rendelkezik, így még egy ficergősebb csecsemő esetében sem fordulhat elő, hogy nem tudja érzékelni a légzését.

Az eszköz kialakításánál figyelembe vették a babák kényelmét, vagyis az érzékelés a matracon keresztül történik, ugyanakkor az érzékelő- és riasztóegység távol van a kicsitől, így az semmilyen kellemetlen dolgot nem tapasztal. Ráadásul a készülék akkor is biztonságos, ha a baba éppen nem a lapok felett fekszik. Ha pedig nem a kiságyba teszed le a babát, akkor is elég a készülék központi egységét áthelyezni.

A légzésfigyelő minden matractípushoz megfelelő, dupla szirénájának hála biztonságosan használható. Úgynevezett eseménymemóriával is ellátták, vagyis riasztás előtt meg tudja állapítani, hogy valódi problémáról van-e szó. A terméket itt rendelheted meg, 17 990 forintért.

Angelcare

Az Angelcare család megalkotói igyekeznek megfelelni az igényeknek, mindezt úgy, hogy a termékek árában is alkalmazkodjon a szülők pénztárcájához. Az AC 301 R ugyan nem a legújabb a márka, mégis rendelkezik a legfontosabb funkciókkal, ráadásul megfizethető.

A légzésfigyelő a teljes matracfelületen érzékeli a kicsi légzését, függetlenül attól, hogy milyen kiságymatracra rögzítik. Ötfokozatú szabályozójának hála te magad állíthatod a készülék érzékenységét, továbbá három csatorna közül választhatsz a még tökéletesebb vételért. Gyenge érzékelés esetén a szerkezet ellenőrzi magát, megbizonyosodva arról, hogy a kicsivel minden rendben van-e, ha pedig valamilyen problémát észlel, akkor akusztikusan és vizuálisan is riaszt. A terméket itt rendelheted meg, ára 33 290 forint.

ÁlomVirág

A magyar szakemberek is arra törekszenek, hogy kisbabádat a legnagyobb biztonságban tudhasd, ezért gyakorló anyákkal karöltve megalkották az ÁlomVirág elnevezésű légzésfigyelőt, amely igazán egyszerű kezelése ellenére rendkívül biztonságos.

Szintén egy olyan eszközről van szó, amelyet bármilyen hagyományos matracon lehet használni. A szerkezet három mérőlapjával az egész matracot figyeli, ugyanakkor nem érintkezik a baba testével, így semmilyen kényelmetlenséget nem okoz neki. Ha a kicsi légzése kimarad, illetve nem megfelelő, az ÁlomVirág rögtön riaszt, méghozzá fény- és hangjelzéssel egyszerre. Ugyanakkor halk hangjelzés is beállítható a készüléken, ha például egy szobában tartózkodsz a kicsivel. A termék különlegessége, hogy gazdaságos megoldásként kölcsönözni is lehet - minél hosszabb időre kölcsönzöd ki, annál olcsóbb a díja.

Respisense Ditto

A Respisense Ditto légzésfigyelő egészen egyedülálló a babafigyelők piacán, hiszen a többi érzékelőlapos megoldással szemben derékövre vagy pelenkára csatolható, így a gyerkőcöt egész napos megfigyelés alatt tudod tartani.

A készülék a kicsi számára észrevehetetlenül figyelni annak hasmozgását, és ha bármilyen probléma lépne fel, 20 másodperc múlva riaszt. A TummyTickle elnevezésű stimulátor szintén egészen egyedi megoldás - ha a baba légzése 15 másodpercre leáll, akkor gyengéden megrezegteti a kicsit. A készülék bárhol használható, ahol a babát lefekteted aludni, legyen az a kiságya, a te ágyad vagy akár a babakocsi, hiszen semmilyen csatlakozója, vezetéke nincsen. Ráadásul segítségével egyszerre akár több kisbaba is megfigyelhető. A terméket itt rendelheted meg, ára 29 900 forint.

Ezt is szeretjük