A 4 legjobb magánóvoda a városban

Szeretnéd a legjobb kezekben tudni? Ismerd meg az ovikat, ahol a gyerkőc játszva tanulhat, miközben megértő szemek figyelik lépéseit.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak a gyerkőcnek, de neked is hatalmas változás, amikor elkerül otthonról. A legtöbb anya félve gondol arra a napra, amikor tisztasági csomaggal felfegyverzett porontyát magára kell hagynia az idegen, zajos gyerekseregben.

Ha viszont a lehető legjobb kezekbe adod, és olyan ovit keresel a picinek, ahol jól érzi magát, és hatékonyan felkészítik a sulikezdésre is, nyugodt szívvel bízhatod másra. Ha megfelelően választasz, a nagy lépés mindkettőtök számára könnyebb lesz.

Ma már a legtöbb óvodában lehetőség van a lassú beszoktatásra, vagyis pár átmeneti hétre, amikor te is ott lehetsz vele. Így ő is hozzászokhat az új közösséghez és az óvónénikhez, és elég csak akkor magára hagynod, amikor már önfeledten játszik a többi aprósággal.

Minderre nem csak a magánóvodákban van lehetőség, de a többnyire túljelentkezésekkel küzdő önkormányzati intézményekkel szemben ezeknek az oviknak megvan az az előnye, hogy a gyerkőc nyugodt, családias környezetben nevelkedhet.

Emellett azonban van pár intézmény, ami nemcsak a gyerekbarát beszoktatás és a fejlesztőprogramok terén kiemelkedő, de speciális programlehetőségei révén elősegíti a kicsik egészséges testi-lelki fejlődését. Természetesen mindeközben a játék és a boldog mosoly sem elhanyagolható: kiválasztottuk azokat a magánóvodákat, ahol mindezt megkapja a gyerkőc.

Pinokkió Magánóvoda

A Pinokkió Magánóvoda a második kerületben, egy hangulatos, felújított villában várja a lurkókat 18 hónapos kortól egészen hét évesig. Az óvónők játékba integrált fejlesztőgyakorlatokkal tanítják a piciket, emellett kiemelt szerepet kap az önbizalom erősítése is. A legkisebbeknél a hangsúly a beszoktatáson van, ezért a Pinokkió oviban lehetőség van arra, hogy az első, nehéz időszakban te is részt vehess a kis közösség életében. Ha személyes tapasztalataidon keresztül is megismered az óvodát és az utódodat nevelő pedagógusokat, hatékonyan segítheted a továbbiakban a kicsi fejlődését, illetve az esetleges problémák leküzdését.

A nagycsoportosoknál természetesen az iskolára való felkészítés kap kiemelt hangsúlyt, melynek során játékos keretek között hangolódhatnak rá az írás, az olvasás és a számolás elsajátítására.
Emellett a játék és a mozgás sem szorulhat háttérbe. A gyerkőcök nemcsak az óvoda hatalmas udvarát és a játszóteret használhatják ki, de lehetőség van fakultatív programokon való részvételre is. Járathatod csemetédet úszásra, lovaglásra, judóra vagy néptáncra, télen pedig belekóstolhat a korcsolyázás és a síelés örömeibe is.

Pinokkió Magánóvoda
Cím: 1026 Budapest, Harangvirág u. 4.
Telefon: 06-30-343-7754.
Weboldal: http://www.pinokkioovoda.hu »

Habakukk Alapítványi Bölcsőde-Óvoda

A családias óvoda egyik legnagyobb előnye, hogy nem a felnőttek, sokkal inkább a gyerekek mércéjének igyekszik megfelelni. A kis létszámú, 10-16 fős csoportokban mindenkire jut idő személyesen, így biztos lehetsz benne, hogy porontyod akkor is lépést tart kortársaival, ha nem ő a legnagyobb hangú apróság a csoportban. Ha olyan helyet keresel, ahol te is beleláthatsz, és időről időre részt vehetsz a pici nevelésében, a Habakukk tökéletes ebből a szempontból. A közös programokon, gyermekbeszélgetéseken és szülői értekezleteken mind szakmai, mind anyai szemmel betekinthetsz az ovi mindennapjaiba, hogy meggyőződhess róla, gyermeked jó helyre került.

Három éves kortól a játék mellett a tanulás is egyre nagyobb hangsúlyt kap, és idegen nyelvi leckéket is tartanak, ha azonban intenzívebb nyelvoktatásban szeretnéd részesíteni gyermeked, választhatod a német vagy az angol kéttannyelvű csoportot is. A kisebbek emellett óvodai előkészítő foglalkozások keretében illeszkedhetnek be a nagyobbak közé, az utolsó évben pedig iskolai előkészítő segíti őket, hogy könnyebben boldogulhassanak majd az iskolapadban. A gyerekek rendszeresen vesznek részt kirándulásokon, kulturális programokon, az Ovikönyvtárban pedig akár saját maguk is olvasgathatják kedvenc meséskönyveiket.

Habakukk Alapítványi Bölcsőde-Óvoda
Cím: 1022 Budapest, Marczibányi tér 12.
Telefon: 06-1-212-5788.
Weboldal: http://www.habakukk.hu »

Iciri-Piciri Magánóvoda

Az óvodai létet nem szabad összekeverni az iskola szigorú nevelési fázisaival. Az Iciri-Piciri Magánóvoda saját pedagógiai programmal dolgozik, melynek lényege, hogy a gyermekek a napjuk nagy részét társas játékkal töltsék, megismerjék a kulturális együttélés szabályait és környezetüket. A kedves, gondosan karbantartott környezetben az apróságok saját képességeiknek megfelelően fejlődhetnek.

A módszer a hagyományőrző óvodai programok, a Waldorf-pedagógia, az Erőszakmentes Kommunikáció és a művészeti óvodák alapelveit összesíti.
Az Iciri-Piciri azon kevés óvodák egyike, ahol a gyerekek vegyes életkorú csoportokban tanulhatnak, így még természetesebb számukra a közeg, ahol a nagyobbacskák segíthetik a kisebbek fejlődését. A mozgásfejlesztés és a rendszeres torna mellett az anyanyelv is központi szerepet kap, és a gyakori mondókázás, éneklés, vers- és meseolvasás segíti a gyerkőcöket a szép beszéd elsajátításában.

Iciri-Piciri Magánóvoda
Cím: 1029 Budapest, Bulcsú vezér utca 4.
Telefon: 06-30-350-8414.
Weboldal: http://www.iciripiciri.hu »

Törpike Óvoda

A Törpike Óvoda egy kedves, kék családi ház Csillaghegyen, ahol a gyerkőcök játékos környezetben tanulhatnak, és végtelen energiájuk sincs gátak közé szorítva. A kellemes, zöldövezeti épület otthonos hangulata segít abban, hogy porontyod távollétedben se érezze magát kényelmetlenül, a kortárs csoport, a rengeteg program és a fejlesztőgyakorlatok révén pedig játszva tanulhat.

Az úszómedencével felszerelt udvar lehetővé teszi, hogy a helyszínen, az óvodai foglalkozás keretei között tanuljanak úszni a növendékek. Emellett azonban egyéb programokra is lehetőség nyílik, így a kreatívabbak belekóstolhatnak a kézművesség rejtelmeibe, a sportosabbak judózhatnak, a táncos lábú apróságok pedig a jazz-balett órákon fejleszthetik tehetségüket.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Törpike Óvodában a legfontosabb, hogy minden gyerkőc egyéniség, és a sikeres iskolai beilleszkedéshez ezt az apróságoknak is el kell egymásban és önmagukban is fogadniuk.

Törpike Óvoda
Cím: 1039 Budapest, Czetz János u. 62-64.
Telefon: 06-1-240-8395.
Weboldal: www.torpikeovoda.hu »
Ezt is szeretjük