2 jel, hogy látó a gyereked
Ismerd fel, ha szellemeket érzékel!
Kedvenc játszótársa egy láthatatlan kenguru? Nem biztos, hogy ez csak a képzelet játéka.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Neked is voltak képzeletbeli barátaid? Utólag minden gyereknek furcsa élmény, amikor a szüleitől megtudja, hogy kiskorában a legjobb pajtása egy láthatatlan mókus, kisfiú vagy két lábon járó gyáva oroszlán volt. Ezeket az élményeket többnyire mindenki a túlzottan élénk gyermeki fantázia számlájára írja, és később maga az oroszlán egykori tulajdonosa sem tulajdonít neki komolyabb jelentőséget. De biztos, hogy minden, ami számodra láthatatlan, csak porontyod képzeletének szülötte?

Láthatatlan játszótársak

Egyes ezoterikus iskolák szerint teljesen természetes dolog, hogy a gyerekek néhány éves korukig látják a test nélküli entitásokat: angyalokat, szellemlényeket, asztrális alakzatokat, eltávozott személyek lelkét.

Mindezt azzal magyarázzák, hogy a kicsik valamelyest még mindig kötődnek ahhoz a láthatatlan világhoz, ahonnan érkeztek. Nem beszélve arról, hogy a felnőttekkel ellentétben magától értetődő módon használják intuíciójukat, és testük is tisztább. A gyerekek ráadásul semmit nem kérdőjeleznek meg, ami furcsa, őszintén érdeklődő befogadóképességük pedig segíti a fizikai érzékelést.

Egyes elméletek szerint sok apróság kommunikál és játszik a számunkra láthatatlan entitásokkal, akik állítólag szándékosan öltenek a porontyok számára is elfogadható formát, mivel ily módon hatékonyabb védelmet nyújthatnak számukra a kisebb-nagyobb veszélyek és balesetek ellen, melyek szükségszerű velejárói az anyagi síkon való létezésnek. Könnyen lehet tehát, hogy gyermeked legjobb barátja, a kenguru csak számodra láthatatlan.

Hogyan kezeld?

Természetesen nem kell elfogadnod az érzékeken túli világ létezését, és meggyőződésed szerint tekintheted a gyerek különös élményeit gazdag fantáziája produktumainak. De akkor se mosolyogd meg, vagy szidd le őt, és észérvekkel se próbáld meggyőzni.

Ez esetben ugyanis csak felesleges bűntudatot keltenél benne, illetve megingatnád a beléd vetett bizalmát, ami sem a kicsi személyiségfejlődésének, sem kettőtök kapcsolatának nem tesz jót. Egyszerűen hallgasd őt végig, majd térj napirendre az eset fölött.

Ha spirituálisabb beállítottságú vagy, állj ellen a kísértésnek: ne várd el a kicsitől, hogy közvetítőszerepet töltsön be közted és a magasabb dimenziók között, ugyanis minél többet tartózkodik szellemben és lélekben odaát, annál nehezebben ereszt majd gyökeret az anyagi világban - holott elsősorban erre lenne szüksége. Leginkább azzal segíted őt, ha ésszerű játékszabályokat, kereteket alakítasz ki életében, melyek későbbi boldogulása szempontjából az alapot jelentik.

Emlékek az előző életekből

Megeshet, hogy porontyod azzal fordul hozzád, hogy nem te vagy az igazi anyukája, esetleg korábban valamilyen más szerepet töltöttél be az életében. Az is lehet, hogy olyan eseményekről számol be teljes komolysággal, melyek biztosan nem történhettek meg vele.

Nem zárható ki, hogy ilyenkor porontyod előző életében vagy életeiben szerzett emlékeit idézi fel akarva-akaratlanul. Nincs a kezünkben bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a reinkarnáció valóban létezik, ám jó néhány dokumentált eset ismeretes, ami - legalábbis egyelőre - nem magyarázható mással. Számos gyerek állította már, hogy nem a valódi szüleivel, testvéreivel él, illetve ismert olyan, az előző családjával kapcsolatos tényeket, melyekről nem lehetett tudomása. Akadt közöttük olyan is, aki beszélte a korábbi élete színhelyén használatos dialógust, sőt, mindenféle segítség nélkül odatalált a házhoz, ahol előző megtestesülésében élt.

Hogyan kezeld?

Hasonló esetben nincs okod az aggodalomra: biztos lehetsz benne, hogy csemetéd képes megbirkózni korábbi életében szerzett élményeivel. Leginkább azzal könnyítheted meg a dolgát, hogy nem kérdezgeted felőlük, hanem beéred annyival, amennyit magától elmond. Ha felzaklatják a mélyből feltörő emlékek, nyugtasd meg, hogy mindez már elmúlt, ő pedig teljes biztonságban van.

A feldolgozás folyamatát gyorsabbá teheted, ha megerősíted a gyerek kapcsolatát az anyagi világgal. Vidd ki minél többször a szabadba, lehetőleg természetes környezetbe, hogy testközelből ismerhesse meg a bolygónk szerves részét alkotó állat- és növényvilágot.

Ösztönözd olyan mozgásra, mely erőteljes lábmunkát igényel, és az ésszerűség határain belül tedd lehetővé számára, hogy a körülötte lévő dolgokat minél több érzékszervével megtapasztalhassa.

A háttérben szólhat időnként monoton zene - például dobszó vagy a természeti népek zenéje -, a kicsi ruházatában és környezetében pedig lehetőleg legyen jelen a piros szín - mindkettő segíti a leföldelést. Ami azonban a legfontosabb: bármiről fecsegjen is időnként porontyod, ne kezeld őt úgy, mintha nem lenne normális, vagy félnél tőle. Minden gyereknek vannak furcsaságai, ami egyedivé, különlegessé teszi őket: te is így állj hozzá csemetédhez!

Ezt is szeretjük