Ezt unják a kismamák a 9. hónap végére! Nem biztos, hogy neked is meg kell kérdezned
Lepd meg a kismamát a következőknél eredetibb kérdéssel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyelőre csak 20. héten járok, így nyilvánvalóan lesz még pár kéretlen tanács, okos téma, amivel fel tud bosszantani a környezetem a következő négy-öt hónapban.

Ez idáig voltaképpen egyetlen kérdés érintett érzékenyen, a többit - amelyekről a fenti kép is élénken tanúskodik - még nem untam meg. De persze várjuk ki a végét!

És rugdos már?

Igen, minden kedves érdeklődővel ezúton is szeretném tudatni, hogy a múlt héten elkezdett mocorogni. Illetve nyilván korábban is lubickolt, bukfencezett már odabent, csak nem vettem az adást. Nem azért, mert pocsék anya vagyok, hanem mert az első terhesség során erre viszonylag nehéz ráérezni.

Az első odabentről érezhető mozgolódás ugyanis nem olyan, mintha egy aprócska focista kísérletezné ki technikáját a hasfalon, sokkal inkább a pillangók szárnypróbálgatásaira emlékeztet.

A legtöbb kismama a 16-20. hét környékén érzi meg ezt először, ám ha a kedves ismerősök túl gyakran szegezik neki a fenti kérdést, az érzékeny és hullámzásra nagyon is hajlamos lelkivilág könnyen felbolydítható. Mert hát ki szereti, ha a fejébe befurakszik, hogy "Biztos már most eldőlt, hogy rossz anya vagyok, nem figyelek eléggé rá", mint ahogyan a "Vajon mi baja van ennek a gyereknek, hogy még mindig nem mozdul?" sem túl lélekmelengető gondolat.

Toplistás kérdések

Nyilván mindenki, aki kicsit is érdeklődik a kismama hogyléte, állapota felől, fel fogja tenni a fenti képen megválaszolt kérdéseket. A várandós anyukák napjában többször is reagálnak ezekre a faggatásokra: "Terhes vagy?", "Első baba?", "Tudjátok már a nemét?", "Mikor érkezik?". Aztán jöhet még a "Hogy érzed magad?", illetve a "Megfoghatom a hasad?".

Voltaképpen nincs ezekkel semmi baj, hiszen többnyire érdeklődés, törődés áll mögöttük, de ha belegondolsz, hogy a fogadó fél már hónapok óta szinte kizárólag ezekre felelget, könnyen megértheted, miért készülnek a fentihez hasonló pólók.

Több kreativitást!

Ha szeretnél meglepni vagy megnevettetni egy ismerős kismamát, kicsit erőltesd meg az agyad, légy kreatív, és próbálj olyan kérdéseket feltenni, amikre talán még nem volt alkalma kétszázszor válaszolni. Sajnos nem tudok biztos tippet adni, engem ez idáig egy baráti találkozó alkalmával nekem szegezett pimasz, "Na, és van még szex?" zökkentett ki a gépiesen adott válaszaim közül. Jót nevettem. Persze nem biztos, hogy mindenkinél bejön az ilyen típusú arcátlanság. Mindenesetre érdemes elővenni a fantáziádat.

Ezt is szeretjük