2 éves, de az IQ-ja már Einsteinével vetekszik: a periódusos rendszert is kívülről fújja Kashe
A Mensa legfiatalabb tagja Kashe Quest, aki kétévesen már 146-os IQ-val rendelkezik.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akinek gyermeke van, az tudja, hogy a totyogók 24 hónaposan nagyjából mire képesek. Kétéves korban már szavakat mondanak, vagy pár szóból álló rövid mondatokat alkothatnak. Kezdődik a nappali szobatisztaság korszaka, ahogy a dackorszaké is, a babából pedig lassacskán kisgyermek lesz.

A legtöbb kisgyermeknél a kétéves kor a dackorszak kezdetéből vagy a beszéd elsajátításából áll, és ez teljesen jól is van így. Mégis érdekes belegondolni, hogy léteznek olyan kicsik, akik ebben a korban már kívülről fújják a periódusos rendszert vagy az Egyesült Államok ötven tagállamát. Ezeknek a gyerekeknek bizonyos szint fölötti az intelligenciahányadosuk, és fiatal koruk ellenére már valami olyat alkottak, amelyeket mi, felnőttek is elképesztő csodálattal figyelünk.

2 éves, de az IQ-ja Einsteinével vetekszik

Az amerikai Kashe Quest még csak kétéves, de már hivatalosan is Mensa-tag, azaz az IQ-ja jócskán átlag feletti: a nemzetközileg is elfogadott, hivatalos eredmény szerint 146-os IQ-val rendelkezik, míg a felnőtt Einsteiné 160 volt - miközben az amerikai átlag 98 körüli. Ezzel az eredménnyel ő lett a világ legfiatalabb Mensa-tagja.

- Ha valamit nem tud, azt azonnal meg akarja tanulni, megismerni, hogy mi hogyan működik. Miután megtanulta, a megszerzett tudást alkalmazza is a mindennapokban - mondta Kashe édesapja, Devon a CNN-nek.

Miután Kashe kimondta az első szavát, készségei gyorsan fejlődtek, nem sokkal később már öt vagy több szóból álló mondatokban beszélt, 17-18 hónapos korában felismerte az ábécé betűit, az összes számot, a színeket, valamint a formákat.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Kétévesen már fel tudja sorolni az Amerikai Egyesült Államok mind az ötven tagállamát, kívülről fújja a periódusos rendszert, és megtanult olvasni azelőtt, mielőtt óvodába ment volna. Rá összpontosítunk, és próbáljuk neki megadni mindazt, ami a fejlődéséhez és a természetes kíváncsiságának kielégítéséhez szükséges. Ahhoz, hogy erős egyéniséggé váljon - mondta.

Kashe jelenleg spanyolul tanul, több mint ötven jelet ismer jelnyelven. A szülei nyitottak egy intézményt, ahol a vele egykorú gyermekekkel lehet. Szerintük szüksége van arra lányuknak, hogy gyerekek között töltse az idejét, és ne legyen az a nyomás rajta, hogy képességei miatt úgy kellene viselkednie, mintha idősebb lenne.

A kiemelkedő intelligencia azonban sokszor teher, és nagy felelősség is. Általában ezek a gyerekek nehezebben értenek szót saját korosztályukkal, és más az érdeklődési körük is, mint a velük egykorúaknak. Kashe édesanyja azonban azt mondja, lánya sok mindenben ugyanolyan, mint a többi gyerek. Ugyanúgy hisztizik, ugyanakkor sokkal könnyebben megérti a dolgok miértjét. A szülők azt is elárulták, jobban oda kell figyelniük arra, mit mondanak neki, hogyan érvelnek, így próbálnak tudatosan kommunikálni vele.

4 gyerek zseni története

Lássuk, kik azok a fiatal zsenik, akiktől még mi, felnőttek is butának érezhetjük magunkat!

(Borító- és ajánlóképek: Instagram/kashequest.)

Ezt is szeretjük