A gyorsfagyasztott, sütéssel készülő ételekben semmi vitamin nincs, cserébe viszont sok bennük az adalék és a zsír.
Dia
A kukoricapehelyben könnyen előfordulhatnak génmódosított származékok, miközben a kukoricaszirup feleslegesen megemeli a cukortartalmát. Teljes kiőrlésű gabonapelyhekkel helyettesítheted.
Dia
A fehér kenyér lassítja az emésztést, és nem tartalmazza a gabona értékes, tápláló anyagait. Válassz helyette teljes kiőrlésűt.
Dia
A margarinokról megoszlanak a vélemények, de magas transzzsírsavtartalmuk és mesterséges módon való előállításuk miatt jobb, ha gyanakvással kezeled őket.
Dia
Télen növekszik az instant levesek népszerűsége, pedig ezek nagyrészt mesterséges adalékokból állnak, és gyakran viasszal kezeltek.
Dia
A felvágottak rengeteg sót és mesterséges adalékanyagot, nem ritkán nitritet tartalmaznak.
Dia
Hasonló a helyzet a bolti virslifélékkel, melyek ráadásul gyakran nagyrészt húsipari melléktermékekből és felesleges, hozzáadott cukorból készülnek.