Jósold meg a baba nemét!

4 árulkodó jel, melyből kiderülhet

Bár a népi módszerek sikereit illetően nincsenek tudományos statisztikák, állítólag sok árulkodik a pici neméről.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A baba neme a legtöbb ember számára a 20. hét környékén esedékes ultrahangos vizsgálaton derül ki, ám a modern technika sem mindenkinek fedi fel a nagy titkot. Akadnak ugyanis makacs gyerkőcök, akik nem óhajtják csak úgy mutogatni magukat a monitoron. Hasonló helyzetben neked sem marad más választásod, mint a régi idők asszonyainak: találgatsz, vagy emellett kipróbálod a számtalan jósló módszert is, melyek segítségével különböző tünetek és jelek alapján tippelheted meg a baba nemét.

Ha nem is olyan biztos az eredmény, mint egy fotó, amit a kezedben tarthatsz az apró bizonyítékról, szórakoztató lehet a népi módszereket is kipróbálni. Tudd meg, mi alapján lehet eldönteni a pocaklakó nemét, és te is tippelj: 50% esélyed biztosan van a helyes válaszra!

Hallgass a szívére!

Egyesek szerint a baba nemét a szívverése alapján is megjósolhatod. Bár ezt a vizsgálatot nehéz orvosi műszerek nélkül elvégezni, a rendszeres orvosi ellenőrzések során van rá alkalmad, hogy belehallgass születendő gyermeked pulzusába. Ha az ultrahangon hátat is fordított neked a csöppség, kicsi a valószínűsége annak, hogy a szívverését is rejtegetni tudná: ha 140 felett van a pulzusa, az kislányra utal, míg, ha ennél alacsonyabb, akkor fiút remélhetsz.

Bár több szakember is alátámasztotta, hogy a gyerek szívverésének sebessége függ a nemétől, egyesek szerint a szülés előtt ez a különbség még nincs meg fiúk és lányok között. A szkeptikusok úgy vélik, hogy a kislányok pulzusa csak a szülés után emelkedik meg a fiúkéhoz képest, ennek ellenére azonban a kíváncsi anyukák előszeretettel jósolnak a pulzusból már a terhesség alatt is.

Súlygyarapodás a családban

Azzal minden nő tisztában van, hogy a terhesség súlygyarapodással jár, azonban kevesebben számolnak azzal, hogy ez adott esetben nem csupán rájuk vonatkozik, hanem a párjukra is. Míg azonban te a szüléssel visszanyerheted régi alakodat, az újdonsült apa mérlegproblémáját nem oldja meg a nagy nap. Nem csak bosszúságot okozhatnak azonban az apai plusz kilók, de egyesek szerint jósolni is lehet belőlük.

Mit vigyél magaddal a kórházba?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bár nem éppen a legtudományosabb jel, ami alapján a baba nemére következtethetsz, ezek szerint, ha párod veled együtt falatozik a terhesség alatt, az nem azt jelenti, hogy szeretné, ha a szülés után nem kellene egyedül fogyókúráznod, hanem azt, hogy kislányotok fog születni. Amennyiben partnerednek nem okoz gondot az önmegtartóztatás, és leendő apaként is tartja a súlyát, elméletileg fiúra számíthattok.

Még több jel
Ha tovább találgatnál, és kíváncsi vagy, miből lehet még a néphit szerint a baba nemére következtetni, olvasd el cikkünket!

Nézd meg az arcod!

Nem csupán párod külleméből, de a saját tükörképed alapján is jóslatokba bocsátkozhatsz. Egyesek úgy vélik, hogy az arcforma és a bőr állapota sem véletlenül változó a terhes nőknél, hanem a baba neme határozza meg mindezt.

Árulkodó arcforma

A nők a terhesség során különböző helyekre hízhatnak: van, akiről a kerek hasát eltekintve meg sem lehet mondani, hogy terhes, míg mások arányosan teltebbek lesznek egyéb testrészeiken is. Ha még korai lenne az ultrahangos vizsgálat, vagy már voltál, de nem járt eredménnyel, mindenekelőtt nézd meg az arcformádat, és hasonlítsd össze régebbi önmagaddal. Ha úgy érzed, hogy az utóbbi időben kicsit kikerekedtél, lehet, hogy lányod lesz, ellenkező esetben pedig fiúra következtethetsz.

Rózsás és aknés bőr?

Az arcforma mellett azonban bőröd állapota is árulkodó lehet. Egyesek szerint, ha kislányt hordasz a szíved alatt, akkor a szervezetedben több a női nemi hormon, mint akkor, ha kisfiút vársz. Ennek köszönhetően pedig a bőröd is megváltozhat, és ez nem feltétlenül a sokak által emlegetett sugárzó simaságban nyilvánul meg.

A terhesség ugyanis kellemetlen aknés, pattanásos bőrt is eredményezhet, de előfordulhat, hogy, ha meg is úszod a makacs dudorokat, szinte állandóan kipirulsz. Ezek a jelek lányra utalnak, míg a klasszikus, ragyogó kismamabőr elméletileg a fiúbabáknak köszönhető.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Előfordulhat persze, hogy tippjeid mégsem jönnek be, hiszen a pattanások egyes szakemberek szerint pusztán a hormonális változások miatti fokozott faggyútermelés miatt alakulnak ki. Ebben az esetben se keseredj el azonban: egy semleges színűre berendezett szoba tökéletes megoldás lehet, ha nem vagy teljesen biztos a gyerkőc nemében.

Ezt is szeretjük