Így nevelj jó embert a gyerekből: 3 dolog, amit mindennap megtehetsz érte
Semmibe nem kerül, és akár már ma elkezdheted.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valamit az életben, a gyereknevelést nagy körültekintéssel, odafigyeléssel kell csinálni, hiszen ha az ember szülőként mulaszt, vagy nem jól csinál valamit, az a gyerek lelki fejlődésére, sőt, felnőttkori boldogságára is kihat.

Sokan mondják, nincs idejük, erejük, és persze, a munka és a háztartás valóban sok energiát kíván. Mégis meg kell próbálni megoldani, hogy a gyerekre is maradjon idő és energia. Hidd el, nincs szó semmi bonyolultról: a gyerekléleknek a legapróbbnak tűnő dolgok is meghatározóak.

Az alábbi három dologról szülőként sosem szabad elfeledkezned, ha jó embert, boldog gyereket, kiegyensúlyozott felnőttet szeretnél nevelni a gyerekből.

Együtt töltött idő

Itt a mennyiség és a minőség is fontos. Dolgozz rajta tudatosan, hogy minél több időtök legyen együtt a gyerekkel. Ha munkaidőd vagy egyéb teendőid szűkre szabják a mozgásteredet, és nincs lehetőséged változtatni, tégy róla, hogy a kevés időt minél tartalmasabban töltsétek el! Ugyanígy a sok időre is igaz ez: ha ő rajzol, te pedig mellette netezel, az nem jelent értékes együtt töltött időt.

Beszélgetés

Foglalja magában, de ne csak arra korlátozódjon a beszélgetés közted és gyermeked közt, hogy milyen volt az iskola. Mesélj neki a világ működéséről, saját emlékeidről az ő korában, és légy mindig nyitott a kérdéseire!

Közös élmények

Jó móka együtt mesefilmeket nézni is, de ennél többre van szüksége a gyereknek. Fontos, hogy legyenek közös élményeitek, amelyek nemcsak összehoznak titeket, de fejlesztik is a gyerek kommunikációját, emocionális világát. Egy közös sütisütés, aszfaltkrétás rajzolás, bújócska vagy kirándulás aranyat ér, és sok-sok szép emlékkel látja el a gyereket nagykorára. Ne mondj nemet, guggolj le a gyerek mellé!

Nevelési hibák

Sok szülő beleesik a képgalériában összefoglalt nevelési hibákba. Te elkerülheted őket, ha megnézed, melyek ezek.

Jó ember nevelése

Ha igazán jól akarod csinálni, ezeket ne felejtsd ki a gyereknevelésből: így lesz jó ember a kicsiből.

Ezt is szeretjük