Több mint 30 ezer forint a gyerek után: ki jogosult a támogatásra?
Az iskolakezdés nagy kiadásokkal jár, de, ha szemfüles vagy, megkönnyítheted a dolgod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyakunkon az iskolakezdés, ám a felnőtteket a gyerekekkel ellentétben nem a szünet vége, sokkal inkább a költségek aggasztják, melyeket a szeptember évről évre tartogat.

Nincs ez másként idén sem, a tankönyv-, ruha- és tanszervásárlás horribilis összegeket emészt fel. Szerencsére van igénybe vehető anyagi segítség, melyre akár ti is jogosultak lehettek, és amely több tízezres forrást jelenthet a kezetekben. Íme, két lehetőség.

31 500 forint a munkáltatótól

A munkáltatónál augusztusban igényelhető támogatás egy tőlük kapott nyomtatvány segítségével. A 31 500 forintos támogatást azok a vér szerinti, illetve nem vér szerinti, de mindenképp a gyerekkel egy háztartásban élő szülők kérhetik, akiknek a gyermeke közoktatásban tanul, családi pótlékra jogosult, illetve most kezdi az első osztályt.

A támogatás gyerekenként értendő, és mindkét szülő igényelheti a saját munkahelyén, amennyiben ott cafeteria rendszer működik.

A támogatás utalvány formájában érkezik, és csak az iskolával szorosan összefüggő dolgokra, így tanszerre, ruházatra lehet költeni bizonyos üzletekben. Több hipermarketben, valamint kijelölt ruha- és cipőboltban is levásárolható az utalvány 2015. december 31-ig. Fontos, hogy vásárolni az utalvánnyal kell menni, ha ugyanis előbb vásárol a szülő, mint megkapta volna az utalványt, később azt nem lehet már pénzre váltani.

Helyi lehetőségek

Érdemes felmenni lakhely szerint az adott budapesti kerület, város vagy falu internetes honlapjára, ahol utána lehet nézni, a helyiek számára milyen iskolakezdési támogatást milyen feltételekkel kínál az önkormányzat. Így plusz összegre tehet szert a szülő, mely úgyszintén segítség az iskolakezdésben. Településenként változó, mennyi támogatást lehet igényelni, illetve kik jogosultak rá.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Hogy néhány példát említsünk, Szerencs önkormányzata 10 ezer forintos tanulónkénti támogatást kínál Erzsébet-utalvány formájában, melyre október 15-ig lehet igénylést benyújtani a Szerencsi Polgármesteri Hivatalban, Gyula önkormányzata 39 900-57 ezer forint közé eső egy főre jutó jövedelem esetén ad gyermekenként 5800 forintos támogatást szintén Erzsébet-utalványban, Budapest, Zugló önkormányzata pedig gyermekenként 5-10 ezer forintos iskolakezdési támogatást kínál, 70 ezres jövedelem alatt.

Ezt is szeretjük