Így választhatod meg leendő gyereked nemét: 3 természetes módszer, amire sokan esküsznek

Egyesek szerint van rá mód, hogy befolyásold a természet törvényeit.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor egy pár arra az elhatározásra jut, hogy belevág a gyermekvállalásba, az egyre érlelődő gondolat gyakran már megszemélyesített képet fest bennük a még meg sem született csemetéjükről.

Elképzelik, milyen lesz a mosolya, kire fog hasonlítani, hogyan cseperedik majd, és ebben a dédelgetett fantáziában olykor már az is megfogalmazódik, hogy kisfiút vagy kislányt szeretnének-e. Bár elsősorban az a legfontosabb a leendő szülőknek, hogy egészséges kisbabájuk szülessen, sokan - már csak kíváncsiságból is - nem bánnák, ha még a fogantatás előtt megjósolható lenne, hogy milyen nemű gyerkőcre számíthatnak.

A régi időkben éppúgy foglalkoztatta az embereket a természet befolyásolásának gondolata, de a népi, babonás praktikák már igencsak avíttnak és mulatságosnak tűnnek. A manapság népszerű természetes módszerek többségét orvosi kutatások támasztják alá, mégsem lehet kijelenteni, hogy 100%-osan kicselezhetők a biológia törvényei. Próbálkozni azért még érdemes, mert a szakvélemények szerint 75-80%-os valószínűséggel beválhat a dolog.

Az aktus időpontja is döntő lehet

Landrum B. Shettles a hatvanas években dolgozta ki elméletét, mely azóta számos könyvkiadást megélt. A módszert kipróbálók közül még ma is sokan hirdetik eredményességét, egyes orvosok viszont úgy tartják, ez a technika sem nyújt többet annál, hogy vagy bejön, vagy nem.

Pedig a logikája ésszerű tényeken alapszik. Shettles abból a megfigyelésből indult ki, hogy az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek gyorsabbak, mint az X-kromoszómás társaik, ám velük ellentétben csak lúgos környezetben maradnak hosszabb távon is életképesek.

A lány babát garantáló spermiumsejtek előnye, hogy sokkal ellenállóbbak a savas kémhatással szemben, ennek köszönhetően két napnál tovább képesek ellubickolni a hüvely savas közegében. Némi rásegítéssel tehát, elvileg bele lehet szólni a verseny kimenetelébe, attól függően, hogy melyiküknek szurkolsz. Ha kisfiút szeretnétek a pároddal, pontosan az ovuláció napján szeretkezzetek.

A megfelelő pózválasztással szintén nagy segítséget nyújthattok az Y-kromoszómájú spermáknak. Hiszen minél közelebb kerülnek a kis fickók a méhnyakhoz, annál kevesebb időt kell eltölteniük a számukra barátságtalan savas közegben. A módszer szerint kislányt nemzeni már kevésbé strapás. A tüszőrepedést megelőző két-három napban ajánlott szeretkeznetek, de ebben az esetben nem muszáj olyan pozitúrát felvennetek, mely segíti a mélyre hatolást. A misszionárius, illetve a kutyapóz egyaránt az X-kromoszómás hímivarsejteket támogatja, mert a hosszú út alatt valószínűleg nem maradnak meg az Y-kromoszómás versenytársaik.

Így teremtsd meg a kedvező feltételeket!

Dr. Czeizel Endre is egyetért azzal, hogy a hüvely kémhatása döntő lehet abban, mely spermiumok indulnak nagyobb előnnyel.

A kutatások szerint ennek tudatában körülbelül 75%-os valószínűséggel lehet befolyásolni a baba nemét. Egy hüvelyirrigáló, azaz öblítő eszközzel a nők már az aktust megelőzően felkészíthetik a kis vendégek útját annak megfelelően, hogy milyen kromoszómás ondósejtet kívánnak befogadni.

A lényeg egyszerű: lány babához savasítani kell, kisfiúhoz pedig lúgosítani. Ha kislányt szeretnél, egy liter langyos vízzel keverj össze egy evőkanál 10%-os konyhai ecetet. A kisfiúnak pedig az egy liter langyos vízzel elkevert egy evőkanálnyi szódabikarbóna kedvez. Csupán annyit kell tenned, hogy az üres fürdőkádba ülve átöblíted a hüvelyedet a hüvelyirrigálóba töltött folyadékkal. A művelet közben egyszer szorítsd össze a hüvelyfalad, hogy néhány percig bent maradjon az oldat.

A táplálkozás sem mellékes

Az Exeteri Egyetem kutatói 740 első gyermekét váró kismama étkezési szokásait figyelték meg a fogantatás előtt és a terhesség során. Arra az álláspontra jutottak, hogy a táplálkozás is egyike lehet a baba nemét befolyásoló tényezőknek. Azok a nők, akik nem sajnálták maguktól a kalóriadús ételeket, 56%-os arányban kisfiút szültek. A kalóriaszegény táplálékokat előnyben részesítők csoportjában csupán 45%-os lett a fiúarány.

Ugyancsak több fiúval büszkélkedhetett a változatosan evő tábor, melynek tagjai nátriumban, kalciumban, valamint C-, E- és B12-vitaminokban gazdag étrendet követtek. Illetve megfigyelhetően gyakori volt a fiúcsemete azoknál az anyukáknál, akik hetente többször ettek reggelire müzlit, gabonapelyhet vagy egyéb gabonaalapú termékeket.

Ezt is szeretjük