Így választhatod meg leendő gyereked nemét: 3 természetes módszer, amire sokan esküsznek

Egyesek szerint van rá mód, hogy befolyásold a természet törvényeit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor egy pár arra az elhatározásra jut, hogy belevág a gyermekvállalásba, az egyre érlelődő gondolat gyakran már megszemélyesített képet fest bennük a még meg sem született csemetéjükről.

Elképzelik, milyen lesz a mosolya, kire fog hasonlítani, hogyan cseperedik majd, és ebben a dédelgetett fantáziában olykor már az is megfogalmazódik, hogy kisfiút vagy kislányt szeretnének-e. Bár elsősorban az a legfontosabb a leendő szülőknek, hogy egészséges kisbabájuk szülessen, sokan - már csak kíváncsiságból is - nem bánnák, ha még a fogantatás előtt megjósolható lenne, hogy milyen nemű gyerkőcre számíthatnak.

A régi időkben éppúgy foglalkoztatta az embereket a természet befolyásolásának gondolata, de a népi, babonás praktikák már igencsak avíttnak és mulatságosnak tűnnek. A manapság népszerű természetes módszerek többségét orvosi kutatások támasztják alá, mégsem lehet kijelenteni, hogy 100%-osan kicselezhetők a biológia törvényei. Próbálkozni azért még érdemes, mert a szakvélemények szerint 75-80%-os valószínűséggel beválhat a dolog.

Az aktus időpontja is döntő lehet

Landrum B. Shettles a hatvanas években dolgozta ki elméletét, mely azóta számos könyvkiadást megélt. A módszert kipróbálók közül még ma is sokan hirdetik eredményességét, egyes orvosok viszont úgy tartják, ez a technika sem nyújt többet annál, hogy vagy bejön, vagy nem.

Pedig a logikája ésszerű tényeken alapszik. Shettles abból a megfigyelésből indult ki, hogy az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek gyorsabbak, mint az X-kromoszómás társaik, ám velük ellentétben csak lúgos környezetben maradnak hosszabb távon is életképesek.

A lány babát garantáló spermiumsejtek előnye, hogy sokkal ellenállóbbak a savas kémhatással szemben, ennek köszönhetően két napnál tovább képesek ellubickolni a hüvely savas közegében. Némi rásegítéssel tehát, elvileg bele lehet szólni a verseny kimenetelébe, attól függően, hogy melyiküknek szurkolsz. Ha kisfiút szeretnétek a pároddal, pontosan az ovuláció napján szeretkezzetek.

A megfelelő pózválasztással szintén nagy segítséget nyújthattok az Y-kromoszómájú spermáknak. Hiszen minél közelebb kerülnek a kis fickók a méhnyakhoz, annál kevesebb időt kell eltölteniük a számukra barátságtalan savas közegben. A módszer szerint kislányt nemzeni már kevésbé strapás. A tüszőrepedést megelőző két-három napban ajánlott szeretkeznetek, de ebben az esetben nem muszáj olyan pozitúrát felvennetek, mely segíti a mélyre hatolást. A misszionárius, illetve a kutyapóz egyaránt az X-kromoszómás hímivarsejteket támogatja, mert a hosszú út alatt valószínűleg nem maradnak meg az Y-kromoszómás versenytársaik.

Így teremtsd meg a kedvező feltételeket!

Dr. Czeizel Endre is egyetért azzal, hogy a hüvely kémhatása döntő lehet abban, mely spermiumok indulnak nagyobb előnnyel.

A kutatások szerint ennek tudatában körülbelül 75%-os valószínűséggel lehet befolyásolni a baba nemét. Egy hüvelyirrigáló, azaz öblítő eszközzel a nők már az aktust megelőzően felkészíthetik a kis vendégek útját annak megfelelően, hogy milyen kromoszómás ondósejtet kívánnak befogadni.

A lényeg egyszerű: lány babához savasítani kell, kisfiúhoz pedig lúgosítani. Ha kislányt szeretnél, egy liter langyos vízzel keverj össze egy evőkanál 10%-os konyhai ecetet. A kisfiúnak pedig az egy liter langyos vízzel elkevert egy evőkanálnyi szódabikarbóna kedvez. Csupán annyit kell tenned, hogy az üres fürdőkádba ülve átöblíted a hüvelyedet a hüvelyirrigálóba töltött folyadékkal. A művelet közben egyszer szorítsd össze a hüvelyfalad, hogy néhány percig bent maradjon az oldat.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A táplálkozás sem mellékes

Az Exeteri Egyetem kutatói 740 első gyermekét váró kismama étkezési szokásait figyelték meg a fogantatás előtt és a terhesség során. Arra az álláspontra jutottak, hogy a táplálkozás is egyike lehet a baba nemét befolyásoló tényezőknek. Azok a nők, akik nem sajnálták maguktól a kalóriadús ételeket, 56%-os arányban kisfiút szültek. A kalóriaszegény táplálékokat előnyben részesítők csoportjában csupán 45%-os lett a fiúarány.

Ugyancsak több fiúval büszkélkedhetett a változatosan evő tábor, melynek tagjai nátriumban, kalciumban, valamint C-, E- és B12-vitaminokban gazdag étrendet követtek. Illetve megfigyelhetően gyakori volt a fiúcsemete azoknál az anyukáknál, akik hetente többször ettek reggelire müzlit, gabonapelyhet vagy egyéb gabonaalapú termékeket.

Ezt is szeretjük