Így növeld a gyerek IQ-ját

5 élvezetes, ám hatékony fejlesztőjáték

Hozzájárulnak az iskolaérettséghez, eligazítanak a betűk és számok világában - megfizethető áron.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság szinte Dunát lehet rekeszteni a különböző fejlesztőjátékokkal. A bőség zavarával küzdő szülőnek pedig nem könnyű kiválasztania azokat az darabokat, melyek valóban a gyerek javát szolgálják - azaz a legkevésbé sem megterhelő módon, sokkal inkább élvezetesen fejlesztik a csemete adottságait és képességeit.

Azt könnyű belátni, hogy a legkisebbnek készült, angolul számoló játék nem feltétlenül tartozik ebbe a kategóriába, különösen, ha a géphangban némi kínai akcentus is fellelhető - de még a valamelyest leszűkített kör is rengeteg terméket ölel fel. Segítünk eligazodni a kínálatban - cikkünkben öt valóban hatékony, ráadásul megfizethető fejlesztőjátékot mutatunk be.

Memóriaforgó

Nem csupán a külföldi cégek gyártanak minőségi játékokat: a magyar vevőközönséget ugyanis immáron 15 éve kiszolgálja a Keller & Mayer játékgyártó vállalat, melyet Kellermayer Sándor hozott létre. A háromgyerekes apuka már kilencvenes években felismerte, hogy a hazai játékokhoz ugyan jóval kedvezőbb áron lehetett hozzájutni, mint külföldi társaikhoz, minőségben messze elmaradnak azoktól.

Elhatározta, hogy változtat a helyzeten - ennek jegyében pedig olyan játékokat álmodott meg, melyek izgalmasak, strapabírók, megfizethetők, nem utolsósorban pedig szórakoztató módon tanítják-fejlesztik az apróságokat. A cég Memóriaforgó nevű játékában a Bartos Erika könyveiből ismert Bogyó és Babóca varázslatos mesevilága várja a kicsiket egy vidám memóriajátékra - miközben észrevétlenül fejleszti emlékezőképességüket és asszociációs készségüket.

Sikerül-e összepárosítani a kedves figurákat a lakóhelyükkel? Egészen biztosan! Lehet egy kicsit nehezebb? A hegedű Alfonzhoz, a tücsökhöz tartozik, a korona a Hangyakirálynőé, de vajon kié lehet a sok kis cipő?

A kirakóként és társasjátékként is játszható Memóriaforgó 24 darab memóriakártyából, négy darab memóriakerékből áll.

Játékosok száma: 1.
Korosztály: 3-6 éves kor.
Ára: üzlettől függően 2-3000 forint.

15 tipikus nevelési baki

Nézegess képeket!

Elolvasom

Camelot Junior

Az Okosjáték.hu oldalán fellelhető logikai építőjáték a következő dramaturgiára épül: a királyfinak ki kell szabadítania a királylányt, de ehhez utat kell építenie hozzá a meghatározott építőelemekből. 48 feladat, négy nehézségi szint. A megoldás ellenőrizhető, így egyedül is játszható. A játék elemei fából készültek, kivétel nélkül igényesen megmunkált, festett elemek.

A szülők visszajelzése szerint már csak témája miatt is felkelti a csemeték érdeklődését, olyannyira, hogy azok a nehezebb feladatokkal is viszonylag könnyen boldogulnak, ami rengeteg sikerélményt ad nekik - így a Camelot Junior garantáltan nem végzi egy-két hét után a gyerekszoba valamely félreeső zugában.

Játékosok száma: 1.
Korosztály: 4 évtől.
Ára: 4990 forint.

Térbeli amőba 4-es

A szakemberek által is jó szívvel ajánlott Gyermekabc.hu oldalon találtunk rá erre a kiemelkedő fejlesztőhatással bíró játékra. Kiválóan pallérozza a gyerkőc gondolkodását, logikáját, figyelmét. Iskolába készülő és kisiskolás gyermekeknek egyaránt hasznos és izgalmas élményt garantál.

A játék menete a következő: A játékosok felváltva egy-egy figurát tesznek egy üres mezőre. A játék célja, hogy négy figurát sorba állítsanak a tér bármelyik irányába.

Játékosok száma: 2.
Korosztály: 3 éves kortól.
Ára: 1990 forint.

Matematikai műveletek Micimackóval

Micimackó mókás számkirakója révén gyermeked könnyedén megismerkedhet az első matematikai műveletekkel. Miközben a képeket a puzzle-elemek, illetve a matematikai feladatok figyelembevételével egymáshoz illeszti, roppant élvezetes módon fejlődik felismerő és logikai készsége, valamint matematikai érzéke.

A csemete önmagát tudja ellenőrizni - a játékhoz tartozó elektronikus toll pedig hang- és fényjelzéssel jutalmazza a helyes válaszokat. A számkirakót a Jateknet.hu oldalon rendelheted meg.

Játékosok száma. 1-2.
Korosztály: 4-6 év.
Ára: 2690 forint.

Olvassuk és meg is értjük

Ha gyermeked már iskolás, de időről időre meggyűlik a baja az írással-olvasással, ez az olcsó, ám hatékony játék - melyet szintén az Okosjáték.hu kínálatában fedeztünk fel - segít elmélyíteni kapcsolatát a betűkkel. A füzetben található, fokozatosan nehezedő feladatok játékos gondolatmenetük, illetve a kép és a szöveg megfeleltetése révén intenzíven és sokoldalúan fejlesztik a gyerkőc szövegértő, logikai és tájékozódási képességét.

Játékosok száma: 1.
Korosztály: 6 évtől.
Ára: 465 forint.

Ezt is szeretjük