10 ötletes és csodaszép húsvéti tojás, ha a gyerekkel készülsz az ünnepekre: gyorsan elkészülnek
Ezekkel a cuki tojásdíszekkel igazi húsvéti hangulatot kölcsönözhetsz az otthonodnak.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvéti készülődés minden gyerkőcöt izgalommal tölt el, hiszen ki ne szeretné aranyos dekorációkkal feldobni ilyenkor a lakást. A sütés-főzésből megmaradt tojások pedig jó megoldások arra, hogy a legkisebbek is kiéljék kreativitásukat, és valami szépet alkossanak belőlük.

A húsvéti készülődés szerves részét képezi a közös sütés-főzés, és az ötletes, sokszor bohókás dekorációk készítése. Ez az időszak remek alkalom arra, hogy a család kicsit együtt legyen, hogy meglássák az ünnep lényegét, és megéljék annak mélységét.

Ötletes húsvéti tojások, amelyek gyorsan elkészülnek

A tojás a termékenységnek, az újjászületésnek a szimbóluma, a keresztény értelmezés szerint pedig a sírjából feltámadó Krisztust jelképezi. A tojásfestés hagyománya is a régmúlt időkre tekint vissza, hagyományos, piros színe pedig Jézus vérét szimbolizálja.

Ma már különböző technikával készülhetnek a hímestojások és lakásdekorációk, amelyeket közösen a gyerekekkel is alkothatsz. Ahhoz, hogy az otthonodnak is igazi húsvéti hangulatot kölcsönözhess, válassz az alábbi ötletes és gyorsan elkészíthető megoldások közül, amelyeket együtt, könnyedén is elkészíthettek. 

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük