Mire jó az őszi szünet? Tudd meg, miért vezették be!
Nem rég óta van őszi szünet, de miért is vezették be pontosan? Hogy hat a gyerekre? Olvasd el! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Augusztus végén a legtöbb gyerkőc már alig várja, hogy újra találkozhasson iskolatársaival. Majd szeptember 1-jén, az első nagy szünetben már az a téma, hogy mikor kezdődik az őszi szünet, és meddig fog tartani.

De bármily hihetetlen, nem mindig volt ez így. Magyarországon csupán 2000 óta tartanak az iskolák az ősz közepén szünetet, hogy a gyerekek tudjanak egyet szusszanni a karácsonyi szünet előtt.

Az első években ez meglehetősen nagy port kavart, mert a szülőknek gondoskodniuk kellett a gyerekek elhelyezéséről, a tanárok szerint pedig ez a szünet csak arra jó, hogy kizökkentse a lurkókat a tanulási fázisból. De végül az idő a gyerekek örömét igazolta. És ha mélyen belegondolunk, akkor a tanévkezdéstől karácsonyig tartó három és fél hónap hosszú egy kicsi gyerkőcnek, főleg, ha hozzávesszük azt is, hogy a nappalok egyre csak rövidülnek ebben az időszakban.

Őszi szünet 2015

Az idei tanévben kifejezetten hosszú lesz az őszi szünet, hiszen október 23-tól november 1-ig fog tartani. Tehát tíznapnyi elfoglaltságot kell keresned csemetéidnek az ősz kellős közepén. Szerencsére az ország több pontján készülnek programokkal, legyen szó múzeumi foglalkozásokról, játszóházakról vagy akár napközis táborokról.

Ha tudsz kivenni néhány szabadnapot, hogy azt a családoddal töltsd, akkor ma már számos családbarát szálloda közül választhatsz, amelyek színes programokkal várnak. Ha nincs erre lehetőséged, akkor győzd meg a szüleidet, hogy pihenjenek pár napot az unokáikkal. Biztosan szívesen vállalják ezt az édes terhet.

Egyre több hotel válik bababarát, gyerekbarát vagy családbarát szálláshellyé. És ha az ember a gyerekekkel indul neki a szállásvadászatnak, akkor bizony szívesen keresgél olyan helyet, ahol az apróságok is felhőtlenül jól érezhetik magukat.

És hogy kik gondoskodnak gyermekeid boldogságáról? Hát az animátorok. Ők a szállodai programok szíve-lelke. Az ő feladatuk, hogy kitalálják, megszervezzék és lebonyolítsák azokat a programokat, amik valódi élményt nyújtanak neked és egész családodnak. A magukra valamit adó szállodákat ma már el sem lehet képzelni nélkülük.

A Balaton déli partján, Zamárdiban is igazi őszi kalandokkal várnak a Hotel Wellamarin****Superiorban. Őszínek és WELLAWeen csomagjaik keretében a gyerekek és a gyereklelkű felnőttek kézműveskedhetnek, vetélkedhetnek és csokit vagy csínt remélve rémisztgethetnek a ManóMŰHELY-ben, vidám animátorok segítségével. Lesz díszmagyar öltözetben fotózkodás, kenyérvásár, jövőbe tekintés, néma pantomim, UV-sminkes vacsora és az elmaradhatatlan tökfaragás. Ha pedig mindez nem lenne elég, és még mindig dúlnak a felesleges energiák, akkor minden lurkót vár Black&Orange Wellness részleg beltéri medencéje.

Szívesen meglepnéd gyermekedet egy őszi szünidei utazással, és fontos számodra, hogy élményekkel feltöltve folytathassa az iskolát novemberben? Akkor látogassatok el október 25. és november 1. között a Balaton szívébe, Zamárdiba!

Ezt is szeretjük