Hogy a gyerek végigaludja az éjszakát: 9 ötletes szerkentyű 5000 forint alatt
A legapróbb dolgok is segíthetnek, hogy nyugodtan teljenek az éjszakák.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A zavartalan éjszaka sok szülőnek csak egy szép álom, melynek édes felhőjéből keserves sírás szakítja ki, vagy az ágyához trappoló apró lábacskák dobbanása szólítja vissza az ébrenlétbe. A csemeték többségét általában a sötétség nyugtalanítja, aminek rémisztő leple alatt a gyerekszoba szörnytanyává alakul: karmokat növesztenek a játékok falra vetődő árnyai, és a szekrényből kikandikáló pulóverujj is lidérccé alakul.

Ilyenkor az anyai közelség elengedhetetlen, de az sem vezet jóra, ha a gyerek állandó vendéggé válik a szülői hálószobában. Inkább abban segíts neki, hogy megtanulja az önnyugtatást, mellyel elűzheti a félelmeit.

Fontos az is, hogy csábítóvá tedd számára a lefekvés idejét - egy kialakított rituálé fokozhatja a kicsi biztonságérzetét. Az elalvás előtti közös időtöltésetekben szerepet játszhatnak olyan alvássegítő tárgyak, melyeket hozzád köthet a gyerek, illetve az otthon egy biztonságos darabját jelenthetik számára, amikor idegen helyen kell aludnia.

Álomhozó kütyük és anyai gondoskodás

Természetesen neked kell kitapasztalni, hogy a porontyodnál mi lesz az alvós kedvenc, illetve milyen zenélő-világító játékkal teheted harmonikusabbá a lefekvési ceremóniát. Az álomhozó tárgyak azonban önmagukban nem mindig működnek, de ha mesét szősz köréjük, a kis lurkó könnyebben a bizalmába fogadhatja őket.

Egyúttal azt is eléred, hogy a fantáziája révén jóságos kuckóvá változzon a szobája, melyben egyetlen gonosz szörny sem telepedhet meg. Ha a gyermeked ennek megnyugtató tudatában hajtja álomra fejét, idővel megritkulnak a zaklatott felriadások.

A nyugodt alvás záloga

A mandarin-, narancs esszencia, kamilla-, levendula-, és szantál illóolaj keveréke gondoskodik arról, hogy lágy, nyugodt hangulat uralkodjon a hálószobában, vagy akár a babaszobában is.

További információkat itt találsz.

 

Promóció

Legyen az tehát egy otthonillatú kispárna vagy egy agyonmorzsolgatott takarócsücsök - amivel rávezeti magát a csöppség az önvigasztalásra -, ezek a holmik enyhíthetik a félelmét, de az anyai törődést nem helyettesíthetik. Meríts ötletet képgalériánkból, milyen alvós játékokat és szerkentyűket szerezhetsz be 5000 forint alatt.

Ezt is szeretjük