Hihetetlen egyszerű trükk túlpörgős hiszti ellen: többgyermekes anyukáktól
Ami náluk bevált, nálatok is jó eséllyel beválhat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hisztizik a gyerek, a helyzet nem könnyű, igazi kihívást jelent türelemmel kezelni, és megoldást találni rá, ráadásul mások előtt még kellemetlen is sok szülő számára.

Pedig mindenki tudja, kiváltképp, aki maga is szülő, hogy a gyerekek szoktak hisztizni, így nem hiszik a járókelők vagy ismerősök automatikusan azt, hogy rossz anya vagy apa az, akinek a gyereke ezt csinálja. Nem kell pironkodni. Aki pedig szúrós szemmel néz, arra ugyanúgy kell visszanézni, talán akkor elgondolkodik.

Akárhogy is, mindenki szeretne hamar túlesni a dolgon, és mosolygósan folytatni a napot. Ha te is, mert gyermeked is hisztizik néha, hasznodra válhat három anyuka tippje. Mindannyian többgyermekesek, így van tapasztalatuk bőven. Tanácsaik nálatok is beválhatnak.

Teri szerint ki kell várni a végét

-  Arra jöttem rá, hogy az a legjobb, ha nem húzom fel magam rajta, mert úgysem fogja abbahagyni, ha a fejem tetejére állok, akkor sem. Általában nem teszek semmit, megvárom, amíg magától abbahagyja, csinálom tovább a dolgomat, vagy ha nagyon idegesít már, akkor beküldöm vagy beviszem a szobájába, észérvekkel feleslegesen próbálkoztam, úgyhogy meg sem próbálom. Az egyik kislányomat párszor lezuhanyoztattam, de utólag megbántam, és nem ajánlanám senkinek, úgyis abbahagyják előbb vagy utóbb. Amíg nem tesz kárt magában vagy másban, addig jobb békén hagyni.

Nyilvános helyen igyekszem minél előbb elhagyni a helyszínt, és nem foglalkozni a megjegyzésekkel, ha kell, fogom a gyereket, és kiviszem. Esetleg a figyelemelterelés segíthet, ha még nem melegedett bele annyira, és érdemes figyelni, hogy milyen helyzetekben vagy állapotokban szokott rátörni a hiszti, és azokat elkerülni vagy megelőzni. Az enyémek akkor hajlamosabbak kiakadni, ha éhesek, szomjasak, fáradtak, vagy ha túl sok édességet ettek. Mindig van nálam víz, vagy valami rágcsálnivaló gyümölcs vagy magok, vagy rágó, és próbálok odafigyelni, hogy eleget pihenjek, mozogjanak, rendszeresen egyenek, de persze ez nem mindig sikerül.

Margit szerint az ölelés segít

- Az én elsőszülöttem nagyon-nagyon-nagyon hisztis volt, és nem volt hatásos a hideg víz, de az sem, hogy nem figyelek rá, egyszerűen nem maradt abba a sírás és kiabálás. Ilyenkor midennel baja volt, ha felhúztam a cipzárját, az, ha nem húztam fel, az. Volt, hogy eldobta magát, és a földön fekve hisztizett, de szerencsére ebben csak otthon volt részünk. Azóta sem tudom, hogy az egyes esetekben mi lehetett a baja.

Későn jöttem rá, hogy kellett volna: magamhoz ölelni, és szeretni, szeretni. Nyugtatni, csitítani, csak sugározni felé a szeretetemet. Bármennyire kapálózik is, ellenkezik. Kétéves kora körül jöttem erre rá. Persze ekkor is hisztizett, de a szeretetem erőt adott neki, és hamarabb abbamaradt.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Tündi szerint a hideg víz a hatásos

- Az én tapasztalatom az, hogy ha elkezd hisztizni a gyerek, először próbáljunk vele - nem hangos szóval - beszélni, mi a baja. Ha nem hagyja abba, türelem, egyszer csak megunja. Tényleg igaz az, hogy ha látja rajtad, hogy fel tud idegesíteni, ha hisztizik, vagy tudja, hogy a hiszti árán megkapja, amit akar - fogja is alkalmazni "ellened"! Nálam csak akkor van baj, ha a fiam annyira belejön a hisztibe, hogy már levegőt sem kap - szó szerint -, akkor jön a hideg vizes arcmosás. Ez mindig segít.

Ezt is szeretjük