Ez a nő nem egy átlagos dadus volt: varázslatos fotókat készített a gyerekekről
Hétvégi programokat mutatunk gyerekeknek, családoknak!

vivanmaier
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vivian Maier nem egy átlagos dadus volt, de vérbeli művész. A fényképein keresztül olyan érzelmeket és történeteket mesélt el, melyeket szavakkal nem biztos, hogy el lehet. Családi nap keretében most hétvégén az ő történetét ismerhetitek meg. 

Ezen a hétvégén Marék Veronika és a Kisvakond is születésnapot ünnepel. A Nemzetiben Kölyöknap, a Mai Manó Házban családi nap lesz, a Vidám Színpadon pedig egy karácsonyi darab bemutatójával várnak benneteket!

Családi nap Vivian Maier-módra

Budapest, Mai Manó Ház: november 18., 11 órától

Vivian Maier, dada és fényképész történetét meseszerű elbeszélésben hallhatják a gyerekek. Emellett fotókon keresztül tapasztalhatják meg kicsik és nagyok egyaránt a valóságot, a képzeletet és az emberi érzelmeket. Mit mesél a kép? Mit mondanak a szereplők? A kontaktképek adják majd a sablont, melyre a gyerekek saját maguk önarcképeit készíthetik el kollázsként. Családi jegyet kedvezményesen tudtok váltani!

Bővebb információk itt olvashatók.

vivanmaier

Marék Veronika 80 - Születésnapi ünnepség

Budapest, Pagony Könyvesbolt: november 18., 10-13 óra között

Marék Veronika nyolcvanadik születésnapja alkalmából november 18-án a Gellért téri Pagonyban ti is vele ünnepelhettek. A szülinapi köszöntő után kézműves programmal és diafilmvetítéssel várják a kicsiket, a főszerepben pedig Boribon, a mackó! Déltől Boribon muzsikál: Mórocz Adrienn minikoncertjét hallgathatjátok meg. Természetesen lehetőség lesz dedikáltatni is! A Pagony Caféban Boribon almás pitéjével és finom málnaszörppel várnak mindenkit. A program ingyenes!

Bővebb információk itt olvashatók.

60 éves a Kisvakond!

Budapest, Hatszín Teátrum: november 19., 11 órától

Ki ne ismerné Kisvakondot? Zdenek Miler cseh rajzfilmkészítő szeretetreméltó figurája idén hatvanéves! A meglepetés-születésnap alkalmával együtt köszönthetitek a Kisvakondot a Hatszín Teátrumban. Lesznek játékok, mesék és a születésnapokról elmaradhatatlan meglepetések is! Már csak néhány hely maradt, ezért érdemes lecsapni rájuk!

Bővebb információk itt olvashatók.

kisvakond

Kölyöknap a Nemzetiben

Budapest, Nemzeti Színház : november 19., 10-13 óra között

Bábjáték, koncert, kézműves foglalkozások és meglepetés vár benneteket ezen a vasárnapon a Nemzetiben. 10 órától a színház előcsarnokában kézműves mesterek és foglalkozások kapnak helyet, a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusai, Sztankay Bea keramikusművész, Tószegi Judit mézeskalács-díszítő, Hudi Irén makettkészítő és a Csodaceruza Magazin szerkesztői várnak benneteket.

A Nagyszínpadon a Babszem Jankó Gyermekszínház Az égig érő paszuly című előadását nézhetitek meg, déltől pedig Korhecz Imola és a Cimbora együttes interaktív vers- és mesekoncertje vár benneteket! A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek!

Bővebb információk itt olvashatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

Karácsonyi álom

Budapest, Vidám Színpad: november 19., 10 óra 30 perctől

Bimbi pont olyan, mint a többi kislány, mégis, amikor elalszik, csodálatos dolgok történnek vele. Kedvenc játékai egy jóságos tündér segítségével megelevenednek, és ki sem fogynak a mesékből. Amikor felébred, már ő is tudja: ha felnőttként megőrizzük gyermeki lelkesedésünket, mindig nyitva áll majd előttünk az álmok és mesék varázslatos világa. Bemutató előadás!

Bővebb információk itt olvashatók.

Fekete-fehér fotók: Vivian Maier

Ezt is szeretjük