Hová utaznál egy ellopott időgéppel? Ezen a hétvégén ezt is kipróbálhatod
Ezen a hétvégén is megannyi izgalmas program várja a legkisebbeket.

vidam-gyerekek-kep
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a hétvégén Vakációváró Fesztivállal, a Margó Irodalmi Fesztivál családi napjával, az Interaktív Meseszínpad és a Szent Margit-kolostorromok előadásaival, Bíró Eszter koncertjével, valamint a budai vár körüli sétával várja a gyermekeket több budapesti helyszín.

Mint mindig, ezúttal is számos program ingyenes lesz. Lesz könyvvásár, kézműveskedés, közös tánc és éneklés, többek közt fellép három generáció nagy kedvence, Halász Judit is a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Vakációváró Fesztivál a Városmajorban

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 10., 10.30 - 16 óráig

Harmadik alkalommal rendezik meg a nyárindító családi napot, idén is Vakációváró Fesztivállal indítják a nyarat a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A családi nap keretein belül délelőtt a Vaskakas Bábszínház A mindentlátó királylány című gyerekszínházi előadásával kezdődik meg a 12 héten át tartó matinésorozat, majd kézműves foglalkozásokkal, élő dinoszaurusz show-val, finomságokkal, meglepetésekkel, légvárral és számos élménnyel várják a kicsiket és nagyokat, hogy végül három generáció nagy kedvencével, Halász Judit koncertjével záruljon az egész napos mulatozás.

Halázs Judit

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Petőfi Irodalmi Múzeum, június 9., 10-15 óráig

Június 6-10. között 11. alkalommal rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Szombaton ingyenes családi nappal várnak benneteket. Lesz Pagony kézműves foglalkozás, megismerhetitek Egérke enciklopédiáját, táncolhattok a Rutkai Bori Banda koncertjén, megtudhatjátok a Zöld Macska titkát, felfedezhetitek az univerzum titkait Eszes Rókával, és kipróbálhatjátok azt is, hogy hova utaznátok Az ellopott időgéppel.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Interaktív Meseszínpad és Szent Margit-kolostorromok

Margitsziget, június 10. és augusztus 26. között

Ismét ingyenes előadásokkal várják az óvodás és kisiskolás korosztályt a Margitszigetre. Szombaton és vasárnap is 10 óra 30 perctől kezdődnek a mesejátékok. A gyerekek megnézhetik többek között az Aranyszamár Bábszínház, a Batyu Színház, Majoros Ági vagy épp Fabók Mancsi előadásait. Az Interaktív Meseszínpad a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben lévő, három platánfa által körülhatárolt területen kap helyet. Az előadások időtartama 40-50 perc. Utána interaktív játék, bábozás, kézműves foglalkozás, dal- és tánctanulás várja a kicsiket.

További információ az Interaktív Meseszínpadról.

További információ a Szent Margit-kolostorromokról itt olvasható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Állatkert Budán - Szörnyetegek és cukiságok a Várban

Budai Vár, június 9., 10 órától

A budai Várban állatok tucatjai rejtőztek el az épületeken és a házak között a Bécsi kaputól a Királyi Palotáig. A rendezvényre látogatók klasszikus és rejtett helyeken sétálva fedezhetik fel a Vár kőállatainak világát. Te láttál már vörös sünt? Szeretnéd megismerni a lovas szobrok történetét? Tudod, hogy milyen állatok változtak vízköpővé a Mátyás-templomon? Az Európa-liget pedig bemutatja a főváros legfontosabb állatos történeteit.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Állati Zenés ABC

Templom tér, Kispest - június 10., 11 órától

Bíró Eszter számára a két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa, és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal. A zenei kíséretet különböző hangszerek adják a harmonikától, melodiontól, gitártól egészen a különböző nemzetiségű - például afrikai, arab, spanyol és latin-amerikai - ütőhangszerekig. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Ezt is szeretjük